Een automakelaar, wat is dat precies?

Categorie:
automakelaar

Wij van Hellocars krijgen vaak de vraag: wat doen jullie nou precies? Eigenlijk is het heel simpel, wij ontzorgen jou als klant volledig. En daar komt een hele hoop bij kijken. In dit artikel leggen we uit wat wij als automakelaar precies doen en hoe we jou het beste kunnen helpen.

Nieuwe call-to-action

Naar een dealer gaan, rondneuzen en voordat je het weet ben je meerdere dagen kwijt in de zoektocht naar een geschikte bedrijfsauto of bestelauto. Dat is nu verleden tijd. Dit omdat wij jou volledig kunnen ontzorgen in de zoektocht naar een auto of bus met daarbij de allerscherpste deal. Wil je nog betalen, dat kunnen we ook voor je regelen. Om een bedrijfswagen of bedrijfsbus te regelen zijn er een aantal stappen nodig. Wij nemen als automakelaar al het werk uit handen zodat jij je kan focussen op je werk. Laten we beginnen met hoe een leasing via ons tot stand komt. Eigenlijk is het vrij simpel en zijn er maar vijf stappen voor nodig.

Stap 1: Contact opnemen

Je hebt ons gevonden via Google, social media, een kennis of een andere weg. Dan kun je meerdere dingen doen om met ons in contact te komen. Een offerte aanvragen, het e-boek downloaden, ons bellen of mailen, gebeld willen worden of via social media in contact met ons komen. Vervolgens gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn en wat jouw wensen zijn. Dit kan buiten een auto of bus ook een inbouw, tankpas/laadpaas of iets anders zijn.

Stap 2: De kredietcheck

Je hebt al jouw wensen doorgegeven aan een van onze specialisten. Vervolgens beginnen wij altijd met een kredietcheck. Vaak weten wij binnen een paar uur de uitslag al. Je moet een aantal basisgegevens aanleveren en dan kijken wij wat de mogelijkheden qua leasing zijn. Als het goedgekeurd is kunnen we op zoek naar een geschikte bedrijfsauto of bestelbus en daarbij de allerscherpste deal zoeken. Als je niet wordt goedgekeurd door wat voor reden dan ook, kunnen we het op een later moment nog een keer proberen.

Stap 3: De zoektocht naar jouw droom bedrijfswagen of bestelauto

Je bent goedgekeurd en je kunt gaan leasen. Dan kunnen wij als automakelaar op zoek naar een geschikte auto of bedrijfsbus. Dit kan er één zijn, maar dit kunnen er ook meerdere zijn. Nieuw of occasion, dat is ook geen probleem. We zijn op de hoogte van jouw wensen, iedereen heeft namelijk zijn eigen voorkeur. Dit kan onder andere zijn: kleur, luxe opties, maximale kilometerstand, automaat of niet, brandstof of elektrisch en ga zo nog maar even door. Omdat wij zelf geen voorraad hebben kunnen wij vrijwel alles gevonden krijgen. We kunnen ook kijken naar auto’s uit het buitenland en dan kunnen we deze importeren voor jou. Verder zijn onze experts op de hoogte van auto’s en bussen en kunnen jou ook adviseren. Zeker als je twijfelt kunnen zorgen wij als automakelaar ervoor dat de beste keuze wordt gemaakt.

Stap 4: De proefrit en de leaseberekening

Je hebt een keuze gemaakt voor jouw ideale bedrijfswagen of bestelauto. Dan zorgen wij ervoor dat er een proefrit wordt geregeld. Hiervoor hoef je zelf niks te doen, alleen een aantal data doorgeven en wij zorgen dat je proef kunt gaan rijden. Intussen gaan wij ook voor die auto of bus de scherpste deal zoeken. Samen met onze partner PlusAdvies Finance gaan we ervoor zorgen dat jij in de financial of operational lease naar jouw wensen het beste tarief hebt. Wil je liever 36 maanden of juist 48 maanden? Geen probleem, naar jouw wensen kunnen wij alles regelen.

Stap 5: De aflevering en een tevreden klant

Je bent akkoord met het voertuig en met de leasing. Dan kan je gaan tekenen en de dealer moet gaan tekenen. Vervolgens als het papierwerk geregeld is, kan je je jouw droomvoertuig op gaan halen.

Neem contact met mij op

Klinkt best simpel he? In 5 stappen heb jij de ideale bus of auto voor de deur of zaak staan. En je hoeft zelf dus amper iets te doen. Dit zijn: gegevens doorgeven, wensen doorgeven, data doorgeven en tekenen. Dit bespaart jou zoveel tijd en dit betekent dat jij meer tijd in je werk kan steken of in je privé leven. Nu ben je vast ook benieuwd hoe de communicatie gaat, deze kan namelijk op meerdere manieren. Namelijk, via: bellen, whatsappen en mailen. Omdat veel mensen het druk hebben vinden ze het fijn om even snel een appje te sturen. Wij staan altijd voor klanten graag en willen jou graag ontzorgen en gelukkig maken.

En wat doen we als automakelaar nog meer?

Buiten het zoeken en financieren om doen wij nog veel meer! Stel je gaat elektrisch rijden, dan heb je een laadpas en een laadpaal/wallbox nodig. Samen met onze partner MKB-Brandstof kunnen wij dit voor jou verzorgen. Ook hier geldt weer: we zoeken de scherpste deal en wij nemen al jouw werk uit handen. Bestickering, bedrijfswageninrichting, tuning, tankpas en eigenlijk alles wat met auto’s of bussen te maken heeft, kunnen we jou bij helpen. Neem gerust contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. We denken graag met je mee en adviseren je zover onze kennis als automakelaar rijkt.

Content

Zoals je wellicht is opgevallen hebben we op de site en social media vele blogs staan. Deze kan je onderverdelen in meerdere categorieën:

Door middel van goede research zorgen wij ervoor dat er wekelijks verse content op onze website staat. Dit zodat onze specialisten zo veel mogelijk actueel zijn en hierbij jou dus kunnen helpen. Verder schrijven wij deze content om jou te informeren, te helpen, te sturen en op de hoogte houden wat er speelt in het auto en bussen landschap. Ook is het een aanrader om het E-boek te downloaden. Hier staan vele handige dingen in die jou kunnen helpen als ondernemer.

Bekijk al onze blogs

Dus, om op de vraag terug te komen: wat is een automakelaar? In dit artikel hebben we het helder voor je uitgelegd. Het is meer dan alleen een auto zoeken, het is elkaar helpen. Wij ontzorgen jou en jij kan lekker aan het werk. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je een offerte aanvragen en stap 1 tot en met 5 afronden? Onze specialisten staan te trappelen om jou te helpen!