Dit zijn betrouwbare bedrijfswagens waar je op kunt bouwen (en die je kunt leasen)

Jouw bedrijfsauto is jouw trouwe partner op vier wielen. Jouw rots in de branding. Waar jij gaat, gaat hij met je mee. Niet is dan zo vervelend als de motor begint te roken en de garagebezoeken beginnen op te lopen. Wil jij een betrouwbare bedrijfswagen leasen? We helpen je op weg.

 

Automerken

Als we het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Powers mogen geloven, is automerk Lexus de grote winnaar op het gebied van betrouwbaarheid. Er hangen weinig tot geen vuiltjes aan de lucht als je over 5 jaar nog steeds in deze Japanse auto scheurt. Fiat en Land Rover produceren de minst betrouwbare bakken. Wil je dus een bedrijfswagen leasen? Let daar goed op! Weet wel dat het onderzoek uitgaat van modellen van 3 jaar geleden. De techniek kan dus inmiddels verbeterd zijn.

 

Betrouwbare bedrijfswagens

Lexus komt als beste uit de bus en heeft prachtige auto’s, maar in dit segment komen geen bestelbussen voor. Datzelfde geldt voor Porsche, de nummer twee in de lijst van het onderzoeksbureau. Wanneer je een betrouwbare bedrijfswagen met laadruimte wilt, moet je bij het merk met de bronzen medaille aankloppen: Toyota.

Ontdek alle Toyota-modellen 

Top 5 automerken met bestelbussen volgens J.D. Powers:
Toyota
Chevrolet
Hyundai
Kia
Volkswagen

Toppertje: Mercedes-Benz Sprinter

Laat je het merk los en kijk je alleen naar de individuele modellen, dan kan je het beste de Mercedes-Benz Sprinter leasen. Deze bestelbus scoort het beste volgens het onderzoek van DEKRA. Het onderzoeksbureau keek naar het aantal mankementen van bedrijfswagens wanneer ze 150.000 kilometer erop hebben zitten. De Mercedes-Benz Sprinter doet het dan uitstekend en scoort een nette 62,5 op een schaal van 100.

 

Onze favorieten

Ook wij hebben een lijstje met betrouwbare bussen voor een bedrijf. Voor het zware werk is een Volkswagen Crafter onmisbaar in jouw team. De wagen oogt robuust, maar rijdt soepeltjes door het drukke stadscentrum. Liever een smal model? De compacte Peugeot Partner is zuinig en gebouwd om spullen vlot in en uit te laden. Beide bedrijfswagens laten je niet snel in de steek.

Wij zijn fan van de:
Volkswagen Transporter
Ford Transit
Opel Vivaro
Mercedes-Benz Vito
Renault TRAFIC
Mercedes-Benz Sprinter
Opel Combo
Volkswagen Crafter
Iveco Daily
Peugeot Partner
Volkswagen Caddy

 

Ontdek waarom dit onze favoriete modellen zijn

Snel op weg in jouw betrouwbare bedrijfswagen

Schaf je een nieuwe bedrijfswagen aan, dan kan je ervan uitgaan dat de bus lang meegaat en je niet snel in de steek laat. Helaas zijn de prijskaartjes nogal flink en kan of wil je dat bedrag niet zomaar neerleggen. Door te leasen, verspreid je het aankoopbedrag over meerdere maanden. Dat is fijn, want zo kan jij bij wijze van spreken al morgen in een nieuwe auto rijden.

Wat is financial lease?

Als je een bedrijfswagen wilt leasen en wilt profiteren van belastingvoordelen, kies dan voor financial lease. Zo maak jij aanspraak op investeringsaftrek en renteaftrek. En mag je fiscaal afschrijven. Dit levert je per jaar een kostenbesparing van enkele honderden euro’s op. Wie wil dat nou niet?

Wat is operational lease?

Bij operational lease ‘huur’ je jouw bedrijfswagen van de leasemaatschappij. Je bent dan ook geen economisch eigenaar, zoals dat wel het geval is bij financial lease. Je mag daarom geen gebruik maken van de fiscale voordelen. Wat wel interessant is, is dat de leasemaatschappij alles voor je regelt. Van onderhoud tot aan de verzekering. Hoef jij daar mooi niet meer over na te denken.

Te veel betrouwbare bedrijfswagens om uit te kiezen? Vraag onze experts om advies.

Neem contact op

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *