Wat is kleinschaligheidsaftrek? – Alles over financial lease

Alles wat jij moet weten over de kleinschaligheidsaftrek

Investeringen zijn noodzakelijk voor jou als ondernemer. Je bedrijf groeit er namelijk door en misschien kan je efficiënter werken door investeringen. De kleinschaligheidsaftrek maakt de aanschaf van een nieuwe computer, machine, bedrijfsauto en andere bedrijfsmiddelen een stuk leuker door regels omtrent de belasting. Lees meer over het cadeautje van de Belastingdienst.

Wat is kleinschaligheidsaftrek?

Wie investeert in zijn onderneming maakt aanspraak op de kleinschaligheidsaftrek. Dit belastingvoordeel staat ook bekend als de KIA. Het idee is dat jij jouw onderneming verder helpt door te investeren. De overheid wil dit stimuleren en kwam met een aftrek voor investeringen. Dit bedrag haal je van de winst af zodat je minder belasting betaalt. Als ondernemer maak je dus optimaal gebruik van investeringen

De voorwaarden van KIA

NIet alle bedrijven komen in aanmerking voor de KIA. Je profiteert pas wanneer een investering hoger is dan 450 euro en de totale, jaarlijkse investering tussen de 2.301 en 314.673 euro ligt. De aftrek is vooral bedoeld voor de kleinere ondernemingen. Jouw bedrijf moet ook in Nederland gevestigd zijn. De hoogte van de aftrek varieert per bedrijf en hangt af van de hoogte van het geïnvesteerde bedrag.

Hoogte van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

    • € 2301 t/m € 56.642: 28% van het investeringsbedrag
    • € 56.643 t/m € 104.891: € 15.863
    • € 104.892 t/m € 314.673: € 15.863 min 7,56% va het deel van het investeringsbedrag boven de € 104.891

Boost jouw bedrijf

De kleinschaligheidsaftrek geeft jou de kans om meer te investeren in het bedrijf. Het komt wel eens voor dat er bij kleinschaligheidsinvesteringsaftrek wordt gedacht aan kantoorapparatuur, zoals een computer of een kopieerapparaat. Maar financial lease is ook een investering!  Droom dan ook niet langer van uitbreiding en schaf direct een extra bestelbus aan. Het levert meer klanten en klussen op en geeft jouw bedrijf een flinke boost. De investering in een gloednieuwe bedrijfsauto houd je laag door een eenmalig bedrag te investeren en de rest te betalen via een maandelijks leaseplan. Met financial lease behaal je zelfs nog meer fiscale voordelen.

Elektrische auto leasen

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Leer meer over financial lease