Stap nu over op elektrisch rijden!

Categorie:
elektrisch-rijden

header-article

Er zitten meer voordelen dan nadelen aan elektrisch rijden. Onze specialist Teun van Mierlo rijdt sinds kort ook elektrisch in een Volkswagen ID.4 en dat bevalt hem erg goed. Ook omdat benzine en diesel rijden steeds duurder wordt, is het aan te raden om zo snel mogelijk over te stappen.

Zakelijk elektrisch rijden, wij van Hellocars hebben er al vele malen over geschreven. Dit omdat het de toekomst is en er veel gebeurd in de elektrische wereld. Er zijn vele modellen en veel autofabrikanten blijven door ontwikkelen. Ook het feit dat de benzine en diesel ongekend duur is, maakt elektrisch rijden nog interessanter. Zoals gezegd rijdt Hellocars specialist Teun van Mierlo sinds kort ook elektrisch en dat bevalt hem erg goed. Maar hoe komt dat dan? We hebben hem een aantal vragen gesteld.

Wat is de voornaamste reden om over te stappen op elektrisch rijden?

De bijtelling. Het is interessant om elektrisch te rijden omdat de bijtelling stukken lager is dan bij een brandstofauto. Dit omdat de overheid jou wil motiveren om over te stappen. Ook krijg je bij bepaalde bussen subsidie als je elektrisch gaat rijden.

Hoe bevalt elektrisch rijden?

Het is een ervaring die ik niet zou willen missen. Het rijdt fantastisch, geen schakelmoment, de accelaratie is traploos. Ook is het geruisloos, de wegligging is top en omdat het een ID.4 is liggen de batterijen onderin. Het rijdt gewoon super, ik zou nooit iets anders meer willen.

Is elektrisch rijden heel anders dan rijden op brandstof?

Natuurlijk, maar dat is niet erg. Je moet in de gaten houden dat de batterij goed is opgeladen. Natuurlijk heb je veel snelladers en veel laadpalen. Maar dat is nog steeds anders dan bij een brandstof auto of bus. Laden duurt nog steeds langer dan tanken, dus het is handig om te weten waar je bent en waar je heen gaat. Vooral als je op vakantie gaat met een EV is het aan te raden om goed te plannen.

Zijn er nadelen aan elektrisch rijden?

Het laden kan lang duren of het kan er erg druk zijn. Ook is de aanschaf van een elektrisch voertuig relatief hoger dan een brandstofauto. Maar meer dan dat eigenlijk niet, elektrisch rijden is top en het bevalt me erg goed.

Waarom raad je mensen aan om over te stappen?

Dat heeft meerdere redenen. Allereerst is het fiscaal aantrekkelijk om (zakelijk) elektrisch te gaan rijden. De rijeigenschappen van een elektrische auto of bus zijn top: goede wegligging, het is geruisloos, de wegligging is goed, de acceleratie is prettig en het is erg snel. Ook is de restwaarde hoger dan bij een auto of bus op diesel of benzine. Vaak zijn elektrische voertuigen ook uitgerust met leuke gadgets, denk aan autonoom rijden, de leuke dashboarden en bijvoorbeeld de vleugeldeuren van een Tesla Model X. Alles bij elkaar dus stuk voor stuk goede redenen om zo snel mogelijk over te stappen op elektrisch rijden.

Wil jij net zoals onze collega Teun van Mierlo ook elektrisch gaan rijden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen jou volledig ontzorgen en adviseren in de zoektocht naar een elektrische auto of bestelauto. Als je elektrisch gaat rijden komen daar een aantal zaken bij kijken en er zitten ook vele voordelen aan. Maar welke zijn dit precies?

  • Je betaald geen wegenbelasting. Omdat je geen CO2 uitstoot heeft de overheid bepaald dat je vrijstelling hebt van de wegenbelasting.
  • Je betaald minder aan onderhoud. Elektrische voertuigen hebben amper onderhoud nodig, dit omdat er veel minder draaiende objecten zijn. Vaak is het alleen een controle of een update. Banden en ruitenwissers moeten wel op zijn tijd vervangen worden.
  • Je krijgt subsidie bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto of bus. Ook hier stimuleert de overheid om over te stappen.
  • Opladen is stukken goedkoper dan tanken. De benzine en dieselprijzen rijzen de pan uit op dit moment. Vandaar is een elektrisch voertuig opladen stukken goedkoper.
  • Je kunt thuis of op je werk opladen. Als je een laadpaal of wallbox hebt is het hartstikke handig. Dus stel je ligt te slapen of je bent aan het werk, wordt jouw voertuig intussen opgeladen.
  • Je mag overal komen. Voor diesels zijn er restricties of komen er nog restricties aan. Dit betekent dat je in sommige steden niet meer mag komen.
  • De restwaarde is hoger dan een brandstofauto of bus.
  • Je bent groen en verantwoord bezig.

Heel veel goede redenen om over te stappen op elektrisch rijden. Het enige nadeel is, is dat het opladen nog wat langer duurt dan tanken. Maar als je alles goed plant, dan zou er niks aan de hand moeten zijn. Hier zijn ook meerdere apps voor die jou hierbij kunnen helpen.

Wat kunnen wij van Hellocars doen voor jou?

Al die pluspunten om elektrisch te gaan rijden, dat klinkt niet verkeerd he? Onze experts weten alles van elektrisch rijden, alle modellen en vrijwel alles wat erbij komt kijken. Dus wil je een offerte, meer informatie, een laadpas, een laadpaal/wallbox of iets anders?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij zorgen voor de allerscherpste deal in de financial of operational lease, dit zodat jij zo weinig mogelijk betaald. Buiten dat kunnen je ook helpen met het kopen van een elektrische auto of bestelauto. Wij nemen al jouw werk uit handen, zodat jijzelf meer tijd hebt voor je eigen werk.

Stap net als onze collega Teun van Mierlo op op elektrisch rijden!

Hulp nodig? Stuur een Whatsappje!