Goedkope tankstations

Categorie:

Benzine en diesel worden elk jaar duurder. Dit komt door de accijnzen en belastingen. Momenteel ligt de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs voor benzine €2,139 per liter en voor diesel €1,757. Zo hoog is het in tijden niet geweest. Nederland heeft sinds dit jaar dan ook de duurste brandstofprijzen van Europa. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, kun je zorgen dat je bij goedkope tankstations gaat tanken.

Ligging en personeel

Naast dat accijns en belastingen de brandstoftarieven beïnvloeden, spelen ook de ligging en de hoeveelheid aan personeel van een tankstation mee. Als we kijken naar de ligging van een tankstation dan is het bijvoorbeeld slim om niet te tanken bij de tankstations langs de snelweg. De goedkoopste tankstations liggen vaak in woonwijken. Probeer daarom zoveel mogelijk de tankstations aan de snelweg te vermijden. Zo bespaar je een hoop geld.
Om nog goedkoper uit te zijn, kun je kijken welke tankstations geen personeel in dienst hebben. De brandstofprijzen bij deze onbemande tankstations zijn vaak lager dan wanneer er wel personeel aanwezig is. Hier wordt dus de prijs van het brandstof bepaald aan de hand van het personeel. Aangezien er bij deze tankstations geen personeel betaald hoeft te worden, kunnen ze de prijzen laag worden gehouden.

Goedkoopste tankstation van Nederland

Er zijn een aantal goedkope tankstations in Nederland waarbij de tarieven een stuk lager liggen. Zo is bijvoorbeeld het tankstation Makro in Amsterdam al voordeliger dan de gemiddelde tankstations. Wil je echt zo min mogelijk betalen dan zul je richting het Noorden moeten rijden. In Hoogeveen is bijvoorbeeld de TinQ het goedkoopst om te tanken. Andere opties zijn onder anderen; de Makro in Duiven of die in Groningen.

Ook wanneer je diesel rijdt, zijn er opties om goedkoper uit te zijn. Zo kun je voor diesel het beste naar Sneek. Het tankstation Esso Express is bijvoorbeeld een goedkope optie om te tanken, maar ook de Tango is een mogelijkheid. Het is voor sommigen een eindje rijden om hier te tanken, dus het zal niet voor iedereen zozeer voordeliger zijn. Mocht je eens op vakantie gaan naar Sneek of in de buurt zitten, dan is het zeker de moeite waard om even langs een van de genoemde tankstations te rijden.

Meer informatie over goedkoop en zuinig rijden? Stuur ons gerust een Whatsappje!
Hulp nodig? Stuur een Whatsappje!

Tank over de grens

Ga je vaak met de auto op vakantie, dan kan het handig zijn om niet in Nederland te tanken maar juist over de grens. Zo zijn landen als; Duitsland, België, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland vrij voordelig als het gaat om de brandstofprijzen. Wacht daarom even met het volgooien van je tank in Nederland. Doe dit wanneer je in België of Duitsland bent, daar heb je een groter aanbod aan goedkope tankstations.

Helaas is het voor diesel niet perse altijd goedkoper om over de grens te gaan tanken. In Nederland zijn de prijzen voor diesel al redelijk laag. Wil je toch proberen om iets goedkoper uit te zijn, dan kun je in Slovenië, Oostenrijk en Kroatië tanken om toch iets van kosten te besparen.

Dag en tijdstip

Als laatste wat kan helpen de brandstofkosten zo laag mogelijk te houden, is om op de juiste dag en het juiste tijdstip te tanken. Ga bijvoorbeeld niet op maandag tanken. Dan is het weekend voorbij en is het druk op de weg waardoor tankstations de prijzen omhoog gooien. Probeer liever op een zaterdag te tanken. Dan zul je net wat minder betalen dan doordeweeks. Ook kan het verschillen of je in de avond of in de ochtend tankt. Probeer daarom eens op te letten of de prijzen bij bijvoorbeeld een tankstation in de buurt in de ochtend en avond verschillen.