Iveco bedrijfswagens: sterke partner in transport

Categorie:

Iveco is hét automerk voor de transportsector. Geen klus is te groot voor deze krachtige vierwielers. Ontdek de Iveco bedrijfswagens.
Lees alles over bedrijfswagens

Populair in de transport

Iveco is hét automerk voor bedrijfswagens. Het is tevens een van de grootste autofabrikanten van vrachtwagens en bussen in de wereld. In hun gehele collectie komt geen enkele personenauto in voor, omdat het merk focust op de transportsector. De modellen lopen uiteen van bestelbussen en trekkers tot de grootste vrachtwagens. De laatste jaren zijn ze voornamelijk bezig met de ontwikkeling van zuinige motoren.

Geschikt voor het grote werk

Iveco bedrijfsauto’s zijn gebouwd voor forse en intensieve klussen. Het Italiaanse merk legt de focus op ondernemers die een gigantische laadruimte nodig hebben. Verhuizers en logistieke ondernemers als vrachtwagenchauffeurs kiezen vaak voor Iveco. Het is een echte kilometervreter. De meeste modellen zijn dan ook wat te robuust voor ondernemers in de drukke stad. Vandaar dat de bedrijfswagen minder vaak door koeriers, stukadoors en timmermannen wordt gekozen. Alternatieven voor hen zijn bijvoorbeeld de Peugeot Partner, Fiat Doblo of Volkswagen Caddy. Deze automodellen zijn even snel en gemakkelijk te leasen. Wil je weten wat het beste bij jou past? HelloCars geeft je graag meer informatie over alle type bedrijfsauto’s en alle leasemogelijkheden.

Leasen is te verdelen onder twee varianten: operational lease en financial lease. In beide gevallen betaal je een maandelijks bedrag met rente. Het verschil zit hem in wie er precies economisch eigenaar is. Bij operational lease is de verzekeringsmaatschappij dat, bij financial lease heb jij die verantwoordelijkheid.

Iveco Daily

Iveco heeft één soort bedrijfswagen, vrachtwagens en bussen niet meegerekend, die in diverse uitvoeringen te verkrijgen is: de Iveco Daily. De eerste Daily kwam al in 1978 op de markt. Het paradepaardje van dit model zijn de krachtige motoren. De flinke 3,0 liter motor heeft een vermogen tot maximaal 205 pk. De wagen trekt snel op, zelfs met een volle lading. Het model is ook als chassis met cabine te verkrijgen en als trekker.

Het laadvolume van de Iveco Daily’s variëren enorm. Van 7,3 m3 tot 19,6 m3. In de kleinste variant passen 70 verhuisdozen. In de grootste maar liefst 190. Geen wonder dat voornamelijk verhuizers de Iveco aanschaffen. Voldoende plek voor het hele houden en hebben van jouw klanten. Het laadvermogen loopt op tot 7,2 ton wat betekent dat de Iveco Daily met gemak volgegooid kan worden met witgoed.

Andere populaire bedrijfswagens voor verhuizers en witgoedspecialisten zijn de Citroën Jumper en Mercedes Sprinter. De modellen beschikken over een gigantische laadruimte en zijn voorzien van de nieuwste snufjes.

Met de Iveco Daily ben je altijd bereikbaar. Het enige wat je nodig hebt is een mobiel of tablet. Na het starten ben je direct verbonden en voer je telefoongesprekken via de autospeakers. Zo kan jij altijd de handen aan het stuur houden. Om de rit nog makkelijker te maken, installeerde Iveco een rij-assistent die jou onder meer helpt met navigeren. De Iveco Daily heeft een ruim kleurenassortiment waaronder zongeel en ecogroen.

Kenmerken van de Iveco Daily;

  • Laadvolume van 7,3 m3 tot 19,6 m3: dat zijn wel 18 porseleinkasten
  • Laadvermogen van 3,5 t tot 7,2 t
  • Ruim kleurenpallet

Onderhoud jouw Iveco

De kilometerstand vliegt razendsnel omhoog als je dagelijks gebruikt maakt van jouw Iveco bedrijfsauto. Gevolgen zijn dat er sneller slijtage ontstaat en er vaker naar de bedrijfswagen moet worden gekeken. Doe je dit niet? Dan sta je sneller met pech langs de weg. Het maakt het nog vervelender als je een lading hebt die vlug naar de klant moet. Ga daarom na iedere 50.000 kilometer naar de garage voor een kleine of grote beurt.

