Operational lease jouw ideale bedrijfswagen

leasen

Wat is operational lease?

Operational lease is het huren van een zakelijke bedrijfswagen of auto. Je betaalt maandelijks een aflosbedrag terug met rente. De leasemaatschappij is eigenaar van de auto en regelt zaken als onderhoud en verzekering.

Vraag een gesprek aan over operational lease

Voor wie is operational lease geschikt?

Jouw cateringbedrijf komt eindelijk van de grond met de aanschaf van een snelle en ruime bedrijfswagen. Of jouw bouwbedrijf kan wel een extra bestelbus gebruiken om aan de enorme vraag te voldoen. Het maakt niet uit of je in startblokken staat of aan uitbreiding denkt: jouw langgekoesterde wens van een gloednieuwe bedrijfswagen komt binnen de kortste keren uit met operational lease.  

Wat zijn de voordelen van operational lease?

Operational lease is de ideale oplossing voor iedere ondernemer die geen geld kan of wil investeren in een bedrijfswagen. De financiële klapper spreid je namelijk uit over meerdere jaren. Op die manier blijft er geld over om nu direct te investeren in machines of materialen. Of verhuis eindelijk naar dat prachtige bedrijfspand in het centrum. Waar je ook voor kiest, met operational lease komen jouw dromen sneller in vervulling.

Je profiteert van vele extra’s als je kiest voor operational lease. Naast het feit dat je niet een smak geld hoeft te lappen, profiteer je van zorgeloos rijden. Een gekochte bedrijfswagen neemt namelijk een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Jij bent zowel economisch als juridisch eigenaar. Dat betekent dat jij altijd aansprakelijk bent. Voor de ondernemer of zzp’er die dat niet wilt, is operational lease perfect.

De voordelen van operational lease

  • Vast bedrag
  • Geen onderhoudskosten
  • BTW-teruggave
  • Niet zoeken naar een verzekering
  • Huren of kopen
  • De auto
lease ondertekenen

Voordeel 1: Betaal een vast bedrag per maand

Wanneer je jouw bedrijfswagen operational leaset, betaal je een vast bedrag in de maand. Hier komen geen extra kosten bovenop als je je aan het leasecontract houdt. Je weet dus exact wat je iedere maand kwijt bent aan jouw bedrijfsauto. Een operational leasecontract is dan ook erg makkelijk te budgetteren. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan en kan je zonder zorgen investeren in jouw bedrijf.

De enige kosten naast jouw leasecontract zijn de benzinekosten. Maar zelfs dit zit bij sommige leasemaatschappijen in het contract.

Voordeel 2: Geen onderhoudskosten

Onverwachte mankementen aan jouw bedrijfsauto kunnen altijd voorkomen. Zelfs als je de bestelbus goed onderhoudt, zijn telefoontjes naar de wegenwacht mogelijk. Operational lease is geschikt voor ondernemers die zich liever geen zorgen maken over onderhoud en reparaties. De leasemaatschappij neemt namelijk al die verantwoordelijkheid op zich. Dat betekent dat dure garagebezoeken niet meer uit jouw portemonnee komen. Ook als de onderhoudskosten hoog oplopen, betaal je niets extra’s.

Voordeel 3: BTW-teruggave

Kiezen voor operational lease levert jou ook een leuk financieel voordeel op. BTW krijg je terug bij zakelijke aankopen, van kantoorartikelen tot zware machines. Een lease bedrijfswagen hoort ook in dit rijtje thuis. Het is dus mogelijk om een leuk bedrag terug te krijgen. Het enige wat jij hoeft te doen is de facturen van de leasemaatschappij bewaren. Lever het in bij de belastingaangifte en de BTW-teruggave is geregeld.

