Financial Lease; Dit moet je weten

Categorie:
Financial lease

We hebben het al vaker over het verschil tussen operational en financial lease gehad, in dit artikel gaan we dieper in op de term financial lease. Bij financial lease leen je in principe geld en na de bepaalde termijnen wordt het voertuig van jou. Klinkt goed toch?

Bij operational lease zit de verzekering, wegenbelasting etc. bij de prijs inbegrepen. Bij financial lease betaal je alleen voor de auto of bestelbus. Dus dit betekent dat alle overige kosten voor jou zelf zijn. Dat klinkt misschien als minder interessant, maar dat hoeft het helemaal niet zijn. Er zitten namelijk vele voordelen aan, dit zullen we voor jou uitleggen.

Nieuwe call-to-action

Wat is financial lease precies?

Je bent meteen eigenaar van het object, in dit geval de auto of bedrijfsbus. Vervolgens betaal je maandelijks een bedrag en zodra het object volledig is afbetaald ben je van het contract af. Het maandbedrag verschilt, dit heeft te maken met het aantal termijnen, de aanbetaling en een eventuele slottermijn. Een slottermijn is een bedrag dat je op het eind nog moet betalen. Voor de een is dit nuttiger dan voor de ander, maar het kan ervoor zorgen dat je maandbedrag stukken lager is. Samen met onze partner PlusAdviesFinance kijken wij naar de aller scherpste deal voor jou. Een financial lease kan zowel bij een nieuwe als gebruikte auto. Wel mag een occasion hooguit tien jaar oud zijn.

Zitten er nadelen aan financial lease?

Het kan natuurlijk niet allemaal positief zijn. Er zitten ook een aantal nadelen aan het aangaan van een financial lease. Hieronder een overzicht waar je op moet letten:

  • Je betaald rente over het maandelijkse bedrag.
  • Daalt jouw bedrijfsauto of bestelauto in waarde? Dan zijn deze kosten voor jou zelf.
  • Onderhoud, verzekering, wegenbelasting etc. zit niet in de prijs inbegrepen.
  • Je zit vast aan een contract.
  • Op de balans van je bedrijf staat het als een schuld.

Zitten er voordelen aan financial lease?

Absoluut! Zoals hierboven benoemd zitten er nadelen aan, maar dit is niet om je af te schrikken. Er zitten ook vele voordelen aan. Hieronder een overzicht:

  • Doordat er geen onderhoud, verzekering etc. bij zit is het maandbedrag lager dan operational lease.
  • Omdat je de eigenaar bent van de auto of bestelbus zitten er ook fiscale voordelen aan. Je krijgt bijvoorbeeld de BTW terug.
  • Je hebt zelf in de hand wat je elke maand wil betalen, dit door de termijnen, de slottermijn en de aanbetaling.
  • Je hoeft je auto of bus niet in één keer te betalen maar in termijnen, dit geeft jou als ondernemer wat meer ruimte.

Er zitten dus voor- en nadelen aan financial lease, maar vooral voordelen. Wij van Hellocars kunnen elk voertuig voor de meest scherpe deal regelen voor jou. We kunnen je volledig ontzorgen zodat jij zoveel mogelijk tijd hebt voor je bedrijf. Vraag gerust een offerte aan en wij kunnen meteen het scherpste maandbedrag voor jou berekenen.

Vertel mij meer!

WhatsApp