De Ideale Bedrijfswagen inrichting Voor Een Klusbus? Ontdek Hoe Deze Eruitziet!

Als allround-klusser en hoofd van je eigen klusbedrijf ben jij van alle markten thuis. Je hebt ervaring met klussen in huis en ook buitenshuis sta jij je mannetje. Als je heel eerlijk bent is er echter één ding waar je iets minder goed in bent, namelijk de bedrijfswagen die je leaset volgens financial leasevoorwaarden geordend houden. Je bedrijfswageninrichting is na een dag hard werken vaak een rommeltje, waardoor je regelmatig ‘s avonds noodgedwongen nog enige tijd bezig bent met opruimen. Zonde natuurlijk, want deze tijd kun je ook samen met je vrouw of vriendin en eventuele kinderen doorbrengen.

Het is daarom de hoogste tijd om eens goed naar je bedrijfswageninrichting te kijken. Hoe kun jij de inrichting van jouw bedrijfsbus verbeteren? Hoe zorg je ervoor dat deze geordend blijft? En hoe ziet de inrichting van de ideale bedrijfsbus voor een klusbedrijf er eigenlijk uit?

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

 

Bestaat de ideale bedrijfswageninrichting voor een klusbus?

Ja, natuurlijk bestaat deze. Hoe hij eruitziet verschilt echter per bedrijf en per persoon. Zo hecht de een meer waarde aan een bedrijfsbus waar zoveel mogelijk materialen in kunnen, terwijl een ander liever een zo geordend mogelijke bedrijfsbus met alleen de noodzakelijke spullen wil. Zo zijn er nog meer keuzes te maken om uiteindelijk op de ideale bedrijfswagen inrichting uit te komen.

Omdat er dus niet één ideale bedrijfsbus voor een klusbedrijf is, hebben we verschillende dilemma’s rondom het creëren van de perfecte bedrijfswageninrichting op een rijtje gezet. Door goed over deze dilemma’s na te denken ontdek je hoe de meest gunstige bedrijfswageninrichting er voor jou uitziet.

Dilemma 1: Gebruik je je bedrijfsbus als permanente opslag of niet?

Bedrijfswagens

We begrijpen dat je voor een klus vaak veel spullen nodig hebt. Niet alleen heb je tientallen materialen nodig, maar ook gereedschappen zijn in de meeste gevallen onmisbaar. Hier moet dus voldoende ruimte voor zijn in je bedrijfsbus.

Maar wat doe je na de klus? Laat je de spullen dan in je bedrijfsbus liggen, of haal je deze er iedere keer weer uit om ze op te slaan in je bedrijfspand?

Is dit eerste het geval, dan is het raadzaam om bepaalde spullen op vaste plekken in de bus te zetten en de bedrijfswageninrichting hier dus perfect op af te stemmen. Ontwerp bijvoorbeeld een kast voor al je gereedschapskisten. Als deze kisten allemaal een permanente plek in je bus krijgen, kun je de kast helemaal op de hoogte van je bedrijfsbus en de grootte van de gereedschapskisten afstemmen. Zo ontstaat de optimale opslag met het minste ruimteverlies.

Vind je het toch wat riskant om je gereedschappen en materialen permanent in je bedrijfsbus te laten liggen?

Dan kun je ervoor kiezen om een meer algemene bedrijfswageninrichting te ontwerpen. Maak in dit geval bijvoorbeeld kasten met schappen waar zowel de gereedschapskist met je boormachine als de gereedschapskist voor je decoupeerzaag kunnen liggen. Heb je een van de twee niet nodig, dan kun je deze gewoon in je bedrijfspand laten liggen. Zo heb je eigenlijk een flexibele bedrijfswagen inrichting.

Dilemma 2: Hoe wil je je materialen kwijt: in lades of op schappen?

Schroefjes

Je weet welke materialen je allemaal in je leasewagen kwijt moet. En je hebt besloten of je deze spullen permanent in de bedrijfsbus op wilt slaan of niet. De volgende stap is om na te denken over de manier waarop je de spullen het best op kunt slaan. Doe je dit in kasten met lades of gaat jouw voorkeur uit naar kasten met schappen?

Voor beiden is iets te zeggen. Schappen zijn bijvoorbeeld handig voor grote spullen. Deze zijn relatief zwaar en liggen daardoor stabiel. Ook kun je ze, als je kiest voor schappen, makkelijk en vooral snel uit je bedrijfswagen inrichting pakken.

Tip: ben je er toch niet helemaal zeker van dat je spullen blijven liggen op de daarvoor bestemde schappen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een opstaande rand.

Lades zijn aan de andere kant weer ideaal voor kleine gereedschappen die al snel gaan schuiven als je een beetje wild rijdt. Bakjes met schroeven, bouten en moeren liggen bijvoorbeeld binnen no-time op de grond als jij over een rotonde rijdt of een scherpe bocht moet maken. En stel je de ellende eens voor als de bakjes ook nog eens openvallen… Zie je jezelf al over de vloer kruipen om alle kleine spullen weer te verzamelen? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden, wanneer je aan de slag gaat met je bedrijfswagen inrichten.

Misschien is er bij dit dilemma overigens niet één goed antwoord, maar gaat het om het vinden van de juiste balans in kasten met lades en kasten met schappen.

Dilemma 3: Wil je materialen en gereedschappen zowel in als op je bus of alleen in je bus kwijt?

Gereedschappen

Het leuke aan het hebben van een klusbedrijf is dat je erg divers werk doet. Waar je de ene dag bezig bent om een woonkamer te witten, moet je de dag daarop aan de slag om een lekkage te verhelpen.

Leuk natuurlijk, maar het vraagt wel om een breed arsenaal aan gereedschappen die je allemaal kwijt moet kunnen in je bus. Zo heb je de ene keer misschien een lange ladder nodig, terwijl je een andere keer alleen kleine materialen gebruikt.

Nu kun je veel van de gereedschappen en materialen die je nodig hebt kwijt in de laadruimte van je klusbus, maar kun je hier ook alles kwijt?

Of met andere woorden: verbruik je extra ruimte en wil je materialen op je bus vervoeren? Het bedenken van manieren voor extra ruimte hoort ook bij het proces van de bestelbus inrichten.

Als dit het geval is, zul je namelijk ruimte moeten maken voor een imperiaal en eventueel voor een trap die je naar het dak leidt. Deze kun je bevestigen aan een van de achterdeuren.

Denk je door een handige bedrijfswageninrichting te ontwerpen alle spullen in je bus kwijt te kunnen? Dan heb je mogelijk geen imperiaal nodig en is het niet logisch om deze wel op je bus te zetten.

Dilemma 4: Ben je van plan om de cabine van je leasewagen als kantoor te gebruiken of niet?

Ordners

Je bedrijfswagen is als een kantoor op wielen voor je. Als je even tijd hebt, controleer je hier de administratie, stel je een factuur op of plan je een nieuwe klus in.

Herkenbaar?

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

Dan is jouw ideale bedrijfswageninrichting vast niet compleet zonder dat er ruimte vrij is gemaakt voor wat paperassen en ordners. Zo heb je altijd de nodige papieren bij de hand en kun je op een onbewaakt uur toch aan het werk blijven. Wel zo handig! Je kunt er zowel voor kiezen om ruimte vrij te maken in de laadruimte als in de cabine. Wat voor jou het handigst werkt!

Herken jij jezelf helemaal niet in bovenstaande omschrijving?

Dan is het ook niet nodig om ruimte vrij te maken voor ordners en paperassen. Deze laat je gewoon op kantoor liggen. Als je daar bent, heb je tijd genoeg om je bezig te houden met de administratie en het inplannen van nieuwe klussen. En ook dit hoort bij de checklist van een bedrijfswagen inrichten, er is geen goed of fout.

Dilemma 5: Ga je de bedrijfswageninrichting zelf maken of laat je deze maken?

Zelf bedrijfswageninrichting maken

Als klusjesman draai jij je hand er natuurlijk niet voor om om zelf je nieuwe bedrijfswageninrichting in elkaar te zetten. Dit is voor jou een piece of cake. Maar heb je er ook tijd voor? En heb je er zin in?

Als je overloopt in de klussen, kunnen we begrijpen dat je er in het weekend of in de avonduren niet ook nog op zit te wachten om een bedrijfswageninrichting te maken. In dit geval doe je er wellicht goed aan om je ideeën eerst goed uit te denken en vervolgens netjes op papier te zetten.

Door een expert in te schakelen, kun je hem het uitvoerende werk laten doen. Die kan je bedrijfswagen precies inrichten hoe jij het graag zo willen. Maar zo heb jij naast al je klussen genoeg tijd om tot rust te komen en even te ontspannen.

 

Een nieuwe bedrijfswageninrichting inbouwen in je leasebus

Gele bedrijfsbus

Je vraagt je misschien af of het überhaupt wel mag om de inrichting die nu in je leasewagen zit eruit te halen en deze te vervangen voor een nieuwe, betere inrichting.

Goede vraag!

Lees ook

In principe is het geen probleem om aan de slag te gaan met de bedrijfswageninrichting van je leasewagen. Ondanks dat je bij financial lease nog geen juridisch eigenaar bent, mag je, tot op zekere hoogte, wel aan je wagen sleutelen. Zo is het geen probleem om de laadruimte te voorzien van handige kasten. Vaak is er bij de productie van populaire bedrijfswagens al rekening mee gehouden dat er nog een inrichting toegevoegd gaat worden. Zo is de laadruimte al afgewerkt en zijn er bijvoorbeeld al verschillende bevestigingspunten gemonteerd.

Overigens kun je voor de zekerheid altijd even bij de leasemaatschappij navragen hoe het zit met het omgooien van de bedrijfswageninrichting van je leasewagen. Beter extra voorzichtig op voorhand, dan een onaangename verrassing achteraf!

 

 

De bedrijfswageninrichting van jouw leasewagen moet natuurlijk zo gunstig mogelijk zijn. Niet alleen moet er ruimte zijn voor alle materialen, maar je moet ook verschillende gereedschappen mee kunnen nemen. En dan is het natuurlijk ook nog belangrijk dat je deze spullen allemaal gemakkelijk kunt vinden. Kortom, je bedrijfswagen inrichting moet je werk een stuk makkelijker maken.

Je bedrijfswageninrichting maken is daarom niet een klus die je zomaar even tussendoor kunt doen. Je moet goed nadenken over wat je wilt en hoe je dit tot uitvoer gaat brengen. De vijf dilemma’s in dit artikel helpen je al een heel eind op weg. Wil je nog meer inspiratie opdoen over hoe een bedrijfswageninrichting eruit kan zien, lees dan dit artikel met verschillende voorbeelden.

Elektrische bedrijfsauto leasen

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Wil jij, nu je weet dat je de bedrijfswageninrichting bij financial lease aan kunt passen, meer weten over deze optie?

Klik dan op onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Ik hoor graag of dit voor mij de juiste optie is! 

1 Opmerking

  • 10 september 2018 | Daniel

    Hé, iedereen,

    Sorry voor mijn slechte Nederlandse taal, ik ben pas 1,5 jaar geleden naar Eindhoven verhuisd.

    Maar een heel spannend artikel. Ik heb een klein ambachtelijk bedrijfje en moest nadenken over de aspecten die u noemde. Na het vergelijken van verschillende leveranciers, kwam ik Sortimo (https://www.mysortimo.nl/nl/producten/bedrijfswageninrichting) tegen, deze leverancier biedt echt goede kwaliteit tegen eerlijke prijzen.

    Groeten uit Eindhoven

    Daniël


Opmerkingen zijn gesloten.