Voordeel 4: Geen zoektocht naar verzekeringen

Autoverzekeringen komen in allerlei soorten soorten en maten. Van WA en WA+ tot All Risk. De zoektocht naar de ideale verzekering neemt veel tijd in beslag. Overal moet je de kleine lettertjes goed doorlezen en ook nog eens rekening houden met de kosten. Met operational lease wordt deze zoektocht volledig uit handen genomen. De leasemaatschappij regelt namelijk jouw verzekering. Het leuke bijkomend voordeel is dat zij soms profiteren van korting, omdat ze zo veel verzekeringen afnemen.

Jij profiteert niet alleen van schaalkortingen bij de verzekering. Leasemaatschappijen houden de prijzen ook laag door hun kortingen bij onderhoud. Dat scheelt in de portemonnee.

Voordeel 5: Kies jouw droomwagen opnieuw

Geniet volop van jouw gloednieuwe bedrijfswagen totdat het leasecontract afloopt. Vervolgens is het tijd om te evalueren. Voldeed de bedrijfsbus aan al jouw eisen, zoals hoog comfort en reed hij zuinig genoeg? Wanneer je blij bent, geeft de leasemaatschappij jou de optie om de wagen te kopen. Zie de contractduur dan ook als een soort testfase. Als jouw oog in de tussentijd op een andere bedrijfswagen is gevallen, ga je gewoon weer een nieuw contract aan.

Voordeel 6: Rijd in no time in jouw gloednieuwe bedrijfswagen

Het allergrootste voordeel is dat jij met operational lease binnen de kortste keren in jouw perfecte bedrijfswagen kan rijden. Je kiest zelf het automerk, model, kleur en alle opties die jij wilt. De meeste bedrijfswagens zijn zelfs compleet om te bouwen voor iedere branche. Timmermannen profiteren van slimme opbergmogelijkheden terwijl de cateraar liever voor een duurzame koelwagen kiest. Jouw droomwagen stel je samen naar jouw wensen en schaf je in no time aan met operational lease.

Hellocars heeft de allerbeste bedrijfswagens in jouw branche op een rijtje gezet. In één oogopslag zie je de specificaties en kenmerken van de bestelwagens. Ga hier op zoek naar de perfecte bedrijfsauto voor jou als ondernemer.

Bekijk hier de showroom >

Operational lease vs. financial lease

Het leasen van een bedrijfswagen kan op twee manieren: operational lease en financial lease. Het grote verschil is wie de bedrijfsauto bezit. Bij operational lease ben je geen eigenaar, dat is de leasemaatschappij. Wil je liever economisch eigenaar zijn van jouw bedrijfsauto, dan moet je kiezen voor financial lease, ook wel bekend als netto operational lease.

Bij financial lease profiteer je van fiscale voordelen als BTW-teruggave en renteaftrek. Dat zijn leuke extra’s, maar daar komen wel andere kosten om de hoek kijken. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor zaken als verzekering en onderhoud. Stel voor dat je plots langs de weg komt te staan met een kapotte accu. Met financial lease draai je hier zelf op. Bij operational lease hoef je je daar niet druk over te maken.

Maximaal aantal kilometers

Met operational lease profiteer je vooral van het feit dat de leasemaatschappij alles voor je regelt. Van onderhoud tot reparaties en verzekeringen. Maar ze stellen wel een aantal grenzen, omdat het anders niet rendabel is. In de meeste operational leasecontracten staat bijvoorbeeld vermeld hoeveel kilometer je maximaal mag rijden met de bedrijfsbus. Het is geen probleem als je over deze grens gaat. Er komen alleen wel extra kosten bij. Houd daar dus rekening mee.

Operational lease: jouw bedrijfswagen binnen handbereik

Ga op zoek naar de bedrijfswagen die aan al jouw eisen voldoet. Hoog comfort, luxe uitstraling of ga je liever voor een zuinige motor. Hellocars helpt je met jouw zoektocht en de financiën en administratie die om de hoek komen kijken. Samen regelen we het van A tot Z. Operational lease nu jouw langgekoesterde bedrijfswagen en rijd in stijl naar jouw klanten.

Bekijk hier de ideale leasewagen voor jouw bedrijf