Een tankpas voor jou als ondernemer

Categorie:
tankpas

Je staat bij het tankstation en je moet weer gaan tanken. Dit doe je vaak met je privé betaalpas of contant geld. Het is niet overzichtelijk en je moet de bonnetjes bewaren. Waarom zou je niet overstappen naar een tankpas?

Een tankpas, ook wel brandstofpas of tankkaart genoemd, heeft veel voordelen. En dat is niet alleen voor jou als ondernemer, maar vrijwel voor iedereen. Je kunt namelijk vanuit je werk een tankpas krijgen waardoor je werk betaald voor de brandstof. Je kunt als particulier een tankpas gebruiken, hierdoor krijg je bepaalde kortingen door spaarsystemen. Maar vooral voor ondernemers is het interessant om een tankpas te gaan gebruiken.

Tanken, wassen, parkeren en opladen; alles op één pas!

De fiscale voordelen als ondernemer

Die gereden kilometers die aantoonbaar zijn gereden, zijn fiscaal aftrekbaar. Wat dus betekent dat je per maand veel kunt besparen op de brandstof. Vooral voor de ZZP’er en de mkb’er is dit erg interessant. Heel simpel gezegd krijg je de BTW terug op de brandstof. Maandelijks ontvang je alle kosten op 1 factuur. Dit zodat je niet alle financiële rompslomp hebt met losse bonnetjes.

Multi inzetbaar

Buiten het tanken om kun je de brandstofpas ook gebruiken voor andere dingen. Hierbij kun je denken aan: het gebruiken van een parkeergarage, elektrisch opladen en de wasstraat. Ook dit komt op 1 verzamelfactuur. Verder zijn er ook nog verschillen in tankpassen, denk aan universeel of merk gebonden. Bij een universele kun je bij elke pomp tanken, bij een merk gebonden niet. Dus je kunt bijvoorbeeld alleen bij de Shell of de Texaco tanken. Dus het is aan te raden om een universele

Neem contact met mij op

Lijkt een brandstofpas iets voor jou? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij kunnen jou adviseren over alle voordelen van een tankpas. Ook kunnen zij dit regelen. Hellocars werkt samen met MKB Brandstof, ideaal voor de ZZP’er en Mkb’er. Tanken, parkeren, laden en wassen op 1 pas zonder gedoe, wie wil dat nou niet?