Elektrische Bestelbussen Voor Transportbedrijven

Categorie:
bestelbus transportbedrijf leasen

header-article

De beste elektrische bestelbus voor milieuvriendelijk transport

Onderneem jij al duurzaam? Dat kan al heel simpel door te kiezen voor een milieuvriendelijke, elektrische bestelbus. Omdat je jouw nieuwe bak ook leaset, hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Zo zit dat.

Waarom een elektrische bestelbus leasen?

Het voordeel van leasen is dat je niet binnen één dag duizenden euro’s armer bent. Je verspreidt het bedrag van jouw bedrijfswagen gewoon over enkele jaren. Zo houd je geld over voor andere belangrijke dingen voor je bedrijf. Ook profiteer je van fiscale voordelen als je kiest voor financial lease. En het grootste voordeel van financial lease is natuurlijk dat jij jouw droomwagen kan uitkiezen. Een elektrische bestelbus leasen, misschien?

Het gonst namelijk al door de wandelgangen: in de toekomst zullen steden vervuilde diesel- en benzinemotoren steeds vaker weghouden uit de binnenstad. Wie als ondernemer in de transportsector al voor dat moment met een hybride of elektrische bestelwagen bezorgt, heeft goud in handen. Hoe schoner jouw bestelbus, hoe groter de kans dat die in de smalle straten van een binnenstad wordt toegestaan, terwijl de concurrent wordt geweerd.

De vraag is dus niet of een financial lease hybride bestelwagen of elektrische wagen bij jouw past, maar welke het beste bij jouw transportbedrijf matcht. Daarom hebben wij de specificaties van

Bestelbus leasen? – Dé 4 elektrische bestelbussen voor jouw transportbedrijf

1. Ford Transit Custom plug-in hybride

Het lijkt een compacte bestelbus, maar dat is slechts een optische illusie. De Ford Transit Custom heeft namelijk de grootste laadruimte in zijn klasse. Het is mogelijk om drie pallets vlakliggend achter elkaar te vervoeren. Dat maakt de Ford Transit uitermate geschikt voor duurzaam transport. Je hoeft immers niet super vaak op en neer.

Grote, zware spullen inladen? Makkie! De Ford Transit Custom is een gebruiksvriendelijke bestelwagen dankzij de lage laadhoogtes aan de zij- en achterkant. Net als de schuifdeur ter grootte van een pallet aan zowel de bestuurders- als passagierskant. En deze elektrische bestelbus voor milieuvriendelijk transport heeft ook openslaande achterdeuren met 180 graden scharnieren. Ideaal toch?

Kenmerken van de Ford Transit Custom:

 • Vervoert 3 pallets achter elkaar
 • Laadruimte van 6 kubieke meter in de L1H1-versie en 8,3 kubieke meter in de L2H2-versie
 • Rijd 500 kilometer
 • In- en uitladen is een makkie dankzij grote schuifdeuren
 • Schakelt elektrische aandrijving in als je een milieuzone inrijdt

Bekijk de showroom

Gecombineerd rijbereik van 500 kilometer

De hybride bestelbus van Ford is ultralaag in verbruik en heeft tegelijkertijd de mogelijkheid grote afstanden af te leggen. De bestelbus combineert namelijk een 1.0 Ecoboost-motor met een elektromotor. Zo realiseert Ford een gecombineerd rijbereik van 500 kilometer. Dat is erg netjes in de wereld van de elektrische bestelbus.

Het accupakket zit onder de laadvloer, zodat je gewoon maximaal profiteert van de laadruimte. Omdat opladen aan een gewoon stopcontact mogelijk is, wordt gesproken van een plug-in hybride. Geo-fencing maakt deze hybride bestelbus speciaal. Hiermee wordt automatisch de volledig elektrische aandrijving ingeschakeld wanneer je een milieuzone inrijdt.

2. Renault Kangoo Z.E.

Deze volledig elektrische bestelbus is al enige tijd op de markt. De Renault Kangoo Z.E. heeft dankzij een nieuwe elektromotor en een nieuw batterijpakket een bijna 50 procent grotere actieradius dan voorheen: van 170 naar 270 kilometer. Daarmee heeft de Kangoo Z.E. de grootste actieradius in zijn segment.  Dat maakt deze elektrische bestelbus de ideale oplossing voor transportbedrijven die veel kleintransport duurzaam willen vervoeren.

Ben jij vooral lokaal en in drukke steden te vinden? Dan verdien je al snel wat energie terug met de Renault Kangoo Z.E.. Hier geldt namelijk: afremmen is opladen. In de elektrische bestelbus zit een systeem waarmee de energie kan worden teruggewonnen die normaal verloren gaat tijdens het remmen.

