8 redenen waarom leasen steeds populairder wordt

Categorie:
Waarom leasen steeds meer Nederlanders? Hellocars geeft het antwoord.

Een recordaantal Nederlanders rijden in 2018 in een leaseauto. De grens van 1 miljoen werd dat jaar bereikt en het ziet ernaar uit dat de lijn blijft stijgen. Ontdek waarom leasen steeds populairder wordt.

Hoe werkt dat, leasen?
Met leasen betaal je een maandelijks bedrag waar je een auto voor terugkrijgt. Een zakelijke wagen leasen kan op twee manieren: financial en operational. In het eerste geval ben jij economisch eigenaar van de wagen en zelf verantwoordelijk voor de verzekering, onderhoud en reparatiekosten. Bij operational lease ligt die verantwoordelijkheid niet bij jou, maar bij de leasemaatschappij. Zij ontzien jou in alles. Welke optie het beste bij jou past, ligt aan jouw situatie.

1. Rijden in een gloednieuw model

Jouw spaargeld laat de aanschaf van een gloednieuw model niet altijd toe. Of je hebt genoeg op de bank staan, maar geeft liever niet alles uit aan een nieuwe wagen. Met leasen rijd jij wel in een nieuw model, zonder dat het je in één klap een rib uit je lijf kost. Zo hoef jij niet langer je suf te staren naar die prachtige Opel Vivaro of Audi, maar wandel je eindelijk bij de autodealer naar binnen.

De auto is fonkelnieuw en dus helemaal naar jouw ondernemerswensen aan te passen. Ga voor intelligente hulpsystemen zoals parkeerassistentie als je pakketbezorger bent. Cateraars en bloemisten laten een koeling inbouwen in de bus, zodat buffetschalen vol hapjes of bossen rozen in perfecte staat op locatie aankomen. Zo heeft iedere ondernemer zijn eigen wensen.

2. Leasen is net zo normaal als kopen

Leasen is de normaalste zaak van de wereld geworden. Denk maar aan je telefoon. Je betaalt de kosten daarvan maandelijks af in een tweejarig contract. Oftewel, je ‘leaset’ je mobiel. Ook een nieuwe wasmachine, koelkast of televisie mag je in termijnen betalen. Leasen is dus niet meer zo spannend of nieuw zoals dat vroeger was. Het is doodnormaal.

Na afloop van het leasecontract wordt de telefoon of koelkast van jou. Hoe zit dat met een auto? Kies voor financial lease en je wordt de trotse eigenaar van jouw wagen. Bij operational lease is dit niet het geval, maar ruil je wel jouw verouderde model in voor een nieuwe naar jouw keuze. Zo sta je nooit zonder trouwe vierwieler.

3. Ongeschonden spaargeld

Vaak heb je het geld voor een nieuwe auto wel, maar laat je de spaarrekening liever onaangetast. Dat is logisch, want je besteedt dat geld liever aan de opleiding van je kinderen, je pensioen of welverdiende vakantie. Laat het geld staan en lease een auto. Het maandelijkse bedrag is bovendien makkelijk budgetteerbaar. Zo weet jij exact hoeveel je iedere maand kwijt bent en vooral ook hoeveel je overhoudt.

4. We willen ontzorgd worden

Een rokende motor, trillende koppeling. Het kan de beste bak overkomen. Maar een kapotte auto betekent in sommige gevallen ook stilstand in een bedrijf. Je kan de trein pakken om naar je klanten te gaan, maar waar laat je je gereedschap, machines en andere benodigde materialen? Om over het vervoer van witgoed en verhuisdozen nog maar te zwijgen.

Leasen neemt deze zorg bij je weg. Een gloednieuwe wagen staat nu eenmaal minder snel met pech langs de weg. Dat scheelt onverwachte en hoge reparatiekosten. Kies je voor operational lease, dan is de leasemaatschappij zelfs helemaal verantwoordelijk voor problemen met de auto. Net als voor de kosten van de verzekering, het onderhoud en soms zelfs de benzine.

5. Tweedehands auto’s hebben een hoger prijskaartje

Waar je vroeger voor een aanzienlijk laag bedrag een prima tweedehands wagen aan de haak sloeg, tast je nu ook voor een occasion diep in de buidel. Dat komt doordat mensen steeds vaker organisaties inschakelen voor het doorverkopen van hun auto. Dat is gemakkelijk voor de vorige eigenaar, maar het drijft jou op hogere kosten.

Auto’s gaan steeds langer mee door verbeterde technieken en slimmere technologieën. Mensen maken daarom veel meer kilometers voordat ze de wagen wegdoen. Dat maakt de zoektocht naar auto’s met een lage kilometerstand een stuk lastiger.

 

Bedrijven die auto’s opkopen doen ze vaak voor een hoger bedrag weg dan particulieren. Ze moeten immers werknemers, marketing en onderhoud betalen. Het is de reden dat zelfs de aanschafprijs van een tweedehands auto erg hoog is voor veel ondernemers. Vooral wanneer je een goed uitgeruste bus zoekt met zo min mogelijk kilometers op de teller. Door te leasen rijd jij wel in jouw droomwagen.

6. Profiteer van belastingvoordelen

Wanneer jij een leaseauto zakelijk aanschaft, heb je recht op interessante fiscale voordelen. Je profiteert van investerings- en renteaftrek en haalt daarmee een percentage van de winst af. Zo houd je een lager bedrag over waar je belasting over betaalt. Ook krijg je de BTW terug en mag je fiscaal afschrijven. Bespaar honderden euro’s terwijl je in jouw favoriete model rijdt.

Zo zit ‘t met leasen en belastingvoordelen

7. Groei met je onderneming

Ondernemers willen groeien met hun bedrijf en om dat te bereiken, moet je investeren. Denk aan nieuw personeel, meer vierkante meters kantoorruimte en extra’s machines en gereedschap. Ook een tweede, derde of vierde bedrijfsbus is een vereiste voor groei. Zo kan het aantal klanten van jouw schildersbedrijf wel vermenigvuldigen, maar dan moet er een extra personeelslid rondrijden in zijn eigen bus.

Door te leasen wordt uitbreiden minder risicovol. Je weet iedere maand wat je aan de auto kwijt bent en je houdt de knip op je portemonnee. Je betaalt immers geen torenhoog bedrag in één keer. Bovendien hoef je geen lening te vragen bij de bank, wat kleinere bedrijven vaak moeilijk voor elkaar krijgen.

8. Elektrische auto’s worden toegankelijker

Als jouw bedrijf zich profileert als milieubewust draag je dit zo veel mogelijk uit. Door bijvoorbeeld te recyclen en duurzame materialen te gebruiken, maar ook door elektrisch te rijden. Aan zo’n eyecatcher hangt vaak wel een hoger prijskaartje.

Leasen maakt elektrische wagens opeens een stuk toegankelijker. Je betaalt weliswaar een hoger maandelijks bedrag dan bij een normale auto, maar jij bent al wel voorbereid wanneer de grote steden dieselauto’s weren en benzineprijzen omhoog gaan en kunt in al je communicatie jouw groene vervoersmiddel opvoeren Je duurzame doelgroep zal staan te jubelen.

Nieuwsgierig geworden naar leasen? Jeremy beantwoordt al jouw vragen en vindt jouw droomwagen met bijpassend leasecontract.

Vraag vrijblijvend meer informatie op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *