Timmerman? Jouw Perfecte Bedrijfswagen Leasen In 3 Stappen

Categorie:
Timmerman aan het werk

header-article
Ben je timmerman en heb je na jaren in loondienst besloten je eigen bedrijf te starten? Of ben je een net afgestudeerde timmerman en wil je direct zelfstandig aan de slag? Om je werk in beide gevallen goed te kunnen uitvoeren, is een bedrijfswagen geen overbodige luxe. Een van de manieren om aan de juiste bedrijfsauto voor jouw jonge onderneming te komen, is via lease. De perfecte bedrijfswagen leasen voor de timmerman lijkt misschien lastig, maar dit valt gelukkig reuze mee. We helpen je om de perfecte timmermans auto te leasen in slechts 3 stappen.

In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen wat er bij het leasen van een bedrijfswagen komt kijken. Zo weet je precies hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij, als timmerman, de beste bedrijfswagen voor jouw werkzaamheden leaset.

Een veelzijdig beroep

Gereedschappen van de timmerman

Als timmerman kunnen je werkzaamheden sterk uiteenlopen. De ene dag staat het leggen van een vloer op de planning en de volgende dag ben je een raamkozijn aan het plaatsen.

Zolang het van hout is, weet jij het te monteren of repareren.

Doordat je werkzaamheden sterk uiteen kunnen lopen, vraagt jouw werk om veel vaardigheden en flexibiliteit. Bij deze flexibiliteit hoort ook een flexibele bedrijfsauto. Een auto die precies ingericht kan worden als jouw perfecte timmermans auto. Het leuke is dat je je vakmanschap op verschillende locaties en bij verschillende projecten toe mag passen. Stilzitten is niets voor jou!

Nu je je eigen bedrijf als timmerman begint, is het belangrijk dat je alle gereedschappen bij je hebt die je nodig kunt hebben. Niets is zo vervelend als je voor onverwachte werkzaamheden eerst terug naar de zaak moet voor het juiste gereedschap.

Om flexibel te blijven en je gemakkelijk te kunnen verplaatsen van het ene naar het andere project, is een goede bedrijfswagen nodig. Een bedrijfswagen leasen voor de timmerman is een prima optie. Of kun je beter kopen? Of een bedrijfsauto lease of toch de koop beter bij jou past, weet je na het lezen van onderstaand stappenplan.

Bedrijfswagen leasen voor de timmerman: hét stappenplan

Om je te helpen bij het vinden van jouw bedrijfswagen zijn er verschillende stappen die je kunt doorlopen. We laten je deze stappen zien en aan het eind van dit stappenplan zal je een goed beeld hebben van jouw perfecte bedrijfswagen.

Laten we beginnen met stap één: kun je je bedrijfswagen beter leasen of kopen?

Stap 1: Bedrijfswagen kopen of leasen

Gereedschapskist met muntjes

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen, is of je de bedrijfswagen voor de timmerman wilt kopen of leasen. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Een uitgebreid overzicht van deze voor- en nadelen vind je in dit artikel over de verschillen tussen kopen en leasen.

In dit artikel lichten we beide opties voor jouw timmermans auto kort toe.

Kopen?

Het kopen van een bedrijfswagen is aantrekkelijk als je de bus in één keer kunt betalen. Daarbij heb je door het doen van deze investering recht op verschillende fiscale voordelen.

Het nadeel van het in één keer uitgeven van dit bedrag is echter dat je dit geld niet aan iets anders uit kunt geven. Dit houdt in dat je liquiditeitspositie verslechtert (je kunt het uitgegeven geld op korte termijn niet inzetten voor investeringen of groei). Mocht dit een probleem vormen dan is een bedrijfsauto lease misschien toch een betere optie voor jou.

Lees ook

Nieuwe call-to-action

Leasen?

Heb je op dit moment niet zo’n groot bedrag tot je beschikking of wil je het geld juist vrijhouden voor andere uitgaven/investeringen? Dan is leasen een goede optie. Je hoeft de bedrijfswagen dan niet in een keer te betalen, maar betaalt maandelijks een vast bedrag aan jouw leasemaatschappij. Zo kan je toch je droom timmermansauto rijden zonder in één keer een grote investering te doen.

Een nadeel van leasen kan zijn dat de nieuwe bedrijfswagen niet direct geheel van jou is.

Stap 2: Welk type lease?

Man schudt hand

Je hebt besloten te gaan leasen: wat nu? Een bedrijfswagen leasen voor de timmerman kan via verschillende vormen van lease. Deze verschillende manieren van leasen, hebben ook ieder hun eigen voor- en nadelen.

Ook hier hebben we een uitgebreid artikel over geschreven. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de verschillen tussen financial lease en operational lease. Hieronder benoemen we kort de verschillen, maar mocht je toch nog twijfelen dan raden we je aan het eerdergenoemde artikel te lezen. Een bedrijfsauto lease is namelijk niet niks. Mocht je toch nog twijfelen, dan helpen de adviseurs van Hellocars je graag verder.

Financial lease

Een bedrijfswagen leasen via financial lease houdt in dat je je bedrijfswagen koopt door middel van een financiering van de leasemaatschappij. Je leent zodoende het bedrag voor de aanschaf van de leasemaatschappij en betaalt deze lening (plus rente) in termijnen terug.

Tijdens de leaseperiode ben jij economisch eigenaar van de bedrijfswagen. Dit houdt in dat je dezelfde fiscale voordelen hebt als wanneer je de bedrijfswagen zou kopen. Daarbij ben je ook zelf verantwoordelijk voor eventueel onderhoud of reparaties aan de bedrijfsauto.

Een groot voordeel van financial lease ten opzichte van kopen, is dat je niet in een keer een grote uitgave hoeft te doen. Hierdoor houd je geld over om andere investeringen in je bedrijf te doen.

Zeker als beginnend ondernemer is het prettig om een goede liquiditeitspositie te behouden. Na afbetaling van de lening is de bedrijfswagen helemaal van jou.

Operational lease

Operational lease komt overeen met het huren van een auto, alleen dan voor een langere periode. De leasemaatschappij blijft hierbij volledig eigenaar van de wagen. Je rijdt dus wel in je gewenste timmermans auto maar deze bedrijfsauto is niet van jou.

Per maand betaal je een vast bedrag voor het huren van de bedrijfswagen van de leasemaatschappij. Het fijne van operational lease is dat de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor de wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud en eventuele reparatie van de bedrijfswagen.

Een nadeel is dat jij geen eigenaar van de wagen bent en hierdoor geen persoonlijke aanpassingen aan de bus kunt maken. Ook loop je de fiscale voordelen, die je bij financial lease wel hebt, mis.

 

Stap 3: De juiste bedrijfswagen kiezen

Klusser voor bedrijfsbus

Een bedrijfswagen leasen voor de timmerman wordt natuurlijk pas echt leuk als de financiële zaken ervan besloten en geregeld zijn. Want zodra je weet of je wilt kopen of leasen (en dan of je voor financial lease of operational lease kiest), kun je ein-de-lijk op jacht. Die perfecte bedrijfswagen staat namelijk ergens op je te wachten! Maar wat is die perfecte timmermans auto dan?

Een populaire bedrijfswagen

Er zijn veel verschillende bedrijfswagens beschikbaar. De een is populairder dan de ander. Daarbij verschilt het natuurlijk qua beroep, persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget welke wagen het best bij jou past.

De elf populairste bedrijfsbussen van dit moment zijn:

 1. De Volkswagen Transporter;
 2. De Ford Transit;
 3. De Opel Vivaro;
 4. De Mercedes-Benz Vito;
 5. De Renault TRAFIC;
 6. De Mercedes-Benz Sprinter;
 7. De Opel Combo;
 8. De Volkswagen Crafter;
 9. De Iveco Daily;
 10. De Peugeot Partner;
 11. De Volkswagen Caddy.

Dit zijn goede bedrijfsbussen met een enkele cabine en een gesloten laadruimte. Voor de meeste beginnende zelfstandige timmermannen een prima wagen. Wil je meer informatie over deze bedrijfswagens? Klik dan hier.

Uiteraard zijn er ook andere bedrijfswagens beschikbaar. Wellicht ook wel een bedrijfsauto die beter aansluit bij jouw wensen. Het is altijd goed om even bij de dealer langs te gaan of contact op te nemen met een leasemaatschappij om te informeren naar de verschillende mogelijkheden.

Bekijk de showroom

Een zuinige bedrijfswagen

Autosleutel in het gras

Heb je weleens stilgestaan bij de vraag of je wilt dat jouw bedrijfswagen zuinig is of niet? Een zuinige bedrijfsauto is niet alleen milieuvriendelijk, maar helpt je onder andere ook met het besparen op brandstofkosten.

Daarnaast wordt tegenwoordig veel waarde gehecht aan verantwoord en duurzaam ondernemen. Of jij nu wel of niet een voorkeur hebt voor een zuinige bedrijfswagen, jouw klanten hebben dat wellicht wel. Zij kiezen tegenwoordig liever voor een bedrijf dat milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft, dan een bedrijf dat hier niets aan doet. Houd hier ook rekening mee bij het aanschaffen van je nieuwe timmermans auto.

Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden voor een zuinige bedrijfswagen? In dit artikel hebben we 15 zuinige bedrijfsbussen met elkaar vergeleken. Wellicht zit hier jouw perfecte bedrijfswagen tussen!

De inrichting

Welke bedrijfswagen je ook kiest, het zal ook vooral de inrichting zijn die een wagen de voor jou perfecte keuze maakt.

Wanneer je een geheel nieuwe bedrijfsbus leaset of koopt, is de laadruimte hiervan leeg. Ook bij sommige occasions zal je zelf de laadruimte moeten inrichten. Dit is natuurlijk geen straf, omdat je hem nu precies zo kunt inrichten als jij wilt. Wederom een stapje dat je helpt om de timmermans auto te creëren hoe jij hem voor ogen hebt.

Zo kun je er zelf voor zorgen dat je op de meest praktische manier al je gereedschap mee kunt nemen naar je verschillende projecten en opdrachten.

Klik hier voor 12 leuke voorbeelden voor de inrichting van jouw nieuwe bedrijfswagen.

De stappen samengevat

Spullen timmerman

Een bedrijfswagen leasen voor de timmerman is dus niet zo heel lastig. Nadat je de drie stappen hierboven hebt doorlopen, heb je al een goed beeld van wat je zou willen. Zo weet je of je wilt kopen of leasen en welke manier van leasen voor jou aantrekkelijk is. Ook heb je al een goed beeld van de verschillende mogelijkheden wat de bedrijfswagen zelf betreft.

Mocht je nog wat extra informatie willen over het leasen van een bedrijfswagen, dan zijn de volgende artikelen misschien interessant om te lezen. Klik op het onderwerp waar je meer over wilt weten:

Met deze informatie gaat het jou zeker lukken om de juiste bedrijfswagen te vinden en weet je precies hoe het leasen in elkaar steekt. De bedrijfswagen leasen voor de timmerman is zo lastig nog niet!

Elektrische auto leasen

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Ben jij een timmerman en heb jij nog vragen over het leasen van een bedrijfswagen of de keuze voor de bedrijfswagen die het best bij jou past?

Hulp nodig? Stuur een Whatsappje!