Ontdek de voordelen van een lesauto leasen

Categorie:
lesauto leasen

5 voordelen van een lesauto leasen

Het kostenplaatje van het starten of uitbreiden van jouw rijschool houd je het liefst laag. Dit doe je door je lesauto te leasen. Ontdek 5 voordelen en wie weet rijden jij en je leerling volgende week al in een gloednieuwe bak.

Voordeel 1: Lage opstartkosten

Als rijschool begint moet je rekening houden met opstartkosten. Denk aan het inschrijven bij de KvK, afsluiten van verzekeringen en het volgen van een opleiding. Maar de allergrootste kostenpost is de lesauto. Door te leasen hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. In plaats van één keer een groot bedrag kwijt te zijn, betaal je een maandelijks bedrag. Zo kan je zelfs zonder spaarrekening jouw eigen rijschool beginnen. Dreams do come true!

De eisen voor een lesauto:

  • vijfdeurs
  • dubbele bediening van de koppeling, rem en eventueel gas
  • extra binnen- en ooghoekspiegel
  • daknaambord of sticker met een ‘L’
  • comfortabele, ergonomische stoelen zodat je geen houten bips krijgt
  • navigatiesysteem

Benieuwd welke modellen het beste zijn voor een lesauto? Vraag het onze consultant Jeremy.

Ja, ik wil gebeld worden!

Voordeel 2: Breid snel en makkelijk uit

Leasen is ook ideaal voor rijschoolhouders die zich al jarenlang in het vak begeven. Waar je vroeger eerst flink moest sparen om een nieuwe auto te kopen, kan je met leasen volgende maand al uitbreiden. Schaf moeiteloos een tweede, derde of vierde lesauto aan en werk zo aan je imperium.

Voordeel 3: Rijd in een splinternieuwe leswagen

Door te leasen kan jij makkelijker in nieuwe modellen rijden in plaats van afgeschreven, gammele lesauto’s. Dat is niet alleen voor jezelf een stuk fijner, maar ook voor jouw leerlingen. Ze leren rijden in de nieuwste auto’s met de modernste snufjes. Laat ze zo kennismaken met cruise control en verschillende hulpsystemen.

Uit onderzoek blijkt dat slimme veiligheidssystemen vaak onbenut blijven, terwijl het de kans op ongelukken verkleint. Het is daarom wijs om toekomstige chauffeurs hier alvast mee kennis te laten maken. Draag zo bij aan de verkeersveiligheid en stuur jouw kersverse mobilisten voorbereid de weg op.

Voordeel 4: Weinig zorgen om onderhoud

Een nieuwe lesauto betekent ook dat het risico op onverwachte reparatiekosten afneemt. Een oudere wagen heeft immers meer kans op onverwachte mankementen dan een auto die net van de fabrieksband afrolt. Je kunt overigens ook een tweedehands lesauto leasen. Het voordeel is dat je hierbij geen ombouwkosten betaalt en de nieuwe auto-onderdelen goedkoper zijn.

Voordeel 5: Financiën altijd op een rij

Door je lesauto te leasen weet je iedere maand precies waar je aan toe bent. Het maandelijkse bedrag staat namelijk vast en verandert bij financial lease ook niet. Jouw maandelijkse onkosten zijn zo makkelijk budgetteerbaar. Plan vervolgens je andere kosten moeiteloos in, zoals het aannemen van nieuwe medewerkers of de autoverzekering.

Laat je informeren door Hellocars en vind een lesauto die aan jouw wensenlijstje voldoet.

Ja, ik wil gebeld worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *