Starten met maaltijdbezorging: auto vs. scooter

Categorie:
Lease een bezorg auto met Hellocars

Wanneer er nu een warme pasta wordt besteld bij jouw bezorgbedrijf, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk leveren. Je klant verwacht immers van een warme maaltijd te genieten en geen ijskoude. Maaltijdbezorging vraagt daarom om een razendsnel en betrouwbaar voertuig. Welk vervoersmiddel spant dan de kroon: de bedrijfswagen of brommer? Ontdek welk voertuig bij jou past zodra je start met maaltijdbezorging. En hoe financier je bijvoorbeeld een auto? Of wat zijn de mogelijkheden om een bedrijfswagen te leasen? Lees verder en Hellocars geeft je antwoord!

 

1. Breid je bezorggebied uit

In deze snelgroeiende sector is het een slimme zet om jouw bezorggebied uit te breiden. Zo kom jij op die ver gelegen locaties waar klanten smachtend wachten op jouw bezorgservice. Op deze manier onderscheid je jezelf van de concurrentie met een roodgloeiende telefoon en propvolle mailbox als gevolg. Wil je klanten bedienen die ver van jouw zaak vandaan zitten? Met een bedrijfswagen kom je er sneller en makkelijker en kan je je maaltijden bezorgen.

Een bezorggebied uitbreiden doe je niet met één bus. Het liefst haal je meerdere bedrijfswagens in huis, besticker je ze met jouw logo’s en bedien je gigantische bezorggebieden. Maar zomaar auto’s kopen, kost je natuurlijk wat. Als je dit bedrag niet kan of wil betalen, kan je een bedijfswagen leasen. Dat kan op twee manieren: financial en operational lease. Zo financieer je alsnog je auto.

Wat is financial lease?

Wil je profiteren van belastingvoordelen? Dan is financial lease een goede keuze voor jou. Denk maar eens aan de investeringsaftrek en fiscaal afschrijven. Daar mag jij gewoon gebruik van maken als je jouw bedrijfswagen leaset. Een handige manier om je auto te financieren.

Wat is operational lease?

Niet jij, maar de leasemaatschappij is bij operational lease economisch eigenaar. Dat betekent dat je niet profiteert van fiscale voordelen, maar wel van het gemak dat je niets hoeft te regelen. De leasemaatschappij zorgt namelijk voor periodiek onderhoud, reparaties en de autoverzekering. Handig, toch?

Past financial lease of operational lease bij jouw bezorgservice? Om jezelf een goed antwoord te geven op deze vraag, hebben we alle verschillen op een rijtje gezet.

 

2. Door weer en wind

Nederland kent een behoorlijk wisselend klimaat. Als je even niet oplet, rijd je plotsklaps op een spekgladde weg door een hoosbui. Knap lastig als je dan met de scooter bent. En is jouw bezorgtijd 20 minuten? Trotseer windkracht 10 of hagelstormen met jouw trouwe vierwieler en de bezorger komt stipt op tijd. Maaltijd bezorgt, medewerkers blij, klanten blij. Een win-winsituatie voor jou.

 

3. Makkelijk manoeuvreren vs. meer maaltijden

Het starten met maaltijdbezorging met de auto gaat natuurlijk niet alleen maar over rozen. Op een scooter arriveer je namelijk gemakkelijker en sneller op locaties in de overvolle binnenstad. Want waar een auto moet stilstaan voor verkeersopstopping piept een scooter er met gemak tussendoor. Maar let op: een scooter heeft bij lange na niet zoveel ruimte voor maaltijden als een auto. Het ligt dus net aan jouw specifieke wensen voor jouw maaltijdbezorging.

 

4. Starten met maaltijdbezorging voor cateraars

Als jij naast maaltijdbezorging ook cateringdiensten aanbiedt, dan is de scooter helemaal geen optie. Ga dan voor een robuuste bestelbus met ingebouwde koelcel. Zo heb je flink wat vierkante meters voor al jouw koelboxen, maaltijden en dranken en komen jouw gerechten piekfijn op de feestlocatie aan.

 

Bedrijfswagen leasen voor maaltijdbezorging?

Dat een auto een slimme zet is als je met maaltijdbezorging start, betekent niet dat je meteen diep in de buidel moet tasten. Je kan je auto makkelijker financieren door een bedrijfswagen te leasen. Lease jouw bedrijfswagen en ervaar het gemak van maandelijks, budgetteerbare kosten. Volledig naar jouw wensen kun je de leaseauto of -bus inrichten. Zo verblijd je in no-time jouw klanten met jouw heerlijke gerechten.

 

Elektrische auto leasen?

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

 

Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw perfecte bezorgauto. Onze adviseurs helpen je graag.

Neem contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *