Financial lease als particulier

Categorie:

Private lease is een bekende vorm van leasen als je een auto wil leasen als particulier. Dit valt onder operationele lease, andere vormen van lease zijn financial lease waarbij het gaat om huurkoop of shortlease. Hier worden alle verschillen uitgelegd zodat je de beste keuze kunt maken bij het leasen van een auto.

Operational lease huur

Veel bedrijven bieden werknemers een zakelijke leaseauto het gaat hier om de uitbetaling van loon in natura. Dit wordt bij het salaris opgeteld.

Naast zakelijk leasen kun je ook steeds vaker een private leasecontract afsluiten. Hierbij huur je een nieuwe auto van een leasemaatschappij voor een vast bedrag per maand. Hier zijn wegenbelasting, reparaties en verzekeringen bij inbegrepen. Je betaalt alleen extra voor de brandstof van de auto.

Na een aantal jaar lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij, het risico dat de auto in waarde gedaald is ligt bij de leasemaatschappij hierdoor is leasen vaak ook erg duur.

Financial lease

Verschillende autodealers bieden particulieren een huurkoopcontract aan. Dit wordt ook wel financial lease genoemd. Hierbij wordt je eigenaar van de auto nadat het huurcontract is afgelopen. Hierna betaal je de restwaarde van de auto en is deze daadwerkelijk van jou.

Het verschil met private lease is dat je naast de maandelijkse kosten ook nog betaalt voor zaken als onderhoud, belasting en autoverzekering.

Bij het begin van een dergelijk contract doe je een aanbetaling en betaal je aan het einde van het contract een bedrag. En omdat je uiteindelijk eigenaar van de auto wordt zijn je maandelijkse kosten een stuk hoger.

Meer weten over leasen? Laat je gegevens achter en een van onze adviseurs zal snel contact met je opnemen!
Neem contact met mij op >>

Auto shortlease

Met shortlease kun je voor een kortere periode een auto leasen. Dit kan zelfs voor 1 tot 2 maanden. Dit kan handig zijn wanneer je tijdelijk een auto nodig hebt en niet van plan bent om er een aan te schaffen. Hiervoor zijn andere contracten die vaak dagelijks opgezegd kunnen worden. Andere voordelen zijn dat het vaak all inclusive is en snel leverbaar is.

Nadelen van shortlease zijn dat het duurder is dan private lease omdat je maar voor een korte tijd een auto nodig hebt. Ook het aanbod van shortlease is zeer beperkt op het gebied van merk, model en de opties die je hebt. En shortlease wordt vaak alleen zakelijk aangeboden.

Occasion lease

Wanneer je als particulier een auto wil leasen maar je weinig waarde hecht aan de nieuwste auto’s kun je er ook voor kiezen een 2e hands auto te leasen. Dit heet occasion lease

Het gebruik maken van occasion lease is niet eens altijd goedkoper dan wat je betaalt voor het leasen van een nieuwe auto. Wanneer je het niet belangrijk vindt om een nieuwe auto te rijden kun je vaak zelfs beter een occasion kopen en hiermee veel kilometers maken. Dit scheelt aanzienlijk qua financiën.