Minder betalen voor je brandstof? Instaleer een lpg tank in je auto

Categorie:

De benzineprijzen stijgen elk jaar weer en dat ga je op een gegeven moment in je portemonnee voelen. Door een LPG tank te installeren in je auto, zal je veel minder brandstofkosten hebben. Dit komt doordat LPG een stuk voordeliger is dan benzine of diesel. Je betaald namelijk bijna de helft minder voor LPG.

Installeren

Een LPG tank kun je gewoon laten installeren in je benzine auto. Hiervoor hoef je dus niet een nieuwe auto perse aan te schaffen. Er zijn wel auto’s waar al een LPG tank in geïnstalleerd zit, maar heb je niet de behoefte om een nieuwe auto te kopen dan is dat geen probleem. De LPG tank zal op de plek van je reservewiel onder de bagageruimte worden geplaatst en wordt zo mooi weggewerkt, zodat je er geen last van hebt. Je hoeft je tegenwoordig dus niet meer druk te maken over dat het te veel ruimte in de achterbak inneemt. Hierdoor heb je nog steeds de maximale bagageruimte.

Kosten en besparen

Het installeren van een LPG tank zal je tussen de €1200 en €2500 gaan kosten. Hoeveel het precies gaat kosten ligt aan het type auto dat je hebt en wat voor soort LPG tank je nodig gaat hebben. Natuurlijk is het een flink bedrag, maar uiteindelijk zal je het zo terug verdienen. Zeker als je de auto veel gebruikt is het uiteindelijk voordeliger voor je portemonnee.
Naast dat de brandstof LPG goedkoper is dan benzine, zitten er nog een aantal andere voordelen aan het installeren van een LPG tank. Je kunt bijvoorbeeld langer op een volle LPG tank rijden dan op een volle benzine tank. Hierdoor hoef je minder vaak te tanken en dat scheelt een boel geld. Ook is LPG een minder milieu belastende brandstof. Zo help je mee bij het tegen gaan van de opwarming van de aarde terwijl je ook nog geld bespaard.

Wegenbelasting

Natuurlijk zijn er naast voordelen ook wat punten waar je rekening mee moet houden. Zo is de wegenbelasting iets hoger bij LPG dan bij benzine. Dat is natuurlijk best gek aangezien de motorrijtuigenbelasting wordt berekend aan de hand van het autogewicht, de provincie waar je woont, welke brandstof en hoe milieu vervuilend de brandstof is. LPG is minder vervuilend voor het milieu dan benzine of diesel en toch is de wegenbelasting hoger. Je kunt dit omzeilen door een G3 LPG tank te laten installeren. Dit komt doordat dit de nieuwste versie is en minder vervuilend voor het milieu dan bijvoorbeeld de G1 of G2. Daarnaast kun je ook nog eens ongeveer €350 aan subsidie krijgen als je LPG tank een R115 certificaat heeft. Zo valt uiteindelijk die hogere motorijtuigenbelasting best wel mee en weegt dit nadeel minder zwaar tegenover alle voordelen die LPG heeft.

Aanbod van LPG

Een tweede minpuntje kan zijn dat niet alle tankstations LPG verkopen. Je zult dus rekening moeten houden bij welk tankstations je gaat tanken en ook op welk moment. Probeer goed in te schatten wanneer je weer moet gaan tanken en waar je dat gaat doen, zodat je niet ooit bij een tankstation komt te staan waar ze geen LPG hebben. Gelukkig gaat een volle LPG tank langer mee dan benzine en hoef je niet snel bang te zijn dat je een lege tank hebt.

Verloopstukken

Als laatste waar je rekening mee moet houden als je bijvoorbeeld graag met de auto op vakantie naar het buitenland gaat of in buiten Nederland werkt, is dat je niet moet vergeten om LPG verloopstukken mee te nemen. Andere landen hebben namelijk een ander vulpistool dan hier in Nederland.

Ondanks dat je iets meer motorrijtuigenbelasting betaald, niet alle tankstations LPG verkopen en je je verloopstukken niet moet vergeten mee te nemen naar het buitenland, is een LPG tank uiteindelijk voordeliger dan benzine. Je hoeft minder vaak te tanken, de brandstof is goedkoper en het is minder vervuilend voor het milieu.

Vragen over het installeren van een LPG tank? Laat een berichtje achter, dan gaan onze specialisten erachter aan.
WhatsApp