Een Bedrijfsbus Met Laadklep Leasen: Dé Oplossing Als Kopen Te Duur Is

Categorie:
Bedrijfsbus met laadklep

Heb jij bij jouw werkzaamheden vaak grote en vooral zware apparatuur nodig? Of vereist jouw werk dat je veel met grote, logge dingen moet sjouwen?

Dan is een bedrijfsbus met laadklep geen overbodige luxe. Door de laadklep kun je items gemakkelijk uit de bus laden om ze vervolgens vanuit daar verder te vervoeren. Zo’n bedrijfsbus met laadklep is echter een grote investering. Voor sommige ondernemers een té grote investering…  Maar gelukkig bestaat er een oplossing!

Download het gratis e-boek 

Bel mij voor meer uitleg!

Als kopen te duur is: het alternatief

Als je geen bedrijfswagen met laadklep kunt kopen, wil dit niet zeggen dat alle hoop verloren is. Een bedrijfsbus zakelijk leasen met laadklep volgens financial leasevoorwaarden is namelijk een relatief snel en eenvoudig alternatief. In slechts zes stappen staat de bedrijfsbus met laadklep bij jou op de stoep middels zakelijk lease.

Welke stappen je moet doorlopen om een bedrijfsbus met laadklep te leasen volgens financial leasevoorwaarden, lees je hieronder.

Stap 1: Het type wagen en het type klep

Pick-up met klep
Een bedrijfswagen leasen begint natuurlijk met het selecteren van de juiste wagen. In jouw geval is het niet alleen belangrijk om na te denken over welke bus je graag zou willen rijden, maar ook om te bedenken wat voor type laadklep je wilt.

Wil je bijvoorbeeld een laadklep die achter de normale deuren wordt gemonteerd? Of wil je een laadklep die de achterdeuren als het ware vervangt? En wil je dan een laadklep die met hydraulische systemen naar boven en naar beneden bestuurd kan worden of heb je liever een laadklep die functioneert als helling?

Voordat je daadwerkelijk gaat leasen, is het belangrijk om goed over deze vragen na te denken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste bedrijfsbus leaset.

En over die wagens gesproken:

In dit artikel lees je meer over de elf bedrijfsbussen die onder mede-ondernemers erg populair zijn.

Stap 2: Onderhandelen over de laadklep

Een bedrijfsbus met laadklep leasen vraagt om iets meer planning dan het leasen van een bedrijfsbus zonder laadklep. Een laadklep is namelijk niet altijd onderdeel van de standaarduitrusting van een bedrijfsbus. Zeker bij de kleine en middelgrote bussen is dit het geval. Wil je deze optie dus toevoegen aan je bedrijfswagen, dan zul je dit met de leasemaatschappij moeten overleggen.

Wil je een tweedehands bedrijfsbus leasen, houd er dan ook rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om de gewenste aanpassingen te maken. Het scheelt je bovendien een hoop geregel als je in dit geval kiest voor een tweedehands bedrijfsbus waar al een laadklep op is bevestigd.

Het aanbod hierin is wel iets beperkter, dus je zult misschien iets langer moeten zoeken. Maar ook hier kan de leasemaatschappij je bij helpen als je dat wilt. Dit bespaart jou tijd en de maatschappij vindt uiteindelijk de beste lease bedrijfswagen die voldoet aan de door jou gestelde eisen.

Tip: Als je een laadklep wilt laten monteren in je bedrijfsbus is het belangrijk om een aantal jaar vooruit te kijken. Als je zakelijk leaset, loopt je financial leasecontract sowieso na vijf jaar af. Nu is het gebruikelijk om de wagen dan over te nemen, maar je kunt hem ook inruilen als aanbetaling, om zo een nieuw leasecontract met financial leasevoorwaarden af te sluiten. Informeer of het in dit geval nodig is om de laadklep weer te verwijderen of niet. Hoewel we de kans klein achten, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen. Zo weet je te allen tijde waar je aan toe bent.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

Stap 3: Een bedrijfsbus met laadklep leasen volgens financial lease voorwaarden

geld calculator pen

Je hebt de juiste lease bus gevonden en bij de leasemaatschappij geïnformeerd of het mogelijk is om hier een laadklep in te laten monteren. En dat is mogelijk!

De volgende stap is dan om écht te gaan kijken naar de leasevoorwaarden van zakelijk leasen. Wat houden deze precies in?

Financial lease is eigenlijk nog het meest te vergelijken met een lening die je afsluit om je bedrijfsbus met laadklep te kunnen financieren. Door een maandelijkse aflossing betaal je deze lening gedurende de looptijd van je leasecontract terug. Naast een maandelijkse aflossing betaal je ook iedere maand rente over het bedrag dat nog openstaat.

Als je kiest voor financial lease bij je bedrijfswagen, dan word je economisch eigenaar van de bedrijfswagen. Dit betekent dat je de wagen niet alleen mag gebruiken, maar ook dat je de bedrijfsbus met laadklep mag bijschrijven op de balans. Hierdoor profiteer je van enkele fiscale voordelen die horen bij zakelijk leasen, zoals:

1. Investeringsaftrek

Bij financial lease wordt je bedrijfswagen gezien als een investering voor je bedrijf. Deze investering mag je van je winst aftrekken, waardoor je uiteindelijk minder winstbelasting betaalt. Wat voor bedrag je voor het leasen van jouw bedrijfsbus mag aftrekken, lees je op de website van de Belastingdienst.

2. Fiscaal afschrijven

Als de jaren verstrijken, wordt je bedrijfsbus steeds minder waard. Uiteindelijk zal je dan ook een nieuwe bus aan moeten schaffen. Om dit financieel op te vangen, mag je fiscaal afschrijven. Dit wil zeggen dat je gedurende vijf jaar steeds twintig procent van de waarde die je in totaal af mag schrijven van de winst af mag trekken. Ook dit zorgt ervoor dat je minder winstbelasting betaalt.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

3. BTW-teruggave

Als je als ondernemer dingen koopt voor de zaak, dan hoef je hier geen BTW over te betalen. Dit geldt dus ook voor de BTW die je betaalt over je leasewagen en over de bijkomende kosten (bijvoorbeeld die van het onderhoud).

4. Renteaftrek

Een bedrijfsbus met laadklep leasen, doe je eigenlijk door geld te lenen bij een financieringsmaatschappij. Je betaalt hier rente over, waardoor je recht hebt op renteaftrek. Jaarlijks krijg je een deel van de rente die je betaalt terug.

Lees ook

Bij financial lease komen echter ook een aantal verantwoordelijkheden. Je bent tenslotte niet voor niets economisch eigenaar van de wagen. Zaken als het onderhoud, de belasting en de benodigde verzekeringen moet je zelf regelen. De kosten hiervoor komen bovenop de maandelijkse kosten van de aflossing en de rente.

Wil je een gedetailleerdere uitleg over wat financial lease precies is? Lees dan dit artikel met een overzichtelijke lijst van alle belangrijke kenmerken van financial lease.

Stap 4: Tijd voor actie

Papieren vliegtuig

Je hebt een bedrijfsbus gekozen en je wilt deze bedrijfsbus met laadklep leasen. Ook weet je nu precies wat je kunt verwachten in je leasecontract. Tijd om aan de slag te gaan!

Veel hoef je overigens niet te doen, want na het indienen van een aanvraag om te leasen, wordt bijna alles voor je gedaan. Zo kan jij je bezighouden met je eigen werkzaamheden, zonder je zorgen te maken.

De aanvraag indienen doe je bij de leasemaatschappij. Samen met hen bespreek je hoe je contract eruit komt te zien, hoeveel je maandelijks gaat betalen, voor hoelang je gaat leasen (bij financial lease is dit vaak 60 maanden) en of je een slottermijn opneemt in je leasecontract.

Het opnemen van een slottermijn wil zeggen dat je een bedrag afspreekt met de leasemaatschappij waarvoor je de wagen kunt overnemen als je leasecontract afloopt. De hoogte van deze slottermijn is variabel, maar ligt altijd in de buurt van de geschatte restwaarde van de wagen.

Het voordeel van een slottermijn is dat je maandlasten lager uitvallen. Je leent immers een minder groot bedrag. Een nadeel is dat je wel rente betaalt over deze slottermijn. Dit doe je de hele leaseperiode.

Als je bovenstaande zaken hebt besproken met de leasemaatschappij doen zij een financieringsverzoek bij de financieringsmaatschappij. Je kan bijna genieten van je lease bedrijfsbus.

Stap 5: De financiële keuring

Papieren

Als jouw aanvraag is doorgestuurd naar de financieringsmaatschappij doen zij een financiële controle. Hierbij proberen ze antwoord te geven op de vraag of jij de lasten van een bedrijfsbus met laadklep leasen wel kunt dragen.

Ze kijken onder andere naar de volgende zaken:

  • Past de wagen binnen de branche en bij jouw werkzaamheden?
  • Kun je de maandlasten dragen? Dit controleren ze mogelijk door naar de jaarcijfers van je onderneming te kijken.

Op basis van bovenstaande punten wordt je aanvraag tot het volgens financial leasevoorwaarden leasen van een bedrijfsbus met laadklep goedgekeurd of afgekeurd. Dit kan een aantal uur tot een paar dagen in beslag nemen. Zeker als het om een complexe aanvraag of om een dure bedrijfsbus gaat, neemt het meer tijd in beslag. Een beetje geduld is hier dus wel van belang.

Krijg je na het wachten te horen dat je aanvraag is afgekeurd?

Ga dan terug naar de leasemaatschappij en overleg met hen of er eventuele andere opties voor je zijn. Soms kan er namelijk wel goedkeuring gegeven worden, als je akkoord gaat met aanvullende voorwaarden zoals een (extra) aanbetaling, langere looptijd of andere slottermijn. Zo zou je alsnog in aanmerking kunnen komen om je bedrijfswagen te leasen.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

Stap 6: Je hebt goedkeuring!

Groen vinkje

Je lease-aanvraag is goedgekeurd: Gefeliciteerd! De leasemaatschappij gaat nu jouw contract opmaken, zodat je deze samen met hen en de financieringsmaatschappij kunt tekenen.

Hebben jullie allemaal getekend?

Dan krijg je de sleutels en kun je aan de slag met je nieuwe lease bedrijfsbus met laadklep.

Let wel op: Bij een gloednieuwe bedrijfsbus met laadklep leasen duurt het iets langer voordat je daadwerkelijk in de bus kunt rijden. Er moet namelijk nog een kenteken aangevraagd worden en dat kost tijd.

Tip: Vergeet niet om de belasting en verzekeringen zo snel mogelijk te regelen. Dit zijn nu immers jouw verantwoordelijkheden.

Een bedrijfsbus met laadklep leasen is een prima alternatief als je geen bedrijfsbus kunt kopen. En ook als je liever niet in één klap veel geld uitgeeft aan een wagen is financial lease een perfecte oplossing. Bovendien gaat het erg vlot en heb je met een beetje geluk al binnen een paar dagen een nieuwe wagen op de stoep staan.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een bedrijfsbus met laadklep leasen?

Klik op onderstaande knop, vul je gegevens in en wij nemen contact met je op!

Ik hoor graag of dit voor mij de juiste optie is! 

Elektrische auto leasen? 

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!