Een Bedrijfsbus Leasen Zonder Aanbetaling: De Voors En Tegens Op Een Rij

Categorie:
Geld

Een klein jaar geleden ben je voor jezelf begonnen. Je hebt altijd al graag met je handen willen werken en ook het eigen baas zijn bevalt je prima. Hoewel het geld nog niet binnenstroomt en het vinden van klussen soms lastig is, gaan de zaken goed. Goed genoeg zelfs om een nieuwe bedrijfsbus te leasen. Helaas nog niet zo goed dat je dit met behulp van een forse aanbetaling kunt doen. Een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling is gelukkig ook prima mogelijk. Hellocars vertelt je er graag meer over. Lees verder om meer te weten te komen over een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

Hoe je dit moet doen en wat de voor- en nadelen van deze keuze zijn, vertellen we in dit artikel.

Het niet doen van een aanbetaling: de voor- en nadelen op een rij

Een aanbetaling wordt ook wel gezien als de eerste betaling bij een grote uitgave. Wordt de aanbetaling gecombineerd met een lening (zoals bij lease het geval zal zijn), dan wordt het te lenen bedrag lager, omdat je eigenlijk direct een deel van dit bedrag afkoopt. Je maandlasten vallen hierdoor lager uit dan wanneer je geen aanbetaling doet.

Bij een bedrijfsauto leasen zonder aanbetaling, leen je het volledige bedrag dat je neer moet tellen voor je bedrijfswagen bij een financieringsmaatschappij. Dit bedrag betaal je in maandelijkse termijnen en met rente terug.

 

Zo op het eerste gezicht klinkt het dus voordeliger om te leasen met aanbetaling. Kijk je echter ook naar de details rondom het al dan niet doen van een aanbetaling, dan zitten hier meer haken en ogen aan dan je denkt. We hebben daarom de voor- en nadelen van een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling voor je op een rijtje gezet.

 

De voordelen van een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling

Positieve smiley

Als je een bedrijfsbus wilt leasen heeft het niet doen van een aanbetaling verschillende voordelen. Deze zijn vooral voor de startende ondernemer en voor de ondernemer met grote toekomstplannen erg waardevol. We sommen ze hieronder voor je op.

1. Je hoeft niet direct veel geld op tafel te leggen

Dit is natuurlijk vooral een fijn voordeel als je het geld op dit moment niet hebt. Maar ook als je het wel hebt, biedt het niet besteden van het geld mogelijkheden. Kijk maar eens bij voordeel 3 en 4.

2. Als startend ondernemer heb je met een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling meer kans op de arbeidsmarkt

Als startend ondernemer heb je het vaak lastig. Je netwerk is nog niet heel groot en veel van je vermogen heb je verbruikt bij het opstarten van je bedrijf.
Je hebt nu dan ook niet de middelen om te investeren in een nieuwe, goede bedrijfsbus. Kopen gaat sowieso niet lukken, maar ook een forse aanbetaling kan er op dit moment niet vanaf.
Om er toch voor te zorgen dat je klussen aan kunt blijven nemen is een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling je enige optie. Hiermee kun je de concurrentie het hoofd bieden en een mooie toekomst voor jezelf opbouwen, met je occasion of nieuwe lease bedrijfsauto.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

3. Je bedrijf behoudt zijn gunstige liquiditeitspositie

Dit wil eigenlijk niet meer zeggen dan dat je als bedrijf voldoende geld achter de hand hebt. Dit zit niet in stenen of in dure apparatuur, maar staat op de bank of zit in de bedrijfsportemonnee. Je hebt hierdoor bijvoorbeeld een spaarpotje voor onvoorziene omstandigheden of om slechtere tijden te overbruggen.

Stop je dit geld in je bedrijfsbus door te leasen met aanbetaling, dan heb je minder of niets.

4. Je kunt blijven investeren in je bedrijf

Sparen voor toekomst

Heb jij met jouw bedrijf al zoveel successen geboekt dat je een flink bedrag op de bedrijfsrekening hebt staan? Dan kun je dit geld gebruiken om te investeren in de toekomst. Denk hierbij aan het aanschaffen van nieuw gereedschap of het aannemen van meer personeel. Kies je ervoor om het geld te gebruiken als aanbetaling voor je nieuwe bedrijfsbus, dan moet je misschien enkele van deze toekomstplannen op de lange baan schuiven.

5. Bij lease zonder aanbetaling hoef je zelf minder te doen dan bij lease met aanbetaling

Logisch. Je hoeft minder stappen te doorlopen doordat je geen aanbetaling doet. Je hoeft enkel een bedrijfsbus te kiezen en een aanvraag in te dienen. Zodra je verzoek tot financiering is goedgekeurd, kun je vrijwel direct gebruik gaan maken van je nieuwe leasewagen. Dit bespaart je tijd en moeite. Je leest verderop in dit artikel meer over het proces van een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling.

 

De nadelen van een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling

Nadelen

Helaas kent een bedrijfswagen leasen zonder aanbetaling ook een aantal nadelen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. We leggen ze stuk voor stuk aan je uit.

1. Niet bij ieder leasebedrijf is het mogelijk om te leasen zonder aanbetaling

Het doen van een aanbetaling geeft de bank en het leasebedrijf een stukje zekerheid. De kans dat zij hun volledige inleg terugkrijgen is bij een kleiner bedrag groter dan bij een groter bedrag. Om deze reden staan sommige leasebedrijven wat huiverig tegenover ondernemers die willen leasen zonder een aanbetaling te doen.

Is dit bij het leasebedrijf dat jij op het oog hebt het geval?

Dan zul je of op zoek moeten gaan naar een andere partner, of je zult ervoor moeten kiezen om de aanbetaling toch te doen.

2. Je betaalt maandelijks meer

Je doet geen aanbetaling, waardoor het volledige bedrag gefinancierd moet worden door de financieringsmaatschappij. Omdat dit bedrag zonder aanbetaling groter is dan met aanbetaling, betaal je maandelijks meer als je geen aanbetaling doet voor je lease bedrijfsbus.

Niet alleen moet je meer terugbetalen, maar je betaalt ook meer rente. Hier lees je meer over bij nadeel 4.

3. Het duurt langer voordat je verzoek tot financiering wordt goedgekeurd

Tijd

Als je een verzoek tot financiering doet, moet de financieringsmaatschappij een aantal dingen controleren. Ben jij bijvoorbeeld in staat om het maandelijkse bedrag te betalen? En past de wagen die je wilt leasen wel bij de werkzaamheden die je uitvoert?

Het uitvoeren van deze controle neemt enige tijd in beslag. Hoe meer je wilt lenen, hoe langer het duurt. Soms moet je zelfs je jaarcijfers inleveren voordat er een beslissing genomen kan worden.

Kies jij er dus voor om een bedrijfsbus te leasen zonder aanbetaling, dan wordt je geduld misschien wat op de proef gesteld.

4. Op de lange termijn is het duurder

Geld lenen kost geld. Hoe meer je leent, hoe meer rente je betaalt. Doordat je besloten hebt om geen aanbetaling te doen, is het bedrag dat je leent hoger en betaal je op de lange termijn dus ook een hoger bedrag aan rente.

En dat is nog niet alles. Je betaalt in sommige gevallen bij een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling ook een hoger percentage aan rente. Dit heeft wederom met een stukje zekerheid van de financieringsmaatschappij te maken. Doordat zij niet het risico willen lopen dat ze hun investering in jouw bedrijfsbus niet terugkrijgen, moet je meer betalen.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

Geen geld, wel aanbetalen

Het kan zijn dat je na het lezen van bovenstaande voor- en nadelen het idee hebt gekregen dat het voor jou toch voordeliger is om een aanbetaling te doen. Prima, maar wat als je geen geld hebt?

Hoe doe je dan een aanbetaling?

Eigenlijk is er maar één optie. Je kunt namelijk je oude bedrijfswagen inruilen en het bedrag dat je hiervoor terugkrijgt gebruiken als aanbetaling. Zo verandert er niets aan de liquide middelen binnen jouw bedrijf, maar is het maandbedrag dat je voor de lease van je bedrijfsbus moet betalen wel iets lager.

Let wel op: Bij het leasen van een auto ben je meestal verplicht om op voorhand BTW af te dragen. Hoeveel dit is, is afhankelijk van de nieuwprijs van de desbetreffende wagen. Hoe hoger de prijs, hoe meer BTW je betaalt. Zorg er dus voor dat je dit geld hebt, zodat je de lease rond kunt maken.

Lees ook

Je kunt deze BTW overigens wel weer terugvragen, maar dit kan enkele maanden duren. Pas bij de eerstvolgende aangifte doet deze mogelijkheid zich voor.

 

Een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling: hoe ga je te werk?

Handtekening zetten

Het is dus geen probleem om een bedrijfsbus te leasen zonder aanbetaling. Maar hoe doe je dit? We leggen het in vier stappen aan je uit.

Stap 1: Welke wagen is geschikt

Voordat je kunt gaan leasen, is het belangrijk dat je een bedrijfsbus vindt die aan jouw wensen en behoeftes voldoet. Er moet bijvoorbeeld voldoende laadruimte zijn en ook het comfort in de cabine is natuurlijk van belang. Wat voor mede-ondernemers favoriete wagens zijn, lees je hier.

Stap 2: Het indienen van je verzoek

Als je weet welke bedrijfsbus je wilt gaan leasen, kun je een aanvraag indienen bij een leasemaatschappij. Zij bespreken dan samen met jou welke voorwaarden gunstig zijn. Vervolgens doen ze een financieringsverzoek bij de financieringsmaatschappij en maken ze jouw financial lease contract rond.

Hierbij word jij economisch eigenaar van de bedrijfsbus. Hij komt bij jou op de balans te staan en zaken als onderhoud, belasting en het regelen van verzekeringen vallen onder jouw verantwoordelijkheid.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

Stap 3: Wachten op goedkeuring

Als het verzoek tot financiering is verzonden, controleert de financieringsmaatschappij je aanvraag. Ze kijken of je de wagen kunt betalen en of deze past bij je werkzaamheden. Is dit het geval dan wordt je aanvraag goedgekeurd.

Wordt je aanvraag niet goedgekeurd, dan kun je samen met de leasemaatschappij kijken of er alternatieve mogelijkheden zijn die zowel voor jou als voor de financieringsmaatschappij werken.

Stap 4: Tekenen en rijden

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het contract tekenen, zodat je de sleutels en de bedrijfswagen krijgt. Inladen en op naar de eerstvolgende klant!

 

Een bedrijfsbus leasen zonder aanbetaling is vooral voor startende ondernemers en ondernemers met grote toekomstplannen ideaal. Hoewel het op de lange termijn meer kost, kun je nu sneller handelen. En als je hierdoor meer klussen binnen kunt slepen, betaalt het zich dubbel en dwars uit.

Hellocars helpt jou

Weet je na het lezen van dit artikel nog niet zo goed wat bij jouw situatie de beste oplossing is? Hellocars helpt jou! Neem snel contact op met ons of laat ons jou bellen, zodat we je kunnen adviseren wat bij jou situatie past.

Elektrische auto leasen?

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Heb jij een mooie bedrijfsbus gevonden en wil je de mogelijkheden van financial lease bespreken?

Ik hoor graag of dit voor mij de juiste optie is!