Ontdek de Citroën bedrijfswagens

Categorie:
lease een citroën wagen bij Hellocars

Creatief, vernieuwend en betrouwbaar zijn altijd de kernwaarden van Citroën geweest. Dat was zo bij de oprichting van het Franse automerk in 1919 en zie je tot de dag van vandaag nog terug. Een top merk dus voor bedrijfsbussen. Maar wat is dan de beste optie? De bedrijfsbus leasen of kopen, en dan financial lease of operational lease? Hellocars vertelt je alles over de mogelijkheden van Citroën bedrijfswagens.

Een Citroën laat je nooit in de steek

De Citroën bedrijfswagens staan bekent om hun slimme technologieën en handige snufjes. Daarnaast is het voor de autofabrikant belangrijk dat elke ondernemer – van bloemist tot bouwvakker – zich comfortabel voelt in de Citroën bedrijfswagens. En misschien wel het bekendste kenmerk: een Citroën houdt de automonteur op afstand. Pech langs de weg? Het automerk doet er alles aan om dat te voorkomen.

Citroën Nemo

Ben jij een ondernemer die op zoek is naar een compacte bedrijfswagen, maar relatief veel laadruimte nodig heeft? Dan is de Citroën Nemo – de kleinste in het segment – iets voor jou. Hoewel de Nemo slechts 3,86 meter lang is, heeft deze bedrijfswagen een laadruimte van 2,5 m3. Er is genoeg ruimte voor een europallet. Het laadvermogen van de bedrijfsbus bedraagt 685 kg.

In- en uitladen is een fluitje van een cent bij de Nemo. De achterdeuren van de bedrijfsbus kunnen standaard onder een hoek van 90 graden worden geopend. Mocht het nodig zijn, dan kunnen ze ook tot 180 graden worden opengeklapt. Wel zo handig als je grote of zware spullen moet vervoeren. Daarnaast zorgen brede schuifdeuren ervoor dat je jouw spullen in de laadruimte ook altijd via de zijkant in- en uit kunt laden.

Als zzp’er of ondernemer dient jouw bedrijfswagen als een kantoor op wielen. Daarom heeft de Citroën Nemo twaalf opbergvakken in de cabine. Ook kun je kiezen voor een schrijftafeltje op ooghoogte. Na jouw klus kun je zo direct de administratie bijwerken. Verder is het handschoenenkastje groot genoeg om een laptop in op te bergen. Dan ligt die ook veilig uit het zicht, maar kan je hem wel in de bedrijfsbus laten liggen.

 

De technische gegevens van de Citroën Nemo op een rij

 • Cilinderinhoud: 1360
 • Vermogen: 75 pk – 5200 tpm
 • Gemiddeld verbruik: (l/100 km): 6.9
 • Acceleratie (0 – 100 km/u): 16.2 seconden

Citroën Berlingo

Deze Citroën bedrijfswagen is de iets ruimere variant van de Citroën Nemo. Heb jij niet genoeg aan één europallet in de laadruimte? De laadruimte van de Berlingo biedt plek voor twee europallets en heeft een volume van 3.7 m3. Tuinierders, bouwvakkers, tegelzetters of pakketbezorgers met een flinke lading kunnen tot 885 kilo aan spullen vervoeren in deze bedrijfsbus.

Een groot voordeel van deze Citroën bedrijfsauto is de flexibele cabine. Moeten er twee collega’s met jou meerijden, dan is er een multifunctionele stoel in het midden. Heb je de dag erop meer ruimte nodig voor jouw materialen? Klap de stoel aan de rechterzijde in. En mocht je ook de middelste niet nodig hebben, dan kun je die ombouwen tot een werktafeltje. Kantoor en bedrijfsbus in één.

Als zzp’er of ondernemer met een bedrijfsauto ben je veel onderweg. Het is daarom belangrijk dat jij je comfortabel voelt in jouw Citroën bedrijfswagen. De bestuurdersstoel kun je in hoogte verstellen. Evenals het stuurwiel dat zowel de hoogte als diepte in kan. Nog een handigheidje: boven de voorruit bevindt zich over de gehele breedte een opbergvak. Ideaal om mappen, papieren of andere documenten in op te bergen.

 

De technische gegevens van de Citroën Berlingo op een rij

 • Cilinderinhoud: 1499
 • Vermogen: 110 pk – 4000 tpm
 • Gemiddeld verbruik (l/100 km): 8.2
 • Acceleratie (0 – 100 km/u): 12.5 seconden

Bekijk de Citroën Berlingo

 

Citroën Jumpy

De Citroën Jumpy is er in drie lengtes. Kies de uitvoering die het beste bij jou past. Ga voor de compacte variant (lengte 4.60 meter), de middelste versie (4.95 meter) of de XL-uitvoering (5.30 meter).  De compacte Jumpy is wendbaar genoeg voor in de stad, het grootste model is een ideale bedrijfsbus voor de bouwvakkers onder ons.

De Citroën Jumpy is prima geschikt voor zzp’ers of ondernemers die een iets grotere bedrijfswagen willen dan de Citroën Nemo of Berlingo. Deze Citroën bedrijfsauto heeft een laadvolume tot 6.1 m3. Het laadvermogen bedraagt tot 1535 kg. In het laadruim kunnen spullen tot vier meter worden vervoerd door de zitting van de rechterstoel op te klappen en een doorgang te creëren. Ideaal als je lange balken of een ladder moet vervoeren.

Een ander groot voordeel van deze Citroën bedrijfsauto is de beperkte hoogte (1.90 meter). Hierdoor kun je met je bedrijfswagen altijd terecht in ondergrondse parkeergarages. Wel zo handig dat je met de bedrijfsbus op alle plekken kunt komen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het dak eraf rijdt.

De technische gegevens van de Citroën Jumpy op een rij

 • Cilinderinhoud: 1499
 • Vermogen: 75Kw (100pk) bij 3500 tr/min
 • Gemiddeld verbruik (l/100 km): 5.2
 • Acceleratie: 13.5 seconden

Bekijk de Citroën Jumpy

Citroën Jumper

Het staat bekend als het meest robuuste model van de Citroën bedrijfswagens: de Citroën Jumper. Verkrijgbaar in vier lengtes (van 4.96 tot 6.36 meter) en drie hoogtes (2.25 tot 2.76 meter). De rechthoekige vormen van de laadruimte zorgen ervoor dat je spullen handig kunt vervoeren. Uniek in de wereld van bedrijfswagens. Het laadvolume van deze Citroën bedrijfsauto bedraagt tot wel 17 m3. En met een laadvermogen tot 1640 kg hoef je ook niet snel bang te zijn voor te zware spullen.

De achterdeuren van de Citroën Jumper kunnen standaard onder een hoek van 96 of 180 graden worden geopend. Mocht je meer ruimte nodig hebben om jouw spullen in en uit de bedrijfsbus te laden dan kunnen de achterdeuren dankzij de speciale scharnieren tot 270 graden worden geopend. Dankzij de twee schuifdeuren kun je je spullen ook altijd via de zijkant in- en uitladen.

De technische gegevens van de Citroën Jumper op een rij

 • Cilinderinhoud: 2198
 • Vermogen in kW (pk) : 74 (100)
 • Gemiddeld verbruik (l/100 km): 5.2
 • Topsnelheid: 140 tot 165 km/u

Bekijk de Citroën Jumper

Operational lease

Het blijft altijd een overweging, ga je de bedrijfsbus leasen of kopen? Heb jij altijd in een Citroën bedrijfswagen willen rijden, maar was dat financieel niet mogelijk? Door een bedrijfsauto te leasen, kan het wel. Er zijn verschillende leasemogelijkheden. Operational lease is een leasevorm waarbij je een vast bedrag per maand betaalt om in de bedrijfsauto te mogen rijden. Hier de voor- en nadelen van operational lease op een rij:

Voordelen:

 • Geen omkijken naar onderhoudskosten of verzekeringen. Deze zitten bij het vaste maandbedrag inbegrepen.
 • Na het contract kun je de bedrijfsbus weer inleveren en voor een nieuwe bedrijfsauto kiezen.
 • Zo rijd je altijd in een gloednieuwe bedrijfsauto waarmee je met trots bij je klanten kunt komen.

Nadelen:

 • De bedrijfsbus is via de leasemaatschappij verzekerd. Daarom bouw je geen schadevrije jaren op, hoe netjes en voorzichtig je ook rijdt.
 • Kom je er na een jaar achter dat je de bedrijfsauto toch niet zo fijn vindt? Dat is vervelend. Je zit namelijk vast aan een contract van (meestal) drie of vijf jaar.
 • De leasemaatschappij neemt de kosten voor de verzekering, onderhoud en reparaties voor haar rekening, in ruil daarvoor betaal je maandelijks wel een hoger bedrag.

Financial lease

Bij financial lease ben jij wel economisch eigenaar van de Citroën bedrijfswagen. De leasemaatschappij schiet de financiering voor. Dit bedrag betaal je in maandelijkse termijnen terug.  Je betaalt zelf onderhoudskosten en verzekeringen. Daartegenover staat dat de auto aan het einde van het leasecontract van jou is.

Voordelen:

 • De bedrijfsbus is jouw eigendom.
 • Je kunt onbeperkt kilometers rijden, zonder daarvoor extra te hoeven te betalen.
 • Je profiteert van fiscale voordelen.

Nadelen:

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor onderhoud, reparaties en verzekeringen.

Occasion of gloedjenieuw?

Misschien vind jij een prachtige tweedehands Citroën bedrijfswagen die aan al jouw wensen voldoet. Ook die bus kan je eenvoudig leasen. Dit is mogelijk als operational lease maar ook als financial lease. Houd wel rekening met het verlopen van de garantie, de hogere onderhoudskosten en een grotere kans op pech langs de weg. Weeg de voordelen af met de nadelen of laat ons jou helpen.

Ga voor lease

Ga voor financial lease en word uiteindelijk eigenaar van jouw Citroën bedrijfsauto. Of kies voor operational lease en geef alle zorgen uit handen. Heb je nog vragen, dan kun je deze altijd stellen aan Hellocars. Of neem eens een kijkje in onze online showroom. Wil jij er zeker van zijn of financial lease bij jou past, doe dan hier de credit check

Doe een gratis creditcheck >

Elektrische auto leasen

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!