Ontwikkelingen in de autobranche speciaal voor de zzp’er

Categorie:
Een alles-in-1 multimediasysteem is essentieel voor nieuwe auto's

Je rijdt naar een potentiële klant, haalt bouwmaterialen op en bent vervolgens weer aan het zwoegen bij een klus. Genoeg te doen op een dag, waarbij juist de randzaken de meeste tijd en energie slurpen. Bespaar jezelf daarom een hoop gedoe, tijd en energie met de nieuwste technische autosnufjes en ontwikkelingen in de autobranche waar je écht iets aan hebt. En door jouw bedrijfswagen te  leasen  ben je daarvoor ook geen smak geld in één keer kwijt. Lees hieronder alle belangrijke ontwikkelingen voor zzp’ers!

Nieuwe autosnufjes door te leasen

Hieronder vind je maar liefst 7 autosnufjes die jouw leven een stuk makkelijker maken. Maar wat heb je daaraan als je een gigantisch bedrag uit de hoge hoed moet toveren om dat überhaupt te kunnen betalen? Dan is leasen de oplossing. Er zijn twee vormen waarmee je deze maand nog in jouw bedrijfsauto kan rijden: financial lease en operational lease.

Een auto leasen kan met beide vormen. Het verschil tussen financial lease en operational lease zit in wie er economisch eigenaar is. Met financial lease ben jij dat. Dat betekent dat je overal verantwoordelijk voor bent, zoals onderhoud en reparaties. Het interessante is dat je profiteert van  tal van fiscale voordelen. Bij operational lease is de leasemaatschappij verantwoordelijk en maak je hier helaas geen aanspraak op.

Benieuwd welke bak bij jou past? En of een auto leasen dé optie voor jou is? Vraag het onze experts en  doe de creditcheck. Nu je weet op welke manieren je jouw bedrijfswagen kan leasen, kan jij met een fijn gevoel verder lezen over technische ontwikkelingen in de autobranche die jouw leven een stuk makkelijker maken.

1. Zorgeloos rijden met cruise control

Op constante snelheid rijden zonder het gaspedaal indrukken: dat doet cruise control voor je. Met de nieuwe adaptive cruise control ervaar je echter nog meer gemak. Ben je afgeleid door een binnenkomend telefoontje en rijd je regelrecht op een file af? Dan zorgt dit systeem ervoor dat je niet op je voorganger klapt. Vele nieuwe bedrijfsauto’s beschikken over deze functie of zijn los als optie beschikbaar.

2. Filerijden wordt een makkie

De ellenlange files zijn vaak onvermijdelijk op weg naar een klant of klus. Trotseer jij dit toch weer dagelijks? Dankzij de nieuwe uitgebreide cruise control wordt dit vanaf nu appeltje-eitje. De automatische chauffeur remt en geeft gas tijdens het filerijden. In plaats van je druk maken over deze tijdrovende rit heb je nu een extra moment gecreëerd om klanten te bellen, een kop koffie te drinken of je planning in orde te maken. Ideaal natuurlijk voor bijvoorbeeld zzp’ers.

Een aantal wagens waarin dit slimme cruise control systeem zit verwerkt zijn de Volkswagen Passat en de Audi Q5. Deze bedrijfsauto’s zijn ook te leasen bij Hellocars.

3. Handen van het stuur met parkeerassistent

Waar zzp’ers die in een buitengebied werken moeiteloos een parkeerplek vinden, is dat voor ondernemers met klussen in de drukke binnenstad een lastigere taak. Niet alleen omdat je pas na een zoektocht van twee uur een plekje vindt. Ook is het vaak onmogelijk om de auto in de krappe ruimte te parkeren. Dat kan makkelijker. Laat een auto-assistent jou ondersteunen of het parkeren zelfs uit handen nemen. Erg handig, die bedrijfsauto’s!

Ingrijpen

Naast het moeiteloos parkeren op krappe parkeerplekken, kun je met de nieuwste systemen ook achteroverleunen wanneer je wegrijdt. Of je nu kiest voor een systeem die jou vooral ondersteunt of eentje die alles uit handen neemt, jij draait jouw hand er nooit meer voor om. En wil je dat wel doen? Dan kun je op ieder moment ingrijpen of corrigeren.

