Een elektrische occasion, verstandig?

Categorie:

Een elektrische occasion, verstandig?

Op het moment zijn er al genoeg elektrische auto’s te koop, zowel nieuw als occasion. Er zijn bij mensen nog twijfels of het verstandig is om een tweedehands elektrisch voertuig aan te schaffen. Hoe zit het met de levensduur van de accu? Wat is er op het moment beschikbaar? Wat zijn de nadelen?

Een mobiele telefoon werkt na een aantal jaar stukken minder goed dan toen die nieuw was. Dit komt omdat de batterij sneller leeg gaat. Om positief te beginnen: bij elektrische auto’s is dat stukken minder het geval. Het merendeel van elektrische occasions van vijf jaar of ouder heeft nog steeds 90% of meer van de accucapaciteit over. Verder hoef je je auto niet op heel veel plekken te laten controleren omdat een elektrische auto minder onderhoud nodig heeft dan een auto op fossiele brandstof.

Wil je meer weten over de service en het onderhoud van een elektrische auto? Klik dan hier om het artikel te lezen.

1. Wat is er dan te koop?

Zoals hierboven geschreven is het niet onverstandig om een elektrische occasion aan te schaffen. Het kan je flink wat geld besparen aangezien nieuwe elektrische auto’s nog vrij duur zijn. Maar wat zijn dan interessante occasions? Hieronder vind je drie elektrische auto’s die perfect zijn om occasion te leasen:

De Volkswagen E-Golf

vw e golf

Het vertrouwde van een Golf, maar dan elektrisch. Deze auto is al een poosje op de markt en het aanbod is groot. De occasion prijzen voor deze auto beginnen vanaf 15.000 euro. De actieradius ligt rond de 200 kilometer. Geschikt voor alledaags gebruik en voelt zich zowel in de stad als op de snelweg op zijn gemak.

Ga naar de showroom en bekijk de beschikbare elektrische Volkswagen bedrijfsvoertuigen.

De Tesla Model S

tesla model s

Het paradepaardje van Tesla en de auto waar ze veel bekendheid mee hebben gekregen. Voor leaserijders een populaire auto, maar een nieuwe kost vrij veel geld. Ook bij deze auto is het aanbod van occasions groot. De occasion prijzen beginnen vanaf 30.000 euro en de actieradius begint (ligt eraan welk type accupakket je hebt) op 350 kilometer. Uniek, futuristisch en luxe, de Tesla Model S.

Ga naar de showroom en bekijk de beschikbare elektrische Tesla bedrijfsvoertuigen.

De BMW I3

bmw i3

Klein, aparte vorm en toch stijlvol. Dit is een echte elektrische stadsauto die je overal makkelijk kwijt kunt. Ook het aanbod van de BMW I3 is erg groot. De actieradius begint op 150 kilometer, maar deze kan oplopen tot 345 kilometer. Ook hier geldt welk accupakket je neemt. De occasion prijzen beginnen op 13.000 euro.

Ga naar de showroom en bekijk de beschikbare elektrische BMW bedrijfsvoertuigen.

Voor vragen, neem contact met ons op

2. De voordelen van een elektrische occasion

Net zoals bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto krijg je bij een tweedehands model een subsidie, welke 2000 euro bedraagt. Ook betaal je geen BPM en wegenbelasting, wat je bij een auto op benzine of diesel wel hebt. Verder hoef je je elektrische auto niet op heel veel punten te laten nakijken, je kunt hem beter laten controleren bij een dealer. Bij een occasion op fossiele brandstof kun je twijfels hebben over de staat van bijvoorbeeld de distributieriem, de oliefilters, de turbo en ga zo nog maar door. Al die dingen heb je bij een elektrische occasion niet. Omdat de accu ook zo lang goed blijft, is de restwaarde van een elektrische auto in verhouding hoog.

Weten welke auto’s of bussen er op het moment al beschikbaar zijn en in de showroom staan? Bekijk ze hier.

3. Wat zijn de nadelen van elektrische occasion’s?

Het kan natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn. Er zitten ook wat nadelen aan het aanschaffen van een elektrische occasion. Denk bijvoorbeeld aan de actieradius. Een aantal jaar geleden was die veel lager dan tegenwoordig. Dit omdat elektrische auto’s in een rap tempo doorontwikkeld worden en de accu’s dus ook steeds beter worden. Verder weet je ook niet helemaal goed waar de elektrische auto in onderhoud is geweest. Idealiter zit je bij een merkdealer, maar het kan zijn dat mensen willen besparen op het onderhoud door naar een lokale garage te gaan. Dat wil niet zeggen dat zij slecht zijn, maar bij een merkdealer krijg je toch een bepaalde garantie.

Dus, er zitten voordelen en nadelen aan het aanschaffen van een elektrische occasion auto. Hoef je niet heel veel te rijden? Dan is een elektrische occasion een uitstekende optie. Als je langere afstanden wilt rijden kan je misschien beter een nieuwe elektrische auto kopen doordat deze een grotere actieradius hebben. Kortom, op internet is het aanbod voor elektrische occasion’s groot en deze zal alleen maar groter worden.

Bekijk ons aanbod >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *