Zero-emissiezones vanaf 2025 in Nederland

Met je diesel bedrijfswagen niet de stad in mogen. Dat klinkt vervelend maar dat wordt wel de werkelijkheid. Dit vanwege de zogeheten zero-emissiezones. Maar wat heeft dat voor invloed op jou als ondernemer?

Zoals in het artikel Subsidie Elektrische Bedrijfsbus wordt het voor ondernemers interessanter om elektrisch te gaan rijden. Dit vanwege de subsidies die eraan komen, de bussen worden beter en om je bedrijf te verduurzamen. Ook de zero-emissiezones komen er aan of die zijn er al. Steden gaan dit invoeren om de uitstoot en vervuiling tegen te gaan. Maar wat houdt het precies in?

Neem contact met mij op

Een schonere stad

Vanaf 2025 voeren steden in heel Nederland deze zones in. Dit zodat de lucht minder wordt vervuild en het er aangenamer wonen en werken wordt. Er moet rekening gehouden worden met het klimaatakkoord. Hierin staat dat er vanaf 2025 minimaal 30 steden een zero-emissiezone moeten hebben. Maar wat betekent dat voor jou als ondernemer? Zero-emissie staat voor 0% uitstoot. Dus in die zones mogen alleen uitstoot vrije bedrijfsbussen of vrachtwagens komen. Je hoeft als ondernemer nu niet meteen te schrikken van deze maatregel. Minimaal vier jaar van te voren wordt er bekend gemaakt waar en wanneer de zones zullen komen. Zodat je hier rekening mee kunt houden en jouw werkzaamheden niet in de problemen komen. Buiten dat stimuleert de overheid ook om over te stappen op volledig elektrisch rijden. Vanaf 15 maart 2021 krijg je tot 5000 euro subsidie op een volledig elektrisch bedrijfsbus. Op het moment is er al ruime keuze met hiervoor (link artikel elektrische bedrijfsbus springt in het oog).

Wil je meer weten over elektrisch rijden of over de opties voor jouw als ondernemer? Neem dan gerust op met een van onze specialisten.

Neem contact met mij op