Hoef je alleen maar parkeersensoren die je ondersteunen? Dan is de Opel Vivaro erg fijn. Maar wil je echt een bedrijfsauto met parkeerassistent die alles voor je doet, dan kun je kijken naar een Mercedes-Benz of een Ford, twee ideale auto’s om te leasen.

4. Alles-in-1 multimediasysteem

De telefoontjes van zzp’ers stromen binnen terwijl je in de auto zit en de lijst van mensen die je moet terugbellen stapelt zich op. Maak daarom gebruik van een multimediasysteem en bel met je klanten zonder dat je ook maar je smartphone aan hoeft te raken. Besef je hoeveel kostbare tijd je dat gaat schelen.

Iphone

Er zijn inmiddels systemen op de markt waarmee je met je iPhone in de auto heel eenvoudig allerlei handige tools kunt gebruiken, zoals Google Maps en Spotify. Doordat Siri ook beschikbaar is in het Nederlands wordt het gebruiken van spraakcommando’s nog eenvoudiger. Rijdt op een veilige manier naar je volgende klant, terwijl je met andere klanten afspraken maakt, notities maakt in je telefoon en e-mailtjes verstuurd.

Of je nu in een compacte Opel Astra rijdt of een robuuste Volkswagen Crafter, een multimediasysteem is tegenwoordig standaard in bijna alle nieuwe bedrijfsauto’s.

5. Safety first: AEB

Erg handig: de Automatic Emergency Braking (AEB) remt jouw auto af of brengt hem tot stilstand wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld wanneer jouw voorganger ineens stopt voor een overstekende voetganger of er ontstaat opeens uit het niets een file. Deze innovatieve uitvinding zorgt er niet altijd voor dat je een botsing voorkomt, maar de impact (en dus ook de ernst van de botsing) zal een stuk minder zijn.

6. Lane keeping aid

Als het gaat om interessante technische snufjes zijn we enorm gefascineerd door de systemen die waarschuwen bij het afdwalen van de rijstrook of zelfs stuurcorrecties geven wanneer de auto zich te dicht bij een markering bevindt. Want stel je voor:

Je bent onderweg naar een klus en krijgt een telefoontje van een klant. Je bent slechts enkele seconden afgeleid en wanneer je opkijkt, zie je opeens de vangrail wel erg dichtbij komen. Je geeft je stuur een slinger en komt gelukkig weer op de juiste rijstrook terecht. Deze keer had je geluk, maar hoe vaak komt een situatie als deze voor? Vaker dan je denkt. En niet altijd met goede afloop.

Lane departure warning

Lane departure warning systemen in de nieuwste bedrijfsauto’s waarschuwen je in zo’n geval. De slimmere brengen jouw auto zelfs terug naar de rijstrook. Dat werkt zo: het systeem bestuurt de auto door een wiel geleidelijk af te remmen of door het stuurwiel direct te bedienen. Dit gebeurt echter alleen bij elektrische stuursystemen. Kijk of de auto die je wilt leasen beschikt over deze optie.

7. Hybride auto’s

Last but not least: de hybride auto. Hoewel dit geen technisch systeem is zoals bij de andere besproken snufjes, kun je de gehele wagen wel een technisch wonder noemen. De vierwieler gebruikt namelijk een combinatie van verschillende technieken ter aandrijving. Wanneer de auto volledig hybride is, kan hij zowel op de elektromotor als de verbrandingsmotor rijden. Rijd hiermee milieuvriendelijk en zuiniger.

Als zzp’er is het mogelijk om bij Hellocars een bedrijfsauto te leasen. Je kan een credit check uitvoeren om te kijken welke auto’s bij jou passen. Ook kan Jeremy al je vragen beantwoorden.

Voorbeelden van hybride auto’s zijn de Toyota Prius, Ford Escape Hybrid en de Lexus CT200h. Deze auto’s rijden volledig elektrisch. Wanneer de accu bijna leeg is, wordt die door een verbrandingsmotor opgeladen.

Elektrische auto leasen

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Benieuwd welke bedrijfswagen bij je past? Jeremy vertelt het je graag.

 Whatsapp met Jeremy 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *