Vanaf 15 maart subsidie voor elektrische bedrijfsbus

Veel ondernemers kennen dit probleem wel, je zakelijke bedrijfsbus rijdt op diesel maar je wilt overstappen naar elektrisch rijden. Tot voor kort was dit nog lastig. Een elektrische bestelbus was duurder dan op brandstof en de actieradius was niet hoog genoeg. Vanaf 15 maart gaat daar verandering in komen.  Er komt namelijk een subsidie voor zakelijke elektrische bedrijfsbussen.

Net er zoals er bij elektrische auto’s ook subsidies zijn, komt dit voor elektrische bedrijfsbussen ook. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft bekend gemaakt dat vanaf 15 maart je tot maximaal 5000 euro subsidie krijgt op een volledig elektrische bedrijfsbus. Er komen steeds meer dieselrestricties Voordelen van een elektrisch voertuig door de restricties op diesel – Alles over Financial lease. Denk aan dat je bijvoorbeeld in steden niet meer mag komen, dat de restwaarde steeds lager wordt en dat diesel tanken ook steeds duurder wordt. Ook worden elektrische bussen steeds beter qua actieradius en het aanbod hiervan. Fabrikanten focussen zich steeds meer op volledig elektrisch rijden en er zijn en komen veel nieuwe bedrijfsbussen. Waar je dus vanaf 15 maart tot 5000 euro subsidie op kunt krijgen.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder

Buiten het feit dat er dus een fiscaal voordeel komt, zijn er ook andere factoren waardoor het slim is om over te stappen op een elektrische bedrijfsbus. Denk aan je bedrijf verduurzamen; je hebt geen uitstoot meer. Ook mag je elke klus die je krijgt gaan doen. Dit omdat je overal mag komen met je bus, wat met een dieselbus niet het geval is. Dat komt door de zogeheten ‘zero-emissiezones’. Deze worden in 2025 ingevoerd in ongeveer 20 steden in Nederland. Ook het opladen van een elektrische bus is vele malen goedkoper dan een diesel tanken. Je kunt namelijk ook bij je eigen huis of kantoor een laadpaal neerzetten Je elektrische auto opladen, hoe zit dat? – Alles over Financial lease (hellocars.nl).

Het is aan te raden met om over te stappen op elektrisch rijden. Dit zodat je helemaal klaar bent met voor de toekomst van jouw bedrijf. Heb je nog vragen of heb je interesse in een elektrische bedrijfsbus? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Neem contact met mij op