Elektrische auto: pak nu je kans

Categorie:
laadpunten

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?

Wanneer je een elektrische auto leaset of koopt profiteer nu nog van enorm veel belastingvoordeel. Hoe lang dit nog duurt weet niemand. Plus deze auto’s hebben 50% minder onderhoud nodig en rijden goedkoper terwijl de brandstofprijs blijft stijgen. Ook draag je bij aan een beter milieu. Ontdek alle voordelen.

Soorten elektrische auto’s

De vraag is niet of, maar wanneer iedereen overstapt op een elektrische auto. Het biedt tal van voordelen. Een elektrische auto rijdt, zoals de naam al zegt, op elektriciteit. Een volledig elektrische auto heeft een accu in plaats van een benzinemotor. Dit is de schoonste manier van rijden. Een hybride rijdt op twee motoren: elektrisch en diesel of benzine. Je schakelt tussen de motoren en bepaalt zelf op welke je rijdt. Handig wanneer de accu leeg is en je geen tijd hebt om te stoppen bij een oplaadpunt.

De waterstofauto is ook een volledig elektrische auto en gebruikt water om vooruit te komen. De ontwikkeling van dit soort auto’s staat bij veel merken nog in de kinderschoenen. Momenteel rijden er nog geen 50 waterstofauto’s in Nederland.

De elektrische auto lijkt pas sinds een aantal jaar zijn entree te maken, maar de schone wagen kent zijn oorsprong in de 18e eeuw. In die tijd reed de auto op een accu die honderden keren zo klein was dan nu. De reden dat we pas zo laat kennismaakten met de elektrische auto komt door het hoge prijskaartje. Na jaren van ontwikkelen en testen zakten de kosten en werd de vierwieler voor het publiek toegankelijk.  Bovendien zijn er steeds meer elektrische auto’s te leasen.

Bespaar 50 tot 70 procent aan euro’s

Waar de kosten van een benzineslurpende bedrijfswagen de pan uit rijzen, wordt een elektrische bedrijfswagen steeds goedkoper. Ter vergelijking: de kosten van de brandstof van een elektrische wagen ligt 50% tot 70% lager dan benzine. De afgelopen jaren kruipen de benzineprijzen steeds meer omhoog. De kosten voor elektriciteit bleven daarentegen ongeveer hetzelfde. Wie kiest voor een benzinemotor is eigenlijk een dief van zijn eigen portemonnee.

Profiteer nu nog van belastingvoordelen

De kosten van elektrisch rijden zijn laag, maar je moet wel meer in de buidel tasten voor zo’n elektrische auto. Gelukkig heeft ieder nadeel heeft zijn voordeel, volgens Amsterdams gezegde. De overheid stimuleert de verkoop van elektrische auto’s door fiscale voordelen. Je betaalt geen wegenbelasting tot 2020 en de bijtelling is 4% in plaats van de gangbare 21%. Ook draag je geen aanschafbelasting af. Bedragen die jij direct in de portemonnee voelt.

Profiteer nu het nog kan

Des te normaler het rijden van een elektrische bedrijfswagen wordt, des te minder fiscale voordelen de overheid geeft. Het is daarom slim om de investering zo snel mogelijk te doen. Maar wat nou als we jou vertellen dat je jouw spaarrekening ongeplunderd kan laten. Met leasen verspreid je de kosten over een langere periode. Je weet precies wat je iedere maand kwijt bent aan de bedrijfswagen. Het is dus makkelijk te budgetteren.

De overheid geeft al vele extraatjes als lage bijtelling en geen wegenbelasting tot in ieder geval 2020 voor een elektrische auto. Profiteer met leasen van nog meer voordelen als investerings- en BTW-aftrek. De centen die jij hiermee bespaart kun je weer in jouw onderneming investeren. Er zijn twee vormen van leasen: operational lease en financial lease. Hellocars informeert jou graag welke vorm het beste bij jou past.

Leer meer over financial lease

Draag bij aan een beter milieu

Naast alle voordelen voor jou, draag je met een elektrische bedrijfswagen ook bij aan een groter goed. De aarde wordt steeds warmer en we ervaren daar nu al de gevolgen van. Schaf jouw auto elektrisch aan en draag jouw steentje bij aan een betere toekomst. Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen. Bovendien zet je jouw bedrijf neer als duurzaam en vermijd je de kans uit binnensteden geweerd te worden door de oprukkende milieuzones.

Ook jouw klanten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Dat blijft niet alleen beperkt tot vegetarisch eten of het isoleren van hun huis. Ze gaan op zoek naar duurzame ondernemingen. Dat dit soort bedrijven soms duurder zijn, speelt steeds minder vaak een rol. Een klusjesman die met de bakfiets komt, of een domotica-elektricien die elektrisch rijdt bijvoorbeeld. Zorg dat je bij die groep hoort. Het vergroenen van jouw onderneming begint bij een elektrische bedrijfswagen.

