Koeriers en pakketbezorgers, welke bedrijfswagen en hoe houd je de kosten laag

header-article

Als jij als koerier of pakketbezorger aan de gang gaat, heb jij een passende bedrijfswagen nodig. Het liefst een beetje comfortabel, want uiteindelijk breng je zelf meer tijd door in die bedrijfswagen dan jouw pakketjes. Je werkt er én je eet er, dus het is naast jouw werkplek ook jouw kantine. Als pakketbezorger zijn er een aantal zaken waar je extra op moet letten wanneer je een nieuwe bedrijfswagen koopt of leaset.

Het zal je niet verbazen, maar de grootte van je bedrijfsbus is belangrijk. Hoe groter, hoe meer pakketten er vervoerd kunnen worden, maar hoe minder snel en wendbaar je bent. De kabine moet voldoende comfortabel zijn omdat je de hele dag in de auto zit, tussendoor wellicht tilwerk doet en daarna weer verder rijdt. Als laatste is het belangrijk dat je niet stil komt te staan naast de weg. Hoewel er altijd iets kan gebeuren, zijn de risico’s van het niet te kunnen werken goed af te vangen.

Wist je dat: Wanneer je een wagen leaset, je initiële investering lager is omdat je wellicht investeringsaftrek krijgt en je de wagen niet in een keer betaalt. Daarnaast worden de rente in het maandbedrag gezien als bedrijfskosten, waardoor deze aftrekbaar zijn.

Een betrouwbare bedrijfswagen is essentieel

Ik zei het hierboven al en koeriers die wij eerder hielpen bevestigden het allemaal: Betrouwbaarheid is het allerbelangrijkste aspect dat jij zoekt in jouw bedrijfswagen. Maar tegelijkertijd is dit iets waar je vanuit gaat. Als pakketbezorger koop je jouw auto niet met de gedachte dat je langs de weg kunt komen te staan. De bus is betrouwbaar of is dat niet, daar zit niets tussenin. Ook comfort is belangrijk, maar hier kun je veel keuzes in maken. Denk aan het type stoel, navigatie, stuurverwarming etc. Omdat betrouwbaarheid echter essentieel is, kiezen veel startende pakketbezorgers voor een relatief nieuwe bus. Echter is het wel belangrijk dat de investering laag blijft. Begrijpelijk, want het geld moet eerst nog verdiend worden.

Als jij koerier bent, en je bent op zoek naar een eerste betrouwbare, betaalbare én nieuwe bedrijfswagen óf heb je een eigen bus en wil je deze vervangen voor een grotere of nieuwere bus? Hellocars ontzorgt jou volledig met de juiste informatie en de zoektocht naar de perfecte tweedehands koeriersbus inclusief de financiering daarvan. Onze prijzen zijn altijd scherp door ons grote netwerk van financierders en netwerk van importeurs. Zelfs als je al een offerte hebt, kunnen wij goedkoper leveren. Zo houd je de kosten laag, en kun je de aandacht houden bij het leveren van jouw dienst.

Vraag een van onze specialisten welke bedrijfswagen het beste bij jou past als koerier.
koerier

Continu onderweg met jouw bedrijfswagen

Elke koerier heeft voorkeur voor een bepaald merk of type. Werk je voor een middelgroot bedrijf? Voor PostNL of voor DHL? Of ben je ZZP-er en heb je zelf een bedrijfsbus nodig?

Wist je dat: je financieringsaanvraag sneller wordt goedgekeurd bij de bank wanneer je als koerier vast contractpartner bent van grote bedrijven zoals bijvoorbeeld PostNL, Bol.com, DHL, Amazon etc?

Wij helpen je met de financiering en zoeken de perfecte auto voor jou. Heb je voorkeur voor een merk, maar behoefte aan bepaalde aspecten die deze bedrijfsbus niet heeft? Dan zoeken wij naar iets waarvan jij net zo enthousiast wordt. Denk bijv. aan een bedrijfsbus met koeling, of voor breekbare lading.

Geen tijd om de beste bedrijfswagen die bij jou past te zoeken? Vraag het ons.

Wat is de beste optie voor de pakketbezorger? Kopen? Of kun je jouw bedrijfswagen beter goedkoop leasen?

Heb je meer dan genoeg geld apart staan, dan is kopen altijd beter. Dit is echter vaak niet realistisch. Wist je dat het leasen van een gebruikte bedrijfswagen veel geld kan besparen ten opzichte van vele andere opties? Er zijn tal van fiscale voordelen mogelijk en je houdt bij de aanschaf geld op de rekening zodat je kunt investeren in jouw bedrijf.

Hulp nodig? Stuur een Whatsappje!

Starten als Pakketbezorger?

Ben je net gestart, of overweeg je te starten als zelfstandig ondernemer, specifiek als zelfstandig bezorger of koerier? Dan zit je in een groeiende markt. Tegelijkertijd is dit een markt waarbij wet-en regelgeving een belangrijke rol speelt, afhankelijk van de goederen die je vervoert, of de landen waar je naartoe reist.pakketbezorger

De markt van pakketbezorgers groeit.

De laatste jaren zagen we al een enorme groei in het online winkelen en thuisbezorgen van maaltijden. Deze groei versnelde in 2020 en 2021 nog eens een keer door de Corona-crisis. DPD, UPS, DHL en PostNL hebben daarom het aantal chauffeurs moeten uitbreiden. Dit gold overigens ook voor hun onderaannemers. In deze periode is het aantal koeriers dat zich heeft ingeschreven aanzienlijk toegenomen. Helaas was er wel een daling te zien in de transport van horeca en detailhandel, welke gelukkig na de heropening weer steeg.

Genoeg kansen dus voor jou als pakketbezorger. Ben jij opzoek naar een passende bus en wil of kun je deze niet volledig vooraf financieren?

Occasion lease aanbod >