Bedrijfswagen leasen? Ontdek hier alle informatie

Een bedrijfswagen is het visitekaartje voor jouw klanten

Wat zijn bedrijfswagens?

Een bedrijfswagen is een voertuig dat gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden. Denk aan een bestelbus voor koeriers of bedrijfsauto voor schilders. Iedere ondernemer kan een bedrijfswagen kopen of leasen.

Een bedrijfswagen leasen doe je zo

Een bedrijfswagen is het rijdende visitekaartje voor jouw klanten. Het brengt jou en alle benodigdheden vliegensvlug van klus naar klus. Jouw bedrijfsauto moet daarom van alle gemakken zijn voorzien. Van de nieuwste snufjes tot aan de meeste comfortabele stoelen. Waar een koerier vooral profiteert van een ruime laadruimte, moet een schilder zijn materialen schokvast en georganiseerd opbergen. Iedere zzp’er heeft zo zijn eigen eisen.

Maak je geen zorgen als je geen smak geld hebt om een gloednieuwe, omgebouwde bedrijfswagen te kopen. Voor de zzp’er die geen grote investering wil of kan doen is er de ideale oplossing: financial lease. Het enige wat jij hoeft te doen is op zoek gaan naar jouw droomwagen. Hellocars regelt de rest. Rijd met financial lease in no time in jouw droombestelbus.

Vind de juiste verzekering

Als je een bedrijfsauto leaset, moet je zelf op zoek gaan naar de perfecte zakelijke verzekering. Dat is best fijn want zo zit jij niet vast aan de dealer van de leasemaatschappij. Je bepaalt liever zelf of je tevreden bent met de prijs en de voorwaarden. Financial lease geeft je die vrijheid. Vind de allerbeste verzekering met de slimste deal, bouw schadevrije jaren op en ontvang korting op jouw premie.

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening mee moet houden bij jouw zoektocht naar de meest aantrekkelijke verzekering voor jouw bedrijfswagen. Let goed op dat privékilometers niet altijd meeverzekerd zijn op de bedrijfswagen verzekering. Het wordt een dure grap als je tegen een paaltje rijdt terwijl je even snel boodschappen deed. Denk ook goed na over welke verzekering je afsluit: WA, WA+ of All Risk. Met de laatste optie ben je het meest uitgebreid verzekerd.

  • WA vergoedt schade aan andere auto’s.
  • WA+ vergoedt schade aan andere auto’s en bij brand, ruitschade en diefstal van jouw eigen auto
  • All Risk vergoedt schade aan andere auto’s en bijna alle schade van jouw eigen auto

Geel of grijs kenteken

Naast de welbekende gele kentekens mogen bestelbussen ook een grijs kenteken hebben. Nee, die zijn niet echt grijs, maar gewoon geel. Zo’n grijze bedrijfswagen kenteken heeft een B of V voor de letter- en cijfercombinatie staan. Het verschil tussen de twee zit hem in criteria die de belastingdienst stelt. Voldoe aan de regels en je profiteert van een aantal leuke voordelen.

Ten eerste moet je de bedrijfsauto zakelijk aanschaffen. Je moet ook minstens vijf jaar beschikken over een BTW-nummer. Rijd je minimaal 10% van de kilometers in jouw bedrijfswagen zakelijk? Kies dan voor het grijze kenteken. Je betaalt namelijk minder wegenbelasting en geen BPM (Belasting op Personenauto’s en Voertuigen). Ontdek hier meer over de voordelen van het grijze kenteken of neem contact met ons op.

Houd dieven uit de buurt

Naast de welbekende gele kentekens mogen bestelbussen ook een grijs kenteken hebben. Nee, die zijn niet echt grijs, maar gewoon geel. Zo’n grijze bedrijfswagen kenteken heeft een B of V voor de letter- en cijfercombinatie staan. Het verschil tussen de twee zit hem in criteria die de belastingdienst stelt. Voldoe aan de regels en je profiteert van een aantal leuke voordelen.

Ten eerste moet je de bedrijfsauto zakelijk aanschaffen. Je moet ook minstens vijf jaar beschikken over een BTW-nummer. Rijd je minimaal 10% van de kilometers in jouw bedrijfswagen zakelijk? Kies dan voor het grijze kenteken. Je betaalt namelijk minder wegenbelasting en geen BPM (Belasting op Personenauto’s en Voertuigen). Ontdek hier meer over de voordelen van het grijze kenteken of neem contact met ons op.

