De beste apps voor elektrisch rijden

Categorie:
elektrisch-rijden

header-article
Als je elektrisch gaat rijden is het handig om te weten waar je heen gaat en waar je bent. Dit vanwege de batterij die leeg kan gaan en het even duurt voordat deze vol is. Er zijn talloze apps die jou ondersteunen in allerlei zaken die betrekking hebben op elektrisch rijden. Onze specialisten zochten uit welke de beste zijn. In dit artikel lees je er meer over

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Deze kun je dan ook koppelen met jouw elektrische auto of bedrijfsbus. De apps kunnen elektrisch rijden een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan de locaties, beschikbaarheid, drukte en ga zo maar door van openbare laadpalen. Dit zodat jij niet voor een verrassing staat als je bij een laadstation aankomt. Er zijn namelijk genoeg laadpunten in Nederland.

Maar toch kan het namelijk voorkomen dat het druk is en dat je lang moet wachten tot je eindelijk kunt laden. Hier word je niet vrolijk van. Met de apps kun je zien waar er plek is en of het rustig is. Nu zijn er vele mogelijkheden en keuzes qua apps. Maar welke vallen op? Hieronder een overzicht welke in het oog springen.

Fastned

Zoals de naam al doet vermoeden is deze app gericht op snel laad stations. Dit betekent dat jij in 20 minuten jouw elektrisch voertuig vrijwel volledig kunt opladen. Fastned blijft enorm groeien en in Europa woorden ze ook steeds groter. Enkele belangrijke voordelen van deze app:

 • Via de app kun je een laadsessie starten.
 • Je kunt de route naar een laad station plannen.
 • Je ziet altijd openbare laadpunten beschikbaar of bezet zijn.

Smoov

Smoov is een van de meest complete laad apps die er is. Ook omdat ze samenwerken met Allego zijn ze erg groot. Dit omdat Allego een van de grootste bedrijven is in de laadoplossingen. Omdat de app zo compleet is, is deze zeer geliefd bij de gebruikers. Enkele belangrijke voordelen van deze app:

 • Je krijgt een melding als je favoriete laadpaal beschikbaar of niet beschikbaar is.
 • Je kunt zien hoe snel een laadpaal laadt, voor kort laden wil je een hogere snelheid bijvoorbeeld.
 • De beschikbaarheid van de laadpalen.
 • De weergave kan via Google Streetview zijn, dit zodat je precies ziet waar een laadpaal staat.
 • Vele betaalmogelijkheden.

Plugsurfing

Ook dit is weer een erg populaire app om elektrisch rijden te ondersteunen. Deze heeft onder andere meer dan 200.000 laadpunten in heel Europa, ideaal toch? Enkele andere belangrijke voordelen van deze app:

 • Als je een Plugsurfing laadpas hebt, kun je de laadsessie starten en eindigen met de app.
 • Een handig overzicht van eerder gemaakte laadsessies.
 • Over de tarieven en laadsnelheid kun je informatie krijgen.

Als je ook nog een laadpas zoekt, is het aan te raden om dit artikel even te lezen. Want ook hier zijn weer vele soorten in.

Elektrisch rijden met de app

Het is verstandig om een van de apps te downloaden. Dit zodat jij nooit voor verrassingen komt te staan en jij altijd jouw elektrische voertuig kunt opladen. Zeker nu de vakantieperiode is begonnen, is het drukker bij de laadpalen. Ben je nog nooit met een elektrische auto of bestelauto op vakantie gegaan? We hebben een artikel hierover geschreven. Dit zodat jij niet voor verrassingen staat en helemaal ontspannen op vakantie kunt gaan.

Ben je nog op zoek naar een elektrisch voertuig? Kijk dan gerust in onze showroom of neem contact met ons op. Dit zodat wij jou volledig kunnen ontzorgen in de zoektocht naar jouw droom auto of bus. Wij zorgen ervoor dat dit met de allerscherpste deal is. Via de app, bellen of mailen staan onze specialisten klaar om jou te helpen. Ook voor als je nog meer vragen hebt over de apps.

1 Opmerking

Opmerkingen zijn gesloten.