Dit moet jij weten over BMW bedrijfswagens

Categorie:

Een sportieve uitstraling, met klasse en stijl. Zo laat de BMW bedrijfswagen zich het best omschrijven. Het Duitse automerk, opgericht in 1913, staat al jarenlang bekend om zijn sportieve rijgedrag, ongeacht welk model. Ontdek het merk.

Lees alles over bedrijfswagens

BMW 1 Serie

Wil jij als zzp’er of ondernemer een compacte bedrijfsauto en toch opvallen? Dan is de BMW 1 Serie jou op het lijf geschreven. Deze bedrijfsauto – verkrijgbaar in 3- en 5-deurs – is relatief klein van formaat, maar heeft een krachtige uitstraling. De compacte auto is met zijn 4.3 meter lang en 1.76 meter breed de ideale bedrijfsauto voor in de drukke steden met smalle straten. Het laadvermogen bedraagt 550 kg.

In de BMW 1 Serie ben je altijd op de hoogte. Met een app verbind je jouw BMW bedrijfsauto met je smartphone. Op die manier kun je altijd en overal bij je agenda, heb je de kortste route binnen handbereik en kun je heel makkelijk communiceren. Wel zo prettig als je veel in de auto zit. Wees dus niet bang voor gemiste telefoontjes van klanten of het kantoor.

Jij houdt wel van een uitdaging? Deze BMW bedrijfsauto denkt daar precies hetzelfde over. De BMW 1 Serie heeft een spectaculair acceleratievermogen van nul naar honderd in 4.4 seconden. Geen tijd te verliezen, zou je zeggen.  

De technische gegevens van de BMW 1 Serie op een rij  

 • Motor: TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor
 • Cilinderinhoud: 2.998
 • Maximaal vermogen / toerental in kW (pk) / 1/min: 250 (340) / 5.500
 • Verbruik gemiddeld in l/100 km: 7.9
 • Tankinhoud: 52 liter

BMW 2 Serie Coupé

Stoer, dynamisch en eigentijds. Die kernwaarden passen bij de BMW 2 Serie Coupé. Deze BMW bedrijfswagen is met zijn 4.4 meter lang en 1.78 meter breed een fractie – nagenoeg verwaarloosbaar – groter dan de BMW 1 Serie. De BMW 2 Serie Coupé kan met 505 kg iets minder spullen vervoeren dan de 1 Serie (550 kg).

De licht dalende daklijn en de langgerekte neus geven deze BMW bedrijfsauto de uitstraling van een afgetrainde atleet: sportief en krachtig tegelijk. De bedrijfsauto valt op. Niet in de laatste plaats door de koplampen in nieuw, zeshoekig design. Het zijn prachtige details waardoor je in een luxe en chique visitekaartje rijdt.

Daarnaast biedt deze BMW bedrijfswagen tal van handige assistentie systemen die het rijden voor jou makkelijker maken. Een daarvan is het systeem dat waarschuwt voor andere voertuigen of voetgangers. Ook geeft de auto je een seintje als je ongewenst de rijbaan verlaat. En eenmaal op de plek van bestemming helpt de parking assistant je bij het inparkeren.  

De technische gegevens van de BMW 2 Serie Coupé op een rij  

 • Motor: BMW TwinPower Turbo 3-cilinder benzinemotor
 • Cilinderinhoud: 1.499
 • Maximaal vermogen / toerental in kW (pk) / 1/min: 100 (136) / 4.400
 • Verbruik gemiddeld in l/100 km: 6.2 – 6.0
 • Tankinhoud: 52 liter

BMW 5 Serie Sedan

Deze BMW bedrijfswagen is een topper in het segment zakenauto’s. Niet voor niks wordt deze dynamische en elegante BMW ook wel de business-Sedan genoemd. Met een lengte van 4.9 meter en breedte van 1.87 meter is deze bedrijfsauto een stuk groter dan de BMW 1 en 2 Serie. Ook kun je in de BMW 5 Serie Sedan met een laadvermogen van 675 kg meer spullen vervoeren.

Als zzp’er of ondernemer die veel onderweg is, dient de BMW 5 Serie Sedan als mobiel kantoor. Met de Driving Assistant Plus heeft deze bedrijfsauto een extra hulpmiddel voor jou. Door het systeem kun je semi-autonoom rijden bij files, langzaam rijdend verkeer of lange ritten. Zo rijd jij in alle rust naar klus of klant terwijl de auto het zware werk doet.

De BMW 5 Serie Sedan is een vrij robuuste bedrijfsauto. Toch is het met de functie Remote Parking mogelijk om de auto in smalle parkeerplekken te manoeuvreren. Het systeem geeft jou namelijk de mogelijk om uit te stappen en de auto daarna voorwaarts in te parkeren. Wel zo handig: op dezelfde manier rijd de BMW de parkeerplaats weer uit. Verspil dus geen tijd meer met parkeren en rijd snel naar de volgende bestemming.