Onderhoud jouw bestelbus

Net zoals jouw auto moet een bedrijfswagen goed onderhouden worden. De bus is immers een niet te missen onderdeel van jouw bedrijf. Stel de grote en kleine beurt niet uit. De garage bekijkt hier uitgebreid of er problemen zijn en lost die meteen op. Vrees niet voor de APK van een lease bedrijfswagen. Lichte bedrijfswagens hoeven pas na vier jaar gecontroleerd te worden. De zwaardere varianten moeten eens in het jaar.

Je hebt zelf ook in de hand of je straks stilstaat langs de snelweg terwijl je een spoedklus hebt. Check vaak het oliepeil, koelvloeistof en het koel- en ruitensproeisysteem. Vergeet de banden niet en controleer de spanning en het profiel. Met een strak onderhoudsplan en wat ingebouwde regelmaat bespaar je tijd en geld met bezoekjes aan de garage.

Dé merken voor bedrijfswagens

De keuze is oneindig in de zoektocht naar de ideale bedrijfswagen. Van merken en modellen tot tientallen ombouwopties en kleuren. Bedrijfswagens zijn te verdelen onder vier groepen: compact, middelgroot, groot en XXL. Ontdek welke bedrijfswagen merken ideaal zijn voor jouw branche. Of laat het ons aan jou vertellen.

Wij adviseren je de perfecte bedrijfswagen > 

Ford Bedrijfswagens leasen

Compacte bedrijfswagen leasen

Klanten in de stad zijn soms moeilijk te bereiken met het drukke verkeer en smalle wegen. Kom nooit te laat en ga voor een compacte bedrijfswagen waarmee je overal tussendoor piept. Wil je een compacte bedrijfswagen leasen? De Peugeot Partner en Bibber zijn wendbaar zodat jij eenvoudig de bus parkeert. De Volkswagen Caddy is ook compact, maar de laadruimte is groot genoeg om al jouw materialen te vervoeren. Ga voor comfort met de Citroën Berlingo of kies robuust met de Renault Kangoo. Ontdek hier alle compacte bedrijfswagens

Grote bedrijfswagen leasen

Koeriers, personenvervoer en witgoedspecialisten profiteren bij een zo’n groot mogelijk oppervlak. Meer spullen in de wagen betekent minder ritjes en dat merk je direct in de kosten. Wil je een grote bedrijfswagen leasen? De Volkswagen Crafter en Renault Master bieden de meeste laadruimte met 22 kubieke meter. Liever wat minder laadruimte? Dan is Volkwagen Transporter met 5,5 kubieke meter voor jou. Opel, Mercedes en Ford horen ook in het rijtje van ideale grote bedrijfswagens thuis. We hebben alle modellen voor jou op een rijtje gezet.

Middelgrote bedrijfswagen leasen

Compacte auto’s zijn ideaal voor stadse zzp’ers, maar misschien mag de laadruimte wel wat groter voor jou. Installatiemonteurs, glaszetters en gevelreparateurs halen hun hart op met middelgrote bedrijfswagens. Wil je een midddelgrote bedrijfswagen leasen? De Mercedes Vito brengt zonder moeite de zwaarste ladingen van A naar B. Als jij zoveel mogelijk wilt vervoeren, kies je de Renault trafic. Een Peugeot Expert tikt ook deze box aan terwijl je profiteert van compacte buitenmaten. Alle middelgrote bedrijfswagen vind je hier.

Merken voor XXL-bedrijfswagen

Bij het vervoeren van verhuisdozen, personen of auto’s zijn de XXL-bedrijfswagens uitermate geschikt. Sommige modellen bieden zelfs de mogelijkheid om de bedrijfsauto aan te passen voor rolstoelvervoer. Een daarvan is de Citroën Jumper. Andere merken geven jou de keuze voor een open laadbak of pick up. Geen lading is te groot voor jouw wensen.

Perfecte automerken voor koelwagens

De mogelijkheden voor het ombouwen van bedrijfswagens zijn eindeloos. De cateraar houdt zijn smakelijke hapjes graag koud en de bloemist levert liever geen verwelkte rozen bij de bruiloft. Geen probleem, sommige bestelbussen zijn praktisch om te bouwen tot koelwagen. De lading blijft er net zo piekfijn uitzien als bij het inladen. Ook andere ombouwmogelijkheden als lades en kasten, open laadbak en dubbele chassis zijn mogelijk.

Lease jouw bedrijfswagen

Een gloednieuwe schildersbus, een koelwagen voor cateraars of bedrijfsauto voor loodgieters. Wat voor zzp’er je ook bent en wil je een bedrijfswagen leasen; een bedrijfswagen is binnen handbereik met financial lease. Tover jouw favoriete automodel om tot droomwagen en show binnenkort jouw nieuwe visitekaartje aan alle klanten. We bespreken graag de mogelijkheden van een financial leasplan voor jouw bedrijfswagen.

Download hier het gratis e-boek