Ontdek de Dodge bedrijfswagens

Categorie:
Dodge bedrijfswagen voor zzp’ers

Geen bestelbussen in het segment van Dodge, maar robuuste pick-ups. Ondernemers kiezen steeds vaker voor dit Amerikaanse model in plaats van een bestelbus. Ontdek alles over de Dodge bedrijfswagens.

Lees alles over bedrijfswagens

Populair in Amerika

Flinke, robuuste pick-ups zijn vooral op Amerikaanse wegen te zien. Het model is daar razend populair. Dat heeft vooral te maken met de buitenwegen in de Verenigde Staten. Het is te vergelijken met België: slecht of geen asfalt met hobbels in de weg. Zo goed als de hoofdwegen worden verzorgd, zo armoedig kunnen de landwegen erbij liggen. Om de slechte wegen de baas te zijn, kopen veel mensen een pick-up. De veringen zijn vaak beter zodat de hobbels amper te voelen zijn.

De pick-up is ook populair vanwege de lange afstanden die Amerikanen moeten afleggen. Een autorit van Groningen naar Maastricht vermijden we liever, maar in de Verenigde Staten weten ze niet beter. Eenzelfde afstand is daar dagelijkse kost om gewoon van huis naar werk te komen. In streken als Texas kan een ritje naar de supermarkt al drie kwartier duren. Vandaar dat de auto’s daar zo groot zijn: alle boodschappen, plus de materiaal van de bouwmarkt en de nieuwe kleding van de kinderen gaan in één keer mee. Dit scheelt in tripjes.

Vernieuwd imago

De Dodge pick-ups hadden een lange tijd een slecht imago in Nederland. De wagens waren te robuust, patserig en moeilijk mee te rijden in de drukke stad. Maar de afgelopen jaren zijn de pick-ups steeds vaker op de Nederlandse wegen te zien. De Dodge is misschien wel robuust, maar het heeft een gigantische laadruimte. Het merk wordt ook steeds populairder onder ondernemers die een alternatief zoeken op de bestelbus.

Voordelen van een pick-up

Je neemt de gehele lading plus jouw collega’s (of familieleden) in één keer comfortabel mee. Een pick-up met dubbele cabine heeft namelijk plek voor vijf personen inclusief gigantische laadbak. Dat maakt de Dodge ideaal voor zakelijk en privégebruik. Kinderen, oma, opa, trouwe viervoeter en koffers passen met gemak in de pick-up. Laat de autovakantie maar beginnen! Wil je dit doen, laat je dan wel even goed informeren over het maximaal aantal privékilometers.

Nog meer voordelen van een pick-up: je rijdt iedere parkeergarage zonder zorgen binnen, het zicht is een stuk beter en je neemt de aanhangwagen gemakkelijk mee.

Alle voordelen van een pick-up op een rij

  • Dubbele cabine heeft plek voor vijf personen én een gigantische lading
  • Ideaal voor zakelijk en privégebruik
  • Ideaal voor een aanhangwagen
  • Past in iedere garage

Dodge Ram

Het Amerikaanse automerk heeft één pick-up in het segment: de Dodge Ram. Het model heeft verschillende uitvoeringen: de Big Horn, Laramie, Sport en Black Package. Alle varianten kenmerken zich door de flinke grill, grote koplampen en klassieke lakkleuren. De V8-motor is zo sterk dat je er volledig op kan vertrouwen dat het jouw zwaarste lading meetrekt.  

Dodge is natuurlijk niet het enige automerk met een pick-up in het segment. Citroën heeft drie varianten: de Berlingo, Jumpy en Jumper. Ook Fiat en Ford modellen zijn om te bouwen tot pick-up. Om de zoektocht wat makkelijker te maken, heeft HelloCars de beste pick-ups bedrijfswagens op een rijtje gezet. Kom je er nog niet uit? Geef ons jouw eisen door en zij zoeken de pick-up die het beste bij jou past.

Lease de pick-up van jouw dromen

Een praktische pick-up is misschien wel de oplossing in jouw bedrijf. De bedrijfswagen kan je kopen, maar ook leasen is een optie. Er kleven een aantal leuke voordelen aan. Je betaalt een maandelijks bedrag terug, zodat jij jouw spaarvarken niet kapot hoeft te slaan. Of houd geld over om te investeren in een nieuwe medewerker of machine. Bij financial lease kan je zelf profiteren van fiscale meevallers. Boordevol voordeel dus.

Leer meer over financial lease

Dodge bedrijfswagens onderhouden

Hoewel Dodge bedrijfsauto’s populairder worden, is het niet te vergelijken met het succes van Volkswagen of Ford. Het bijkomend nadeel is dat er minder onderdelen te verkrijgen zijn en onderhoud daarom aan de dure kant kan zijn. Gelukkig staat een gloednieuwe Dodge erom bekend een lange levensduur te hebben. De bezoeken aan de garage zullen de eerste jaren wel meevallen.

Je hebt ook zelf in de hand of de Dodge lage of hoge onderhoudskosten heeft. Maak een onderhoudsschema, zodat je geen enkele beurt overslaat. Check regelmatig de bandenspanning, het oliepeil en andere vloeistoffen. Als jij op tijd aan de bel trekt bij gebreken, kan de automonteur vroegtijdig aan de Dodge sleutelen om ergere problemen te voorkomen.

Sluit de juiste verzekering af

De zoektocht naar de juiste autoverzekering begint bij het soort gedekte schade. Je kan kiezen tussen 3 soorten verzekeringen: WA, WA+ en All Risk. Wie zonder zorgen wil rijden, kiest voor laatstgenoemde. Je bent dan verzekerd bij schade aan andere auto’s en jouw eigen auto als het gaat om diefstal, brand of wanneer je een paaltje over het hoofd ziet. Het maandelijkse bedrag dat je betaalt is wat hoger, maar je voorkomt hiermee wel dure schadeclaims.

De overige twee verzekeringen, WA en WA+, zijn minder uitgebreid dan de All Risk. De verplichte basisverzekering is de WA. Hiermee is de schade aan andere auto’s gedekt. Jouw eigen schade die niet door jouw schuld is veroorzaakt, is gecoverd met de WA+ verzekering. Als de keuze is gemaakt, ga je op zoek naar de laagste prijs. Let wel goed op de kleine lettertjes, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Last van keuzestress? Dan is operational lease de oplossing voor jou. Bij deze vorm van leasen ontneemt de leasemaatschappij al jouw zorgen. Van de autoverzekering tot onderhoudskosten. Dat komt doordat jij niet economisch eigenaar bent, maar de maatschappij waar jij het contract ondertekent. Jij hoeft daarom letterlijk alleen een maandelijks bedrag te betalen om in jouw droomwagen te rijden.

Beveilig jouw Dodge bedrijfsauto

De Dodge bedrijfswagen kent prima beveiligingsmaatregelen, net als andere automerken. Een stevig slot en alarm houden de meeste dieven al weg. Maar wie zeker wil zijn dat zijn bedrijfsauto de volgende dag nog op zijn plek staat, installeert slimme snufjes. Een voorbeeld is een stuurslot. Het slot, vooral bekend om zijn gele kleur, zorgt dat het stuur geen kant op kan. Ontdek nog meer handige anti-dieven tips die HelloCars voor jou op een rijtje heeft gezet.

Spiksplinternieuw of tweedehands?

Sommige ondernemers kiezen liever voor een tweedehands bedrijfswagen in plaats van een nieuwe. Het voordeel van een occasion is dat het een lager prijskaartje heeft. Het nadeel is wel dat je de Dodge bedrijfsauto niet kan ombouwen naar jouw wensen. De beschikbare bedrijfsauto moet maar net een dubbele chassis, gesloten laadbak of de kleur rood hebben om aan jouw verwachtingen te voldoen.

Lease jouw droomwagen

Een pick-up als de Dodge Ram is perfect als jij op zoekt bent naar een bedrijfswagen met plek voor meerder personen en een grote lading. Ben jij die ondernemer? Stop dan jouw zoektocht en schaf vandaag nog de pick-up van jouw dromen aan middels leasen. Schakel de hulp in van HelloCars, geef jouw wensen door en rijd volgende week al in jouw gloednieuwe bedrijfswagen. Ontdek hier meer over leasen.

Weet of jij in aanmerking komt voor financial lease >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *