Hoe werkt een hybride auto?

Categorie:

header-article
Het wordt steeds belangrijker dat iedereen na gaat denken over een groenere toekomst. Dit betekent dat we moeten gaan kijken naar de uitstoot van onze auto’s en moeten gaan nadenken over alternatieven. Velen vinden ineens overschakelen naar een elektrische auto vaak een grote stap. Voor hen is er de hybride auto. We zetten voor jou op een rijtje wat de voordelen van een hybride auto zijn en beantwoorden daarbij de vraag: Hoe werkt een hybride auto?

Wat is een hybride auto?

Het aantal merken en types hybride auto is de laatste jaren ontzettend toegenomen. Dit betekent dat ze technisch gezien tegenwoordig ook een van de beste zijn. Eigenlijk betekent hybride gewoon een kruising of combinatie. De hybride auto combineert twee motoren onder de motorkap. De combinatie is in dit geval een traditionele verbrandingsmotor samen met een elektromotor met accu. Het elektrische deel van de auto geeft als het ware de verbrandingsmotor een duwtje in de rug.

Verschillende soorten

Hybride auto’s kunnen ook nog opgedeeld worden in verschillende soorten auto’s.

Bij deze soort hybride auto wordt de elektrische kant van de auto het minst vaak gebruikt. De elektrische motor is er puur voor ondersteuning van de traditionele verbrandingsmotor. Deze mild-hybride auto zal dus ook nooit volledig alleen elektrisch rijden.

  • Full-hybride

Bij deze soort hybride auto wordt de elektrische kant van de auto iets meer gebruikt. De capaciteit van de accu is namelijk groter. Dit betekent dat, in tegenstelling tot de mild-hybride auto, de auto wel voor korte afstanden met een beperkte snelheid volledig elektrisch kan rijden. Dit is dus ook beter tegen de uitstoot.

Je kunt het al raden door de naam. Deze hybride auto kun je opladen met een stekker bij een laadpaal. De elektrische accu is hier nog groter en kan dus opgeladen worden. Dit betekent dat je nu wel bijvoorbeeld een ritje van 30 kilometer volledig elektrisch zou kunnen rijden.

Voordelen hybride auto’s

Zoals je nu wel begrijpt, is de hybride auto erg milieuvriendelijk. Vooral als je in stedelijk gebied woont. De auto is namelijk vooral een stuk zuiniger bij optrekken en korte afstanden op lage snelheden. In de stad doe je dit voortduren en zo kan de elektrische kant van de auto steeds duwtjes in de rug blijven geven bij het optrekken. Dat maakt uiteindelijk veel verschil. Dit betekent ook dat de auto minder benzine opmaakt. Dit is ook handig voor de portemonnee, omdat je minder vaak langs het tankstation hoeft om bij te tanken.

Hopelijk hebben we je bij dit artikel geholpen met de vraag: Hoe werkt een hybride auto?

Heb je nog vragen? Klik op de button en wij bellen je!

Neem contact met mij op >>