De technische gegevens van de BMW 5 Serie Sedan op een rij

 • Motor: BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor
 • Cilinderinhoud: 1.998
 • Maximaal vermogen / toerental in kW (pk) / 1/min: 185 (252) / 5200-6500
 • Verbruik gemiddeld in l/100 km: 6.2 – 6.3
 • Tankinhoud: 68 liter

BMW X6

De BMW X6 straalt klasse en exclusiviteit uit. Met een lengte van 4.9 meter en breedte 1.99 meter baart deze BMW bedrijfswagen letterlijk en figuurlijk opzien. Dat komt met name door de sportieve coupé, gecombineerd met een krachtige, stoere uitstraling. Dat deze auto sterk is blijkt onder meer uit het laadvermogen: 715 kg.

Hoewel de auto groot en robuust is, geniet je van een optimaal rijcomfort. Dat komt mede door de BMW ConnectedDrive. Dit assistentiesysteem zorgt in elke situatie voor de gewenste hulp. Of het nu gaat om rijden, inparkeren of beter zicht. Een radar, ultrasoon geluid en camera’s scannen de omgeving om te voorkomen dat jij ergens tegenaan rijdt. Het zorgt ervoor dat jij je altijd veilig voelt in deze BMW bedrijfsauto.

Als zzp’er of ondernemer kom je niet graag te laat op je afspraak. Een betrouwbare navigatie die de route al voor jou berekend – of je nu in de auto zit of niet – is daarom extra handig. BMW Connected geeft jou de informatie die jij wil. Waar en wanneer jij die wenst. Zo plan je je reis dus al ver van te voor en zit je nooit meer gestrest in de auto.

De technische gegevens van de BMW X6 op een rij  

 • Motor: BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor
 • Cilinderinhoud: 2.993
 • Maximaal vermogen / toerental in kW (pk) / 1/min: 280 (381) / 4000-4400
 • Verbruik gemiddeld in l/100 km: 7.8
 • Tankinhoud: 85 liter

Operational lease

Altijd al in een BMW bedrijfswagen willen rijden? Door te leasen is jouw droomauto dichterbij dan ooit. Bij operational lease betaal je een vast bedrag per maand. Zo betaal je geen smak geld, houd jij een leuk bedrag over om te investeren en kan je makkelijker budgetteren. Hierbij enkele voor- en nadelen van operational lease op een rij:

Voordelen:

 • Je rijdt in een splinternieuwe auto zonder dat je in één klap fors moet investeren.
 • Het vaste maandelijkse bedrag dat je betaalt is inclusief onderhoudskosten, verzekeringen en belasting.
 • Zodra je leasecontract is afgelopen lever je de auto in en kun je een nieuwe auto leasen.

Nadelen:

 • Je bouwt geen schadevrije jaren op omdat de auto via de leasemaatschappij is verzekerd.
 • Je mag een maximaal aantal kilometers per maand rijden. Voor de kilometers die je meer rijdt, tast je diep in de buidel.
 • Het klinkt aantrekkelijk dat de leasemaatschappij de verzekering, belasting en onderhoudskosten betaalt. Daarvoor sta je maandelijks wel een hoger bedrag af.

Financial lease

Bij financial lease schiet de leasemaatschappij de financiering voor. Deze los je per maand af. Het grote voordeel van financial lease is dat je economisch eigenaar bent van de bedrijfsauto. Zodra het leasecontract is afgelopen, mag je de auto houden. Gedurende de leaseperiode ben je zelf verantwoordelijk voor verzekeringen, belasting en onderhoudskosten.

Voordelen:

 • Je bent economisch eigenaar van de auto.
 • Uiteindelijk word je volledig eigenaar van de auto. Het maandelijkse bedrag dat je betaalt, stop je dus eigenlijk in je eigen toekomstige auto.
 • Het geld dat je kwijt bent aan de rente, mag je als zzp’er of ondernemer aftrekken van je winst.
Nadelen:
 • Je moet zelf op zoek gaan naar een verzekering.

Ga je voor tweedehands?

Leasen en occasions gaan prima samen. Je kiest een tweedehands bestelbus of bedrijfsauto en kiest de leasevorm die het beste bij jou past. Het voordeel is dat het prijskaartje lager ligt dan die voor een nieuwe auto. Aan de andere kant is de garantie al vaak verlopen en pleeg je vaker onderhoud. Het hangt dan ook volledig aan jouw wensen af welke het beste bij je past.

Ga voor lease

Met financial lease hoef jij je geen zorgen te maken over het aantal kilometers dat je rijdt. Bovendien word je uiteindelijk eigenaar van jouw droomauto. Welke zzp’er of ondernemer wil dat nou niet? Nog vragen? Hellocars is er om deze te beantwoorden. Bezoek verder onze online showroom of doe de creditcheck om er zeker van te zijn dat leasen bij jou past.  

Weet of jij in aanmerking komt voor financial lease >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *