Leasen En Je Bedrijfsbus Bestickeren: Gaat Dit Samen?

Als je een eigen bedrijfswagen hebt, is je bedrijfsbus bestickeren een handige manier om zelf reclame te verzorgen. Maar wat doe je als je een bedrijfswagen financial of operational leaset? Mag je dan überhaupt wel stickers op je wagen (laten) plakken? We vertellen je alles over een lease auto met reclame bestickeren.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

 

Leasen en je bedrijfsbus bestickeren: hoe zit het precies?

Bedrijfswagen bestickeren

Als je een bedrijfswagen leaset ben je nooit helemaal eigenaar van de wagen. Dat klinkt alsof je bedrijfsbus bestickeren niet mogelijk is. Toch is dat – gelukkig maar – niet het geval. Om te begrijpen hoe dit werkt, moet je eerst iets weten over de twee vormen van zakelijk leasen.

Wat is financial lease?

Bij financial lease ben je economisch eigenaar van je bus in het bedrijf en zijn het regelen van financiële zaken zoals belasting, onderhoud en verzekeringen jouw verantwoordelijkheid. Het voordeel van financial lease is dat je dan ook aanspraak maakt op belastingvoordelen, zoals investeringsaftrek.

Wat is operational lease?

Kies je of heb je gekozen voor operational lease, dan blijft de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar van de wagen. Je mag de bus gewoon in bedrijf nemen, maar je hebt alleen het gebruiksrecht. Je huurt de auto dus als het ware van de leasemaatschappij en hebt er om die reden ook minder over te zeggen.

Wel of niet bestickeren

Bij financial lease is de bedrijfsbus aan het einde van het leasecontract jouw eigendom. Om die reden zal het bestickeren van je bedrijfsbus bij financial lease dan ook meestal geen probleem zijn. Omdat je bij het leasen van een bedrijfswagen via operational lease de wagen aan het einde van je leasecontract inlevert, is het niet slim om zomaar aan de slag te gaan voor een bestickerde auto.

Lees de voorwaarden

Lees altijd eerst je leasecontract door of overleg met de leasemaatschappij wat de voorwaarden zijn. Deze kunnen namelijk per maatschappij verschillen. Waar de ene leasemaatschappij geen probleem ziet in je bedrijfsbus bestickeren. Voor de andere leasemaatschappij is het wel een bezwaar en hebben zij liever geen bestickerde auto’s. Ook zijn er leasemaatschappijen die specifieke voorwaarden aan het bestickeren van je bedrijfsbus stellen. Zo kan je wel een lease auto met reclame rijden maar alleen als je aan de voorwaarden voldoet.

Denk hierbij aan je bedrijfsbus laten bestickeren door een specifiek bedrijf of aan het verwijderen van de stickers voordat je de wagen aan het einde van je leasecontract weer inlevert. Hierbij moet je de stickers dusdanig kunnen verwijderen dat deze geen vlekken, krassen of schade veroorzaken.

Voor wie zijn de kosten van de bedrijfsbus bestickeren?

Potjes met geld

Maakt de maatschappij waarbij jij wil leasen geen bezwaar tegen je bedrijfsbus bestickeren, dan kun je naar de kosten gaan kijken. Deze zijn in principe voor eigen rekening, maar het is ook mogelijk om de kosten voor een auto met jouw reclame op te nemen in je leasetarief.

Hierdoor wordt je termijnbedrag maandelijks iets hoger, maar hoef je niet in één keer een grotere uitgave te doen. Bijkomend voordeel hiervan is dat de bestickering net als je bedrijfsbus is verzekerd. Mocht de bestickering beschadigen en vallen deze beschadigingen binnen de verzekering, dan kun je de kosten hierop bij de verzekering verhalen.

Download het gratis e-boek 

Bel mij voor meer uitleg!

De kwaliteit van de stickers

Om er zeker van te zijn dat je met de stickers geen schade toebrengt aan je wagen, is het belangrijk om alleen gebruik te maken van stickers of belettering die van goede kwaliteit is. Je wil immers niet dat wanneer je toe bent aan nieuwe reclame, dat je bus in bedrijf allemaal vlekken of krassen heeft. Om de kwaliteit van de stickers te achterhalen, is het belangrijk om naar het materiaal te kijken. Is dit 3M of avery dan maak je gebruik van zogenoemd premium folie. Dit materiaal gaat jaren mee en is indien nodig weer makkelijk en zonder krassen te verwijderen.

Je bedrijfsbus bestickeren: hoe gaat dit in zijn werk?

Tenzij de leasemaatschappij anders beslist, mag je je bedrijfsbus bestickeren. Leuk, maar hoe krijg jij je gewenste lease auto met reclame? Moet je dit laten doen of kun je dit ook zelf doen? En wat voor typen stickers zijn er allemaal?

Soorten bestickering

Carwrap

Er zijn verschillende manieren waarop je bedrijfsbus bestickeren kan gaan. Zo kun je kiezen voor stickers op de lak of op de ramen. Daarnaast is het ook mogelijk om je volledige wagen in te laten pakken met een zogenoemde car wrap. We leggen de verschillende mogelijkheden voor bestickerde auto’s hieronder aan je uit.

1. Stickers op de lak

Je bedrijfsbus bestickeren door stickers op de lak aan te brengen is misschien wel de meest eenvoudige manier. Je kunt de stickers hier simpelweg op je bus in bedrijf (laten) plakken.

Wel is het belangrijk om bij het ontwerpen van de stickers rekening te houden met eventuele (schuif)deuren. Het design moet hierop aangepast worden. Dit kan bijvoorbeeld door het ontwerp in meerdere stukken te verdelen. Door de stickers vervolgens secuur op de juiste plek op de bus te plakken, maar je er weer één mooi geheel van.

2. Stickers op het raam

Een tweede mogelijkheid is om de ramen van je bedrijfsbus te bestickeren. Dit kun je uit praktisch oogpunt doen, maar ook omdat het design van je sticker dit nu eenmaal vereist. Stickers op ramen die vooral praktisch van aard zijn, ook wel raamfolie genoemd, hebben als doel om de inkijk in je bus te verminderen. Zo kun je spullen die in je bus staan beschermen tegen onbevoegden. Zij hoeven immers niet te weten wat je allemaal vervoert.

Extra voordeel van dit raamfolie is dat ook je ramen beschermd worden. Breken deze, dan vallen ze niet in duizenden stukjes uit elkaar, maar blijven ze door het folie bij elkaar. Zo heeft je bestickerde auto niet alleen een reclame functie, maar is het ook nog praktisch.

Let op!
Let er bij het bestickeren van de ramen op dat je de functie van het raam niet verliest. Je moet van binnenuit dus door de sticker heen kunnen kijken. Dit doe je door gebruik te maken van geperforeerd folie. Door de tientallen gaatjes kun je eenvoudig door het folie kijken, zonder dat het design verloren gaat. Bij een sticker die deels over de achterruit van je wagen geplakt moet worden, is dit ideaal.

3. Car wrap

Overigens wordt car wrap niet vaak toegepast op bedrijfsbussen. Vooral bij personenauto’s zie je deze techniek vaak terugkomen, bijvoorbeeld als mensen een bijzondere kleur of een apart motief op hun auto willen. Voor jouw bus in bedrijf is dit dus wellicht minder interessant.

Overigens wordt car wrap niet vaak toegepast op bedrijfsbussen. Vooral bij personenauto’s zie je deze techniek vaak terugkomen, bijvoorbeeld als mensen een bijzondere kleur of een apart motief op hun auto willen.

 

Je bedrijfsbus bestickeren: doe je het zelf of laat je het doen?

Wagen bestickeren

Het bestickeren van je bedrijfsbus is marketingtechnisch erg voordelig voor jou als ondernemer. Je rijdt de aankomende jaren immers rond in een lease auto met je eigen reclame. Dat is de eenmalige investering wel waard, toch?

Hoe groot deze investering wordt, is afhankelijk van je wensen. Besteed je al het werk uit, dan wordt het duurder dan wanneer je bepaalde zaken zelf regelt. We nemen de verschillende stappen van een bedrijfsbus bestickeren met je door. Voor stap 1 en stap 3 geldt dat je de handeling zowel zelf kunt doen als dat je deze kunt laten doen. Stap 2 moet je altijd uitbesteden. We gaan er tenminste van uit dat je geen drukpers op zolder hebt staan.

Stap 1: Ontwerpen

Het begint natuurlijk allemaal met het maken van een ontwerp. Hierbij kun je simpelweg voor het logo van je bedrijf kiezen, maar je kunt ook besluiten om het anders aan te pakken.

Download het gratis e-boek

Bel mij voor meer uitleg!

Voordat je begint met ontwerpen, is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Wat moet er sowieso terugkomen in het ontwerp? En op welke manier? Kortom, hoe zou je willen dat je bestickerde auto eruit gaat zien? Als je dat weet, kun je aan de slag. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het ontwerpen over te laten aan professionals. Door je wensen op papier te zetten en met hen te overleggen, kunnen zij een ontwerp maken dat past bij jou, je wagen en je bedrijf.

Let op: Bij het aanleveren van het ontwerp is het belangrijk om dit te doen volgens de specifieke eisen van de beletteraar. Denk hierbij onder andere aan het bestandstype en de grootte van het bestand.

Stap 2: Drukken

Als je tevreden bent met het design kun je naar de drukker. In overleg met hen kies je het juiste folie en de juiste maten. Zij drukken het ontwerp vervolgens voor je af op stickerfolie. Ook als je je bedrijfsbus wilt bestickeren met meerdere stickers, kun je deze allemaal tegelijk laten drukken.

Stap 3: Plakken

Nu de stickers binnen zijn, kun je gaan plakken. Doe dit altijd secuur. Het zou zonde zijn als je sticker scheef zit of dat er bobbels in zitten. Je wil natuurlijk dat de bus in bedrijf zo mogelijk uit de verf springt. Maak je gebruik van verschillende delen, bijvoorbeeld omdat een deel van de sticker op de schuifdeur moet, dan is het helemaal belangrijk om secuur te werk te gaan.

Heb je zelf niet zo’n vaste hand dan kun je deze stap beter ook uitbesteden. Een professioneel bestickeraar kent immers alle kneepjes van het vak en heeft jouw bedrijfsbus in een mum van tijd voorzien van de stickers.

Veiligheid boven alles

Je bedrijfsbus bestickeren kan voor jou als bedrijf erg voordelig zijn. Je zorgt voor ‘gratis’ reclame die je naamsbekendheid en nieuwe klussen op kan leveren. We kunnen dan ook wel begrijpen dat je een zo mooi en opvallend mogelijk ontwerp wilt maken. Je wil het liefst dat iedereen om kijkt naar jouw lease auto met reclame.

Let hierbij echter wel op en houd rekening met andere weggebruikers. Dat ze je reclame opmerken is goed, maar ze moeten er niet door afgeleid worden. In het verkeer gaat veiligheid boven alles. Zelfs boven jouw bedrijfsreclame.

Bedrijfswagen leasen?

Wil jij een bedrijfswagen leasen of loopt je leasecontract bijna af? Say no more! Onze lease-consultants en autoliefhebbers helpen je op weg. Geef jouw wensen door, vertel of je liever financial of operational leaset en ze gaan voor je aan de slag. Zo eindig jij misschien deze maand al met een nieuwe droomwagen. Doe de credit check en kom erachter wat jouw leasemogelijkheden zijn. Of vraag het ons.

Elektrische bedrijfswagen leasen

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Bel, mail of Whatsapp ons