Kenmerken van de Renault Kangoo Z.E.:

 • Laad op als je afremt
 • Deuren openen 180 graden
 • Vervoert tot 800 kilogram
 • Handige dakklep
 • Actieradius van 270 kilometer

Bekijk hier ons huidige aanbod aan Renault Kangoo’s

Past zich aan naar jouw transportbedrijf

Werken in de transport betekent iedere dag in- en uitladen. Met de Renault Kangoo Z.E. doe je dat super makkelijk. Dat komt door de zijschuifdeuren en achterdeuren die 180 graden openen en de verlaagde laaddrempel. Wie vooral zware klussen verricht en bijvoorbeeld stenen en cement vervoert, breidt het laadvermogen van deze elektrische bestelbus uit met 150 kilogram. Je leaset dan een Renault Kangoo Z.E met verhoogd laadvermogen tot 800 kilogram.

De elektrische bestelbus kan je naar wens aanpassen twee of vijf stoelen. Collega’s neem je dus gewoon mee! En wist je dat er een dakklep open kan? Daarmee transporteer je ook grote zaken zoals ladders soepel en snel door de binnenstad. Appeltje-eitje!

3. Renault Master wordt elektrisch

Renault bleef niet stil zitten na één elektrische bestelbus. Na de Renault Twizy Cargo en de nieuwe Kangoo Z.E. breidde Renault het aanbod elektrische bestelbussen naar boven met de Master Z.E. De elektrisch aangedreven versie van de Renault Master is vooral gericht op bedrijven met een wagenpark voor afleveringen in stadscentra. Daardoor is het de ideale bestelbus voor milieuvriendelijk transport.

De Renault master is verkrijgbaar in:

 • drie lengten van 5,04 tot 6,19 meter
 • twee hoogten van 2,3 tot 2,49 meter
 • een actieradius van 200 kilometer
 • belading 1.000 tot 1.100 kilogram worden vervoerd

Elektrische motor eist geen laadruimte

De laadruimte van de elektrische bestelbus is identiek aan die van de ‘gewone’ Master doordat de 33 kilowatt batterij onder de carrosserie geplaatst is. Het laadvolume is van 8 tot 22 kubieke meter. De laaddrempel is een van de laagste in het segment: 55,7 centimeter. De achterdeuren kunnen tot 270 graden open waardoor in- en uitladen gemakkelijker wordt. Kortom, de Renault Master is een fijne partner in jouw team.

Bekijk hier ons huidige aanbod aan Renault Masters

4. Hybride Opel Vivaro

Deze hybride bestelbus kan 100 kilometer zuiver elektrisch rijden. Vind je dat weinig? Geen probleem! Bij langere ritten wordt namelijk de ‘range-extender’ geactiveerd. Dit is een kleine verbrandingsmotor waardoor nog eens 400 kilometer kan worden afgelegd. De bestelbussen zijn ideaal voor transportbedrijven voor langere afstanden dus.

Eenvoudig laden en lossen

De Opel Vivaro is er in twee lengtes en twee dakhoogtes. Met een laadvermogen tot 1.305 kilogram en een laadruimte van 5,2 tot 8,6 kubieke meter is de hybride bestelbus gemaakt voor grote en kleine klussen. De achterdeuren kunnen volledig worden opengeklapt (250 graden) en tegen de zijkant van de wagen worden vastgezet. En ook de opening van de schuifdeur aan de zijkant is ruim genoeg voor het in- en uitladen van een europallet.

De voordelen van de Hybride Opel Vivaro:

 • Hoeft pas na 500 kilometer te worden opgeladen
 • Systemen voor een slimme bedrijfsinrichting
 • Grote laadruimte tot wel 8,6 kubieke meter (dat zijn 43 grote dozen!)
 • Plek voor lange ladingen tot 4,15 meter

Werkplek op vier wielen

Een flexibel systeem in de laadruimte zorgt ervoor dat al jouw gereedschap, makkelijk en gesorteerd weggelegd kan worden. Met het systeem kan je de laadruimte naar wens inrichten. Zo creëer je jouw ideale werkplek op vier wielen. Dat kan trouwens voorin even goed. Door de multifunctionele bijrijdersbank is het mogelijk om de cabine om te bouwen tot een mobiel kantoor. De middelste rugleuning klap je neer tot een praktisch tafeltje en de rugleuning is voorzien van een clipboard.

Bekijk de showroom

Steeds meer elektrische bestelbussen

Er is een gestage groei te zien in het aantal elektrische bestelbussen in Nederland. Volgens Mobiliteit in Cijfers Auto’s waren er in oktober 2017 13.065 volledig elektrische auto’s. Ter vergelijking: in 2011 reden er nog maar 238 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Investeer in andere belangrijke bedrijfszaken, maar blijf niet achter op de trend. Lease in zes stappen een elektrische bestelbus voor uw transportbedrijf. Zo past financial lease bij uw bedrijf!

Voordelen van een elektrische of Hybride bedrijfsbus leasen

Een bedrijfsbus leasen is zonder twijfel zorgelozer en flexibeler dan kopen. Bovendien heb je met een goed leasecontract geen last van financiële druk en kun je je ongestoord richten op je onderneming. Kies je voor financial lease dan profiteer je ook nog eens van fiscale voordelen.

Hulp nodig? Stuur een Whatsappje!