De ideale auto voor een caravan vakantie

Categorie:
Auto voor caravan

header-article

Kamperen, dat is iets wat Nederlanders graag doen. Veel mensen gaan in de zomermaanden met de caravan op pad. En dat heeft zo zijn redenen. Je hebt vrijheid en je kunt overal heen omdat je een auto bij je hebt. De specialisten van Hellocars hebben uitgezocht wat nou de beste auto’s zijn voor het trekken van een caravan. In dit artikel lees je er meer over.

De ideale auto voor een caravan

Nu het corona is, zijn er veel mensen die een caravan hebben aangeschaft. Dit omdat ze de vrijheid willen en uit voorzorg in Nederland willen blijven. Niet elke auto is geschikt om een caravan te trekken. Met een kleine Volkswagen Up is het bijvoorbeeld niet mogelijk. Je hebt namelijk trekkracht, ruimte en een trekhaak nodig. Het vakantiegevoel van met de caravan weggaan is heerlijk. Lekker ‘touren’ en de caravan vrijwel overal kwijt kunnen. Gezellig bij de voortent wat drinken en de barbecue aansteken. Terwijl je ondertussen nog met de auto weg kan. Maar welke auto’s zijn nou geschikt voor een caravan? Je wilt namelijk ruimte, comfort en trekkracht hebben. In het overzicht hieronder kom je erachter. Ga je met een elektrisch voertuig op vakantie? Dan is het aan te raden om dit artikel even te lezen.

De Volkswagen Tiguan

auto voor caravan

De Tiguan is op zichzelf al een populaire auto in Nederland. Het is namelijk een grote SUV wat betekent dat je ook lekker hoog zit. Deze auto gaat al jaren mee, de eerste generatie komt uit 2007, waardoor occasion prijzen erg interessant zijn. Prijzen beginnen op 38.990,- voor een nieuwe. Wil je wat meer ruimte? Dan kun je kijken naar de Tiguan Allspace, deze is een maatje groter. Het trekgewicht varieert tussen de 1800-2500 kilo. Maar dat ligt eraan welke motorvariant je kiest. Een perfecte allrounder en populair onder de Nederlandse lease rijder.

De Nissan Qashqai

auto voor caravan

Ook de Nissan Qashqai is een populaire auto onder de lease rijder. Dit vanwege de gunstige aanschafprijs en de vele varianten hiervan. Er staan veel gunstig geprijsde occasions te koop, ook omdat de eerste generatie uit 2006 komt. Nieuwprijzen beginnen op 33.890,- met een inhoud tot 1447 liter. Ook is het mogelijk om een extra zitrij te nemen, waardoor er 7 mensen in de Nissan passen. Het maximale geremde gewicht gaat tot 2000 kilo. Maar dan moet je wel de krachtigere diesel versie nemen.

Land Rover Discovery

auto voor caravan

Een slagje anders dan de bovengenoemde voertuigen. De Land Rover Discovery is groter, luxer en daardoor ook stukken duurder. Land Rover staat erom bekend dat ze een van de beste offroad voertuigen maken. Hierdoor kun jij overal met deze auto komen, door weer en wind. Prijzen beginnen op 110.560,- dus vele malen duurder dan de Volkswagen en de Nissan. Maar je hebt wel tot 3000 kilo trekgewicht waardoor het de ideale auto is voor een caravan. Je merkt dat deze auto ook vele malen luxer is, maar daar betaal je dan ook weer voor.

Bekijk de showroom

Ben je nog op zoek naar een auto of bedrijfsbus? Dan kunnen wij dit in een paar simpele stappen voor je regelen. Hier lees je er meer over.
Neem dus snel contact met ons op zodat wij jou kunnen voorzien van jouw droomauto. Onze specialisten staan te trappelen om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wist je dat wij ook de allerscherpste financial of operationele lease kunnen regelen? Dit zodat jij niet voor onverwachts hoge kosten staat. Twijfel je nog welke leasing je wil? Lees dan gerust dit artikel. Het enige wat jij hoeft te doen is je gegevens achter te laten en wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk jouw droomvoertuig hebt. Kies verstandig, kies voor Hellocars.

Hulp nodig? Stuur een Whatsappje!