Iveco probeert de kosten voor onderhoud en reparaties laag te houden. Dit doen zij door eersteklas en duurzame onderdelen te gebruiken.

Denk na over extra beveiliging

Voorkom, net als autopech, een gestolen bedrijfswagen. Jouw vierwieler blijft gewoon voor de deur staan als je enkele veiligheidsmaatregelingen treft. Installeer extra sloten op alle deuren. Jouw Iveco is daarmee al een stuk minder aantrekkelijker voor dieven. Een alarmsticker is ook een goed afschrikmiddel. Zorg wel dat het type alarm hier niet op staat. Anders weten inbrekers precies hoe ze een hoop kabaal kunnen voorkomen.

Als jouw Iveco bedrijfswagen tot de nok toe gevuld is, zijn nog meer beveiligingsmaatregelen geen overbodige luxe. Een slot op de trekhaak zorgt ervoor dat de achterdeuren niet helemaal opengetrokken worden. Op die manier blijft jouw lading veilig achter slot en grendel. Parkeer de wagen altijd op een plaats met camera’s en laat nooit de autosleutels achter. Zo zul je nog lang genieten van jouw Iveco.

Het aantal gestolen vrachtwagenladingen is afgelopen jaren gelukkig flink afgenomen. De meeste diefstallen vinden plaats langs de snelweg. Voornamelijk buitenlandse bendes hebben interesse in ladingen van vrachtwagens.

Sluit een verzekering af

Er zijn drie verschillende soorten verzekeringen. De basisverzekering die iedereen moet hebben is de WA. Hierbij is de schade aan een andere auto gedekt. Wanneer jouw eigen bedrijfswagen wordt gestolen of in de brand vliegt, krijg je geen bedrag uitgekeerd. Dat is wel het geval bij een WA+ verzekering. De meeste complete verzekering is All Risk. Je kan hiermee ook schadeclaims indienen voor schade door eigen schuld. Als je bijvoorbeeld tegen een paaltje rijdt.

De All Risk verzekering is het populairst onder nieuwe bedrijfswagens. Wie kiest voor een ouder model, tussen de 3 en 10 jaar, gaat meestal voor de WA+. Voor bedrijfsauto’s die al langer dan een decennia rondrijden heb je meestal genoeg aan een WA verzekering.

Operational lease is ideaal voor de ondernemers die geen tijd hebben om op zoek te gaan naar een autoverzekering. De leasemaatschappij draagt hier namelijk de zorg over. Omdat ze veel verzekeringen afnemen bij een partij, ontvangen ze vaak ook een leuke korting. Dat merk jij vervolgens weer in de portemonnee. Sommige ondernemers willen juist zelf de controle hebben. Bij financial lease bepaal je zelf het soort verzekering en de maatschappij. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor onderhoud en schadehulp.

Tweedehands Iveco

Voor sommige ondernemers is de aanschaf van een bedrijfswagen een flinke investering. Met leasen hoef je geen grote som geld in één keer te betalen. Het kan zijn dat het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor een gloednieuwe bestelbus toch een tikkeltje aan de hoge kant is. Of misschien wil je investeren in een tweede of tijdelijke bedrijfswagen. In die gevallen is het ideaal om te kiezen voor een occasion.

Occasion Iveco bedrijfswagens zijn dus vooral voordelig voor de portemonnee. Onderhoud kan ook goedkoper uitvallen, omdat voor reparaties tweedehands onderdelen nodig zijn.  Het nadeel is dat garagebezoeken vaker voorkomen. Een nieuwe Iveco zal namelijk minder mankementen hebben dan een occasion. Bedenk dus goed wat voor jou de beste deal is. Liever onverwachte reparatiekosten of een hoger prijskaartje betalen? Occassions zijn ook te leasen.

Lease jouw droomwagen

De aanschaf van een bedrijfswagen is voor iedere ondernemer die wil beginnen aan een loopbaan als koerier of aan uitbreiding denkt van zijn schoonmaakbedrijf. Ook timmermannen, bloemisten en verhuizers profiteren van een gloednieuwe bestelbus. Wat voor ondernemer je ook bent, met leasen rijd je binnen de kortste keren in jouw droomwagen. HelloCars informeert jou graag over welke bedrijfswagen en vorm van leasen het beste bij jou past.

Weet of jij in aanmerking komt voor financial lease >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *