Je Bedrijfsbus Inrichting Zelf Maken: De Mogelijkheden Op Een Rij (12 Voorbeelden)

Als je een bedrijfswagen leaset, krijg je deze kaal aangeleverd. Met andere woorden: de laadruimte is leeg. Het is dus aan jou om deze zo praktisch mogelijk in te richten.

Hoe?

Dat bepaal je zelf! Je kunt de inrichting van je bedrijfsbus laten maken, maar je kunt je bestelbus ook zelf inrichten. Nu ben je ongetwijfeld handig, dus misschien is dit laatste, de bedrijfsbus inrichting zelf maken, wel iets voor jou.

Om je werk goed te kunnen doen, heb je veel gereedschap en materialen nodig. Een goed opbergsysteem is hiervoor noodzakelijk en hier zou rekening mee gehouden moeten worden bij het inrichten van de bestelbus.

Nieuwe call-to-action

In dit eerste voorbeeld hebben ze daarom speciale kasten gebouwd van hout. Deze kasten zijn helemaal afgestemd op de ruimte in de bedrijfsbus en op het materiaal dat erin geplaatst moet worden. Kijk maar eens naar de hoogte van de kast en naar de spullen die al in de kast geplaatst zijn. Het past allemaal precies!

Doordat de kasten niet heel diep zijn, is er ook in de rest van de laadruimte nog voldoende plek. Hier kunnen bijvoorbeeld grote planken, ladders of projectafhankelijke materialen neergelegd worden.

Al een bedrijfswagen en ontbreekt alleen nog de inrichting? Neem vrijblijvend contact met ons op dan bekijken wij de beste opties voor jouw wagen!

Neem contact met mij op.  Of app even tussendoor >>

Voorbeeld 1: Vakken

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 2
(Bron)

Heb jij veel power tools en wil je deze netjes en overzichtelijk opbergen in je bedrijfswagen? Dan is een inrichting zoals op bovenstaand voorbeeld ideaal voor jou. Je gereedschappen passen precies in de op maat gemaakte vakken.

Natuurlijk zal de indeling van jouw kasten sterk afhankelijk zijn van de materialen die jij nodig hebt. Gebruik je bijvoorbeeld geen cirkelzaag, dan hoef je hier ook geen ruimte voor vrij te houden. Kies je voor jouw bedrijfsbus inrichting zelf maken, dan kun je de laadruimte gelukkig inrichten zoals je zelf wilt.

Wat ook handig is, is dat je de kasten een stuk van de grond kunt zetten, zoals hier gedaan is. Je hebt zo meer ruimte om grote gereedschappen of materialen kwijt te kunnen.

Voorbeeld 2: De volle ruimte benutten

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 3
(Bron)

De bedrijfsbus inrichting zelf maken is vaak een kwestie van goed plannen voordat je begint met bouwen. De eigenaren van deze bedrijfsbus hebben dat plannen in ieder geval volledig onder de knie.

Ze hebben echt alle mogelijke ruimte weten te benutten. Zo hebben ze achter de verschillende soorten montagekit ruimte vrij weten te houden voor tassen, lunchboxen en gereedschapskisten. De tassen liggen tijdens het werken niet in de weg, maar zijn wel makkelijk bereikbaar als de schaft begint. Als het om de pauze gaat, is er tenslotte geen tijd te verliezen.

Voorbeeld 3: IJzerwerk

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 4
(Bron)

Een voor de hand liggend materiaal voor de bedrijfsbus inrichting zelf maken is natuurlijk hout. In dit voorbeeld hebben ze het anders gedaan. Ze hebben namelijk gekozen voor een ijzeren frame. De zwarte kleur zorgt ervoor dat het geheel er gelikt uitziet, ook een manier om je bedrijfswageninrichting net wat mooier maken.

Er is in de laadruimte van deze bus voldoende plek voor het opbergen van grote gereedschapskisten, maar ook voor de kleine moertjes en schroeven zijn verschillende bakjes.

En door de dubbele bodem heb je de mogelijkheid om nog meer spullen mee te nemen. Kan het nog praktischer?

Voorbeeld 4: Schappen in overvloed

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 5
(Bron)

De eigenaren van deze bus laten goed zien hoeveel schappen je wel niet kwijt kunt in een houten kast, door de volledige hoogte van de laadruimte te gebruiken.

Zeker als je de afstand tussen de planken tot op de millimeter nauwkeurig berekent, kun je met dit soort kasten jaren vooruit.

Heb je er overigens al weleens aan gedacht om de planken op zo’n manier in de kast te monteren dat je deze op een later tijdstip nog kunt verstellen? Mocht je dan gebruik gaan maken van nieuw gereedschap, dan is ook daar ongetwijfeld plek voor.

Voorbeeld 5: Gereedschap verdelen

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 6
(Bron)

Ook bij dit voorbeeld is ervoor gekozen om de ruimte in de kasten zo functioneel mogelijk in te delen. Alle spullen hebben een vaste plek. Daarnaast hebben ze ook goed nagedacht over hoe ze lange materialen, zoals de grote waterpas, kwijt kunnen. Deze kun je natuurlijk op de vloer van de laadruimte leggen, maar een meer praktische oplossing is natuurlijk om deze op te hangen.

Wat deze bedrijfsbus inrichting zo onderscheidend maakt is wat ons betreft de open structuur. Doordat de kasten geen boven- en onderkant hebben, lijken ze minder robuust dan bij sommige andere voorbeelden in deze lijst.

Oh, en heb je goed gekeken naar wat er allemaal in deze bedrijfsbus staat? Zelfs aan een magnetron is gedacht! Dat wordt punten scoren bij je personeel want zij kunnen nu een lekker warm broodje eten bij de lunch.

Voorbeeld 6: Een functionele deur

Bedrijfsbus nrichting zelf maken 7
(Bron)

Met kasten kun je de hoogte van je bedrijfsbus optimaal benutten en een dubbele bodem zorgt ervoor dat je ook hier de ruimte zo functioneel mogelijk indeelt.

In bovenstaand voorbeeld zijn ze nog een stapje verder gegaan en hebben ze ook de achterdeur van de bedrijfsbus bewerkt. Door een houten plaat voor het raam te monteren en hier een schap aan vast te zetten, is er ruimte vrijgekomen voor elf bussen kit. Zou jij hieraan gedacht hebben bij je bedrijfswageninrichting?

Overigens kun je de ruimte bij het achterraam ook voor andere zaken gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van touwen of het aanbrengen van kleine bakjes of lades voor schroeven, spijkers en ander klein gerei.

Voorbeeld 7: Uitschuifbare lades

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 8
(Bron)

Dat je kasten in je bedrijfsbus neer kunt zetten om hier spullen in te zetten had je zelf waarschijnlijk ook al wel bedacht. Maar wat vind je van deze lades? Praktisch, toch?

Je kunt er allerlei kleine, losse spullen in opbergen, zonder dat de laadruimte van je bus direct een grote bende wordt. De ijzeren schappen zijn daarnaast groot genoeg om verschillende gereedschapskisten neer te zetten. Zo heb je altijd genoeg ruimte. Je kunt zelfs wat reservespullen meenemen als je wil.

Voorbeeld 8: Een dubbele bodem

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 9
(Bron)

Je bedrijfsbus inrichting zelf maken is in een grote bus niet zo’n probleem. Er is bijvoorbeeld voldoende ruimte voor kasten. In een kleine bedrijfsbus zoals in dit voorbeeld is dat niet het geval. Er moet dus creatief gedacht worden. En dat is gelukt!

De dubbele bodem zorgt voor extra opbergruimte en de schappen aan weerszijden van de laadruimte geven voldoende ruimte voor het opbergen van klein materiaal.

Wat ook erg slim is, is dat ze ervoor gekozen hebben om de planken aan de linkerkant schuin te bevestigen. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte en kun je dus nog meer spullen kwijt.

Voorbeeld 9: Hout

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 10
(Bron)

In bovenstaand voorbeeld wordt goed duidelijk hoeveel ruimte je eigenlijk wel niet hebt in de laadruimte van een bedrijfsbus. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de grootte van je bus, maar als je de hoogte en de diepte van de laadruimte optimaal weet te gebruiken bij het ontwerpen van de kasten, moet je al je spullen kwijt kunnen.

Extra handig aan bovenstaande kast is de opstaande rand aan de bovenzijde. Deze zorgt ervoor dat je je spullen op de kast kunt zetten en niet bang hoeft te zijn dat deze er tijdens het rijden vanaf vallen. Wel zo prettig, want naast functionaliteit gaat veiligheid boven alles.

Voorbeeld 10: Ruimte voor een trap

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 11
(Bron)

Dat je eigenlijk best veel ruimte hebt in de laadruimte van een bedrijfsbus wordt ook in dit voorbeeld duidelijk. Er is zelfs genoeg ruimte voor een trap! Het handige ophangsysteem zorgt ervoor dat de trap niet gaat schuiven tijdens het rijden.

De eigenaren hebben daarnaast goed nagedacht over de manier waarop ze de gereedschapskisten op willen bergen. In tegenstelling tot veel van de andere voorbeelden zetten zij een deel van de kisten niet plat, maar op hun kant in de schappen.

Tot slot hebben ze ook aan verlichting gedacht. De led-strips die aan de bovenzijde van de kast zijn bevestigd, zorgen ervoor dat er altijd genoeg licht is om te vinden wat je zoekt.

Voorbeeld 11: Vergeet de dakdragers niet

Bedrijfsbus inrichting zelf maken 12
(Bron)

We hebben met verschillende voorbeelden laten zien hoe je je bedrijfsbus in kunt richten. Maar heb je er ook al aan gedacht dat je de ruimte óp de bus kunt benutten?

Door dakdragers te monteren, heb je extra ruimte voor grote materialen. Denk aan ladders, pvc-buizen en planken. Door het grote spul op je dak te leggen, heb je in de laadruimte zelf weer meer ruimte voor de kleinere materialen.

Voeg je daarnaast een dubbele bodem met lades toe, zoals in dit voorbeeld is gedaan, dan blijft het ook nog eens netjes. Zo kun jij je concentreren op je klus en niet op het schikken en herschikken van de materialen in je bus.

Je bedrijfsbus inrichting zelf maken heeft verschillende voordelen. Zo kun je materialen gebruiken die je zelf mooi vindt, maar ook de meest functionele inrichting voor jouw werkzaamheden uitstippelen. Wel is het belangrijk om hier vooraf goed na te denken. Het zou zonde zijn als je een weekend druk bezig bent met de inrichting en deze vervolgens niet functioneel blijkt!

Voor zowel een bedrijfswagen als de inrichting ervan kunnen wij snel en 100% vrijblijvend voor jou zoeken! Laat ons weten wat je zoekt dan gaan wij gratis aan de slag!

Neem contact met mij op.  Of app even tussendoor >>

Elektrische bedrijfsbus leasen

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Wil je meer informatie over wat voor jou de meest ideale inrichting is als het om je bedrijfsbus gaat? Laat het ons weten in het formulier hieronder!