Hier moet je op letten bij het inrichten van je bedrijfswagen

Categorie:

Je wilt je bedrijfswagen naar eigen idee en smaak inrichten, maar waar begin je? Onze specialisten hebben een aantal punten waar je op moet letten op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat jouw bedrijfswagen straks overal aan voldoet.

Stel veiligheid voorop

Een goede inbouw zit stevig vast aan de bestelwagen en is gemaakt van lichtmetaal of slagvaste kunststof. Niet altijd is de inrichting van een bedrijfswagen even stevig gemonteerd, terwijl dit wel belangrijk is voor jouw eigen veiligheid. Doe je dit niet dan kan bij een ongeluk de inbouw van jouw bedrijfswagen zo losschieten. Als je zeker wil zijn of je bedrijfswagen veilig is ingericht, kan je ook een crashtest-certificaat aanvragen. Door professionele inbouw blijft alles op zijn plaats en weet je zeker dat je veilig bent!

Bespaar tijd door efficiënte inrichting

Weet jij niet hoe je een slimme bedrijfswagen inricht? Vraag het dan aan een professionele bedrijfswageninrichter! Zij hebben namelijk jaren ervaring en weten voor iedere beroepsgroep hoe zij een efficiënte inrichting moeten maken. Meestal gebruiken zij hiervoor een modulair systeem. Zo zit alles op een handige plek en zijn jouw gereedschappen gemakkelijk bereikbaar. Door een bedrijfswagen slim in te richten kan jij heleboel tijd besparen.

Hoe lichter, hoe beter

Een lichtere inbouw is voordeliger voor jou en je portemonnee. Bij een lichte inbouw verbruik je namelijk minder brandstof en zorg je voor minder CO2-uitstoot. Hierdoor ga je ook een stuk duurzamer rijden. Daarnaast bespaar je op onderhoud, omdat jouw wagen minder te verduren krijgt. Je banden gaan langer mee en jouw remmen hebben het minder zwaar. Tot slot houd je ook meer laadruimte over als je inbouw minder weegt.

Dak dragers en imperialen

Wat zet jij op jouw dak? Heb jij liever een ladder of plank op jouw dak liggen? Kies jij voor een dak drager of een imperiaal? Of heb je toch iets nodig om lange materialen kwijt te kunnen die niet in je bus passen. In dit geval kun je ook kiezen voor een (eventueel afsluitbare) opbergcilinder op het dak, zodat de laadruimte ruimte kan vrijmaken voor andere zaken.

Dubbele laadvloer

Als schilder draag je vooral veel kleine spullen. Denk aan; kwasten, schuurpapier en een blikken verf. De grotere potten latex die worden gebruikt om het plafond witter te maken, nemen de vloer in beslag. Hierdoor het is moeilijk om spullen te vinden in de buurt van de scheidingswanden van de cabine. Waar je aan kunt denken is de dubbele laadvloer. Je trekt ze er bijvoorbeeld uit en verdeelt ze in meerdere vakken, zodat je er gemakkelijk kwasten of andere kleine spulletjes bij kunt pakken. Denk ook na of je misschien een ladder in de auto wilt kunnen opbergen. Door deze bijvoorbeeld onder de laadvloer te kunnen schuiven? Dit zijn vragen waar je goed over na moeten denken voordat je begint met het inrichten van je bedrijfswagen.

Met al deze tips en vragen op zak kun je hopelijk je bedrijfswagen op een veilige en efficiënte manier inrichten.

Vragen over het inrichten van je bedrijfswagen? Laat een berichtje achter, dan gaan onze specialisten erachter aan.
WhatsApp