De ideale bedrijfswagen voor een zzp’er in de bouw

Wanneer je als zzp’er in de bouw of constructie werkt is het belangrijk dat jij een betrouwbare bedrijfswagen hebt voor al je klussen. Met jouw ideale bedrijfswagen kun jij al jouw materialen makkelijk vervoeren van klant naar klant. Bij de aanschaf van deze bedrijfsbus zijn er veel dingen waar je over na moet denken. Aan wat voor kenmerken moet jouw bedrijfswagen voldoen? Welke merken bieden interessante bussen voor jouw bedrijf? Ga jij voor kopen of voor leasen? In dit artikel zetten we deze afwegingen voor jou op een rij om zo tot de perfecte bedrijfswagen te komen voor een zzp’er in de bouw.

header-article

5 Kenmerken van jouw ideale bedrijfsbus

Als vakman in een bouwbedrijf heb jij een aantal eisen voor jouw bedrijfswagen. Zo is het belangrijk dat al jouw gereedschap en materialen in de bus passen. Daarbij wil jij ook een nette bus waarin jij comfortabel kunt werken. Hieronder lees jij de kenmerken waaraan een perfecte bus voor een zzp’er in de bouw moet voldoen:

1. Een ruime laadruimte

Het is van belang voor jou om al jouw gereedschap en materialen kwijt te kunnen in jouw bus. Daarvoor is een ruime laadruimte een essentieel onderdeel van jouw ideale bus. De grootte van een laadruimte verschilt per bedrijfswagen. Bedenk dus van te voren welk gereedschap jij kwijt wil in jouw bus en pas hier je keuze voor een bus op aan.

2. Een imperiaal

Hoe groot jouw laadruimte ook is, er zullen altijd materialen zijn die er niet in passen. Verschillend per zzp’er in de bouw, kunnen dit trappen, PVC of lange stukken hout zijn. Wanneer je probeert om dit soort lange materialen in jouw laadruimte te passen loop je het risico om jouw bedrijfswagen te beschadigen. Een goede oplossing voor dit probleem is om een imperiaal op jouw bus te monteren. Wanneer dit rek op het dak van jouw wagen wordt gemonteerd kun jij allerlei lange materialen vervoeren.

3. Een overzichtelijke inrichting

Als zzp’er in de bouw is het belangrijk dat jij een bedrijfswagen hebt met een nette en overzichtelijke inrichting. Zo voorkom je dat jij tijdens een klus tijd verspeeld omdat je het juiste gereedschap niet kan vinden. De inrichting van jouw bus kan helemaal aanpast worden op wat het beste werkt voor jou. Bijvoorbeeld door een kast te installeren in jouw bus met lades of schappen waarin al jouw gereedschap opgeborgen kan worden.

4. Een prettige werkplek

Wanneer je constant van klus naar klus reist is jouw bedrijfswagen naast een vervoermiddel ook jouw werkplek. Zo kan het voorkomen dat jouw bus de plek wordt waar jij je lunch eet, je e-mails checkt of je administratie bijwerkt. Door te kijken naar eventuele mogelijkheden voor het dashboard of de inrichting van jouw wagen kan jij een prettige werkplek creëren. Denk bijvoorbeeld aan een plek waar jij een factuur kan schrijven of waar jij op je laptop kan werken.

5. Een goede beveiliging

In jouw bus bewaar jij al snel veel gereedschap en materialen. Dit zijn vaak dure spullen die het doelwit kunnen worden van criminelen. Daarom is het van belang dat jouw bedrijfswagen goed beveiligd is. Zet bijvoorbeeld een goed slot op jouw kasten en lades en zorg voor een fatsoenlijke beveiliging van de bus zelf. Dit kan voorkomen dat jij waardevol gereedschap en materialen kwijtraakt aan diefstal.

Ideale bedrijfsbussen voor een zzp’er in de bouw

zzp'er in de bouw

Er zijn veel verschillende opties voor een bedrijfswagen. Zo kan het soms lastig zijn om tussen al deze merken en modellen de beste bus voor jou uit te zoeken met alle bovengenoemde kenmerken. Daarom lichten wij hier twee modellen voor jou uit die ideaal zijn voor een zzp’er in de bouw:

De Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is een bedrijfswagen die zo ingericht is dat het aanvoelt als een mobiel kantoor. Het is een ideale bus voor zowel het vervoeren van materialen en gereedschap als voor het bijwerken van je administratie.

Een ander voordeel van deze bedrijfswagen is dat hij aanpasbaar is naar jouw wensen. Zo kun jij een Volkswagen Transporter verkrijgen met een normaal (1,99 meter), Een middelhoog (2,17 meter) of een hoog dak (2,48 meter). De bus met een normaal en middelhoog dak is standaard uitgerust met een achterklep. Dit kan voordelig zijn omdat de hoge openingshoek van een achterklep het makkelijker maakt om materialen in- en uit te laden. Met een hoog dak is deze wagen uitgerust met achterdeuren. Voor het gemak van het uitladen kunnen deze deuren opengeslagen worden tot wel 250 graden. Daarbij zijn er ook twee opties voor de wielbasis, een lange (5,03 meter) of een korte (4,90 meter) wielbasis. Hieronder vind je een overzicht van de afmetingen van de laadruimte per dakhoogten en wielbasis:

  • Normaal dak & korte wielbasis: Laadruimte van 5,8 m3
  • Middelhoog dak & korte wielbasis: Laadruimte van 6,7 m3
  • Normaal dak & lange wielbasis: Laadruimte van 6,7 m3
  • Middelhoog dak & lange wielbasis: Laadruimte van 7,8 m3
  • Hoog dak & Lange wielbasis: Laadruimte van 9,3 m3

De cabine van de Volkswagen Transporter is slim ingericht waardoor jij al jouw gereedschappen en materialen kwijt kan. Zo heeft deze bedrijfswagen zestien opbergmogelijkheden voor al jouw spullen, van documenten en waardevolle spullen tot jouw gereedschap. Onder deze opbergmogelijkheden vallen een bekerhouder, een brillenhouder, en opbergvakken in de rugleuning en onder de zitting van de stoelen. De Volkswagen Transporter bied dus alle mogelijkheden om jouw bedrijfsbus overzichtelijk en netjes in te richten.
Nieuwe call-to-action

De Mercedes Sprinter

Of jij voor jouw bouwbedrijf nu op zoek bent naar een compacte bedrijfswagen of een grotere bus, de Mercedes Sprinter is de oplossing. Deze bedrijfswagen is namelijk in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kan dus helemaal naar jouw wensen aangepast worden.

Zo kun je kiezen voor verschillende carroserielengten en dakhoogten. De beschikbare lengtes zijn kort (5,27 meter), middellang (5,93 meter), lang (6,97 meter) en extra lang (7,37 meter). De dakhoogten zijn beschikbaar in normaal (2,37 meter), hoog (2,62 meter) en extra hoog (2,83 meter). De laadruimte van de Mercedes sprinter ligt bij deze verschillende lengtes en dakhoogtes tussen de 7,3 m3 en 17 m3. Met deze verschillende uitvoeringen kan jij jouw bus precies uitkiezen hoe jij dat wil.

De cabine van deze bedrijfswagen heeft een strak maar functioneel design. Zo beschikt deze bedrijfswagen over verschillende opbergvlakken waarin jij al jouw gereedschap en materialen kwijt kan. Deze vakken zorgen ervoor dat al jouw spullen op een overzichtelijke manier opgeborgen kunnen worden. De elektrisch verstelbare bestuurderstoel van deze wagen is ook erg comfortabel omdat hij met een druk op de knop aangepast kan worden. De cabine heeft de optie om een tweezits bijrijdersbank erin te zetten met onder de zitting een opbergvlak. Daarbij zijn er ook mogelijkheden om in de rugleuning van een stoel een uitklapbare tafel te integreren. Zo maak jij van deze bus de ideale werkplek met een bureau waar je op je laptop kan werken of een factuur kan schrijven.

Kopen of leasen?

Als een zzp’er in de bouw is het essentieel om een praktische bedrijfsbus te hebben waarmee jij naar jouw klussen kan rijden. De aankoop van een bedrijfswagen kan een flinke investering zijn waar jij niet altijd meteen het geld voor hebt. Gelukkig heb jij ook de optie om een bedrijfswagen te leasen. Maar welke optie is het beste voor jou?

Kopen

Wanneer jij genoeg geld beschikbaar hebt om een goede bedrijfswagen te kopen dan kan dit voordelig zijn voor jou. Zo zit je namelijk niet elke maand vast aan leasekosten en ben jij de echte eigenaar van de bedrijfswagen. Daarbij moet je met het kopen van een bedrijfswagen er wel rekening mee houden dat kosten door schade of voor onderhoud ook betaald moeten worden. Dit zijn kosten die altijd terug zullen komen bij de aankoop van een bus.

Leasen

Wanneer het voor jou niet realistisch is om een bedrijfswagen te kopen dan kan leasen een goede oplossing zijn. Naast dat jij geld bespaart door jouw bus te leasen zitten er nog veel meer voordelen aan. Zo zijn de risico’s van schade en pech met leasen afgekocht en hoef jij je geen zorgen te maken over onderhoudskosten. Ook de restwaarde van de bedrijfswagen is voor jouw geen zorg met leasen. Daarbij kun jij je leasewagen wel gewoon helemaal samenstellen naar jouw wensen. Het leasen van een nieuwe bedrijfswagen kan dus de ideale keus zijn voor jou als zzp’er in de bouw.

Als zzp’er is het logisch dat jij weinig tijd hebt om op zoek te gaan naar de ideale bedrijfswagen. Wij van Hellocars kunnen jouw zoektocht naar die perfecte bedrijfsbus ontzorgen. Jij geeft aan ons jouw wensen door en wij zoeken de ideale wagen. Daarbij onderhandelen wij altijd de beste lease deals voor jou. Wil jij meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen dan kun je hieronder contact met ons opnemen:

Hulp nodig? Stuur een Whatsappje!

Of lees in dit artikel meer over wat wij als automakelaar doen voor jou als zzp’er