Een elektrische bestelbus, welke springt in het oog?

Een elektrische bestelbus wordt steeds interessanter. Het is goed voor je bedrijf verduurzamen en ook nu je er subsidie op krijgt. Ook worden de bussen steeds beter en blijft het aanbod groeien. In dit artikel een handig overzicht met wat uitgelichte elektrische bedrijfsbussen.

Door de subsidie van maximaal 5000 euro is het voordeliger in een elektrische bestelbus te gaan rijden. Hierdoor probeert de overheid te stimuleren om elektrisch te gaan rijden. Ook heeft het te maken met de zero-emissionzones. Dit betekent dat je in sommige steden met je dieselauto of bus niet meer mag komen. Elektrische bestelbussen worden ook steeds beter qua actieradius. Waar tot een tijd geleden de bussen maar 150 kilometer konden rijden, gaan ze nu al over de 300 kilometer heen. Maar wat zijn de modellen die nu in het oog springen? Hieronder een overzicht van wat favorieten van onze specialisten.

Opel Vivaro-E

Opel Vivaro-E elektrische bestelbus
De Opel Vivaro is al jaren een betrouwbare bestelbus die je veel ziet rijden. Sinds kort is deze ook in een elektrische variant beschikbaar: de Opel Vivaro-E. Er zijn twee verschillende accupakketten, met de kWh kun je tot 230 kilometer rijden en met de 75 kWh kun je tot 330 kilometer rijden. De prijzen beginnen vanaf 30.599 exclusief de btw. Ook heeft deze bus een geremd trekgewicht tot 1000 kilo. Hierdoor kun je alsnog een zware aanhanger meenemen. Tevens is deze elektrische bedrijfsbus ook International Van of the Year 2021. Dat heeft grotendeels te maken met de grote actieradius van 330 kilometer. Hierdoor hoef jij als ondernemer niet bang te zijn dat je ergens met een lege accu staat.

Renault Kangoo Z.E

Renault Kangoo Z.E. elektrische bestelbus
Deze elektrische bestelbus van Renault is van een kleiner formaat. Ideaal voor als je veel klussen in de stad hebt. Ondanks zijn formaat heb je een laadvolume van 3 tot 4m3. Met deze elektrische bestelbus heb je een actieradius van 200 kilometer. De vanaf prijzen beginnen op 28.590 euro exclusief de btw. Je kunt er ook voor kiezen om de ‘Maxi’ variant te kiezen. Dit type beschikt over 5 zitplaatsen, waardoor je je collega’s ook mee kunt nemen. Volledig opladen hoeft ook niet lang te duren, binnen 6 uur zit jouw accu weer helemaal vol.

Mercedes-Benz E-Vito tourer

Mercedez Benz E-Vito Tourer elektrische bestelbus
Wil je graag meerdere personen vervoeren? Dan is deze elektrische bestelbus wellicht iets voor jou. Er is plek voor 8 personen en een bestuurder en de actieradius gaat tot 360 kilometer. Hierdoor kan je lange ritten maken als je een aantal personen moet ophalen of wegbrengen. De prijzen beginnen op 57.560 exclusief de btw. Ook omdat het om een Mercedes-Benz gaat mag je wat luxe verwachten. Er zitten talloze opties op om de personen die je vervoert een aangename rit te geven.

Neem contact op