Laadpunten in Nederland

Als je een elektrische auto of bus hebt zal je deze moeten opladen. Dit kan bij openbare laadpunten of je kunt een laadpaal/wallbox aanschaffen. Er komen steeds meer openbare laadpunten in Nederland.

Omdat er steeds meer elektrische auto’s en bussen op de markt komen is het noodzakelijk dat er meer laadpunten komen. Dit zodat er voor iedereen de mogelijkheid is om op te laden. Zoals eerder geschreven zijn hiervoor handige apps. Deze laten je zien welke laadpaal vrij is, hoe ver het is of zelfs de route er naar toe. Dit zodat jij nooit met een lege accu hoeft te staan.

Voor vragen, neem contact met ons op

Hoe staat het ervoor in Nederland?

Het gaat hard, bij steeds meer tankstations zie je openbare laadpunten. Medio 2020 waren dit er ongeveer 50.000 in Nederland. Nu, meer dan een half jaar later, zijn dit er ongeveer 70.000. Dat is in een aantal maanden tijd een verschil van 20.000. En de overheid verwacht dat er in 2030 1,7 miljoen openbare laadpunten in Nederland zijn. Er staan ook nergens in de wereld zoveel laadpunten per vierkante kilometer dan in Nederland. Wat natuurlijk ook nodig is. Het marktaandeel van elektrische auto’s blijft maar stijgen.

Elektrisch rijden

Onze specialisten kunnen jou zo goed mogelijk informeren over een elektrische auto en de voordelen daarvan. Elektrische auto’s en bussen worden steeds interessanter, omdat er ook meer diesel restricties eraan gaan komen. Buiten dat wordt de waarde van een dieselauto/bus lager, de wegenbelasting gaat omhoog, sommige plekken mag je niet in en de dieselprijs gaat omhoog. Hierdoor is het aan te raden om elektrisch te gaan rijden. Door de betere actieradius, steeds meer laadpunten, fiscale voordelen en schoner rijden wordt het steeds interessanter om over te stappen op elektrisch rijden. Wij van Hellocars kunnen jou volledig ontzorgen hierin.

Wil je meer weten of een offerte aanvragen? Onze specialisten staan klaar om jou optimaal te kunnen helpen. Neem gerust contact op via de mail, telefoon of whatsapp.

Neem contact met mij op

WhatsApp