Financial lease niet meer kunnen betalen

Categorie:
Waarom leasen zo populair is en steeds populairder wordt.

header-article
Als je op zoek bent naar een bedrijfsauto of bestelauto kun je die bijvoorbeeld financial leasen. Je betaalt maandelijks een bedrag en na het afgesproken termijn word je eigenaar van het voertuig. Nu kan het zijn dat er tussendoor iets gebeurd en je het niet meer kan betalen. Maar wat gebeurt er dan? In dit artikel leggen we het voor je uit.

Laten we in het kort eerst even uitleggen wat financial lease precies is. In principe leen je geld om het voertuig te kunnen betalen. Dit is in termijnen, zodra de auto volledig betaald is, word je eigenaar van het voertuig. Wil je meer details over financial lease? Lees dan dit artikel.

Ik kan financial lease niet meer betalen

Er kan altijd iets gebeuren waardoor je je financial lease niet meer kan betalen. Soms kan het voorkomen dat een faillissement eraan komt of dat je ineens geen klussen meer hebt. Het is dan vervelend om de leasing niet meer te kunnen betalen, maar we leggen voor je uit hoe je uit de schuld kunt komen. We hebben al eens eerder over een faillissement geschreven, deze kun je hier lezen. Je moet bij financial lease altijd het openstaande bedrag (de schuld) aflossen. Kun je het contract niet meer betalen? Dan moet je het voertuig verkopen. Als het dan nog niet genoeg is zul je ergens het verschil moeten betalen. Hoe je het ook wend of keert, een financiering zal altijd ingelost moeten worden. Het is dan ook aan te raden om meteen contact op te nemen met de bank. Dit zodat je er samen uit kunt komen en kijken wat de mogelijkheden zijn. Ga vooral niet betalingen overslaan, dan kom je in de echte problemen. Blijf vooral rustig en bekijk samen met de bank wat de mogelijkheden zijn.

Controle

Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar het kan zijn dat je klussen steeds meer of minder worden. Als je via ons een financial lease wilt aanvragen doen wij namelijk altijd een controle vooraf. Dit wordt ook wel een kredietcheck genoemd. Dan wordt er gecontroleerd hoeveel je kan lenen en of je kredietwaardig bent. Het antwoord weet je dan vaak dezelfde dag nog. Hierdoor garanderen wij bij de bank dat iemand een financiering aan kan gaan. Dit zodat er geen risico word genomen en de leasing netjes betaald wordt. Ook zorgen wij ervoor dat jij voor het aller scherpste tarief een financial leasing aangaat. Wat hoef jij te doen? Vrijwel niks. Wij nemen al jouw werk uit handen en ontzorgen jou helemaal.

Leasen

Zit je nog te twijfelen om een financial lease aan te gaan? Dan kun je ook kijken naar operationele lease. Hier zitten alle kosten in het maandbedrag erbij, behalve brandstof. Dus onderhoud, wegenbelasting, verzekering etc. zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Wil je meer weten over de verschillen tussen financial en operationele lease? Lees dan gerust dit artikel. Het heeft allebei zijn voor en zijn nadelen.

Occasion lease aanbod >

Wil je meer weten over financial lease niet meer kunnen betalen? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten, zij hebben antwoorden op al jouw vragen. Wil je een offerte aanvragen voor een auto of bestelauto, neem dan ook contact met ons op. Via de telefoon, mail en whatsapp kun je ons bereiken. Onze specialisten staan klaar om jou volledig te ontzorgen.

1 Opmerking

Opmerkingen zijn gesloten.