De aanschaf van een elektrische auto is een uitstekende eerste stap. Kies ook voor milieuvriendelijke kantoorartikelen, print zo min mogelijk, recycle en denk na over een duurzamere, logistieke planning.

Muisstille motor

Geluidshinder in de auto komt steeds vaker voor. Het constante geruis van de motor zorgt voor een onrustig gevoel. Het is vooral een probleem onder mensen die veel in de auto zitten zoals taxichauffeurs en koeriers. Een elektrische auto heeft geen ratelende, grommende motor, maar een muisstille stuwende kracht. De wagen brengt jou geruisloos van A naar B. Het bijkomend voordeel is dat je in alle rust op de bestemming aankomt en lekker de tijd had om een goed na te denken over jouw toekomstbeeld of te luisteren naar het zuivere geluid van een muziekje.

Niet alleen jij profiteert van een stille motor. We kennen allemaal het geluid van voorbij sjezende auto’s op de snelweg of in de rumoerige binnenstad. Door de stille motor van elektrische auto’s los je dit probleem snel op en kunnen we eindelijk weer een speld horen vallen. En het is fijn als de kinderen niet wakker worden van het gegrom van jouw wagen als je naar werk vertrekt. Je maakt er de buren ook nog blij mee. Win-win.

Weinig onderhoud

Het onderhoud van een elektrische auto is een stuk goedkoper dan auto’s die rijden op benzine of diesel. Volgens deskundigen loopt dat verschil op tot 50%. Je bent dus de helft minder kwijt aan onderhoud. Dat komt doordat een elektrische wagen geen oliefilters en benzineleidingen heeft die je moet schoonmaken. Minder smerige onderdelen betekent minder garagebezoeken. Nog meer besparingen zodat er flink wat geld overblijft.

De voordelen van elektrische auto’s

  • Bespaar geld
  • Profiteer van belastingvoordelen
  • Bijdragen aan een beter milieu
  • Stille motor
  • Goedkoper in onderhoud

Voorwaarden van een elektrische auto

Na het lezen van de voordelen vraag jij jezelf af waarom we nog niet massaal overstappen naar elektrische auto’s leasen. Dat heeft te maken met een aantal zaken. De actieradius: de afstand die je kan rijden op de accu, is nog aan de lage kant. Het maximale wat autofabrikanten nu bereiken is 500 kilometer. Deze afstanden zijn bovendien alleen nog maar beschikbaar voor Tesla-modellen. Het goedkopere segment van elektrische auto’s biedt een afstand tussen de 150 en 300 kilometer. In principe niet verkeerd voor ondernemers die regionaal werken.

Oplaadpunten worden steeds normaler in het Nederlandse straatbeeld, maar toch is er nog een tekort. De overheid zet zich de komende jaren in om dit aantal te verhogen. Dit maakt het aantrekkelijker om een elektrische bedrijfswagen te leasen.  Sommige landen lopen achter, dus het plannen van een autovakantie vergt wat tijd. Een hybride auto is een prima tussenoplossing. Je rijdt zo lang mogelijk elektrisch en schakelt over naar de benzine- of dieselmotor als de accu leeg is.

De meeste oplaadpunten zijn in de stad en op kantoren te vinden. De overheid focust zich nu op laadpalen in jouw eigen straat. Wie dit wil kan een aanvraag indienen.

Elektrische bedrijfswagens

Nu de vraag naar zuinige auto’s alleen maar toeneemt, komen er steeds meer elektrische wagens op de markt. Het blijft niet alleen bij personenauto’s. Zo is de Renault Master elektrisch geworden en heeft de Ford Transit Custom een plug-in hybride. Hellocars zette de beste elektrische bedrijfswagens speciaal voor jou op een rijtje. Misschien zit er een pareltje tussen die perfect aansluit bij jouw onderneming. Lease nu jouw elektrische auto!

Bekijk de elektrische modellen

Lease een elektrische bedrijfsauto

De aanschaf van een elektrische bedrijfswagen verspreid je liever over een aantal jaar. Leasen biedt jou die mogelijkheid. Het geeft je bovendien financiële zekerheid zodat jij je volop in het bedrijf kan storten. Kies voor operational lease en kijk niet om naar onderhoud, verzekeringen en belasting. Het enige wat jij hoeft te doen is rondrijden in jouw gloednieuwe, zuinige bak. Meer weten? Hellocars helpt je op weg.

Weet of jij in aanmerking komt voor financial lease >