EASCY: Trends die invloed hebben op de auto-industrie tot 2030

Categorie:

Misschien heb je wel gehoord van deze nieuwe term die de toekomstige trends en ontwikkelingen van de autowereld samenvat; EASCY. Het staat voor Elektrisch, Autonoom, Shared, Connected, Yearly (jaarlijks bijgewerkt). Deze toekomstige ontwikkelingen vormen samen de 5 trends die tot 2030 de auto-industrie zullen domineren. In dit artikel lees je wat deze termen van EASCY precies inhouden en wat het gaat betekenen voor de Nederlandse automobilist.

Elektrisch

Houdt in dat de auto’s van rijden op fossiele brandstoffen over zullen gaan op elektrisch rijden. Deze ontwikkeling is al enkele jaren bezig en zal de komende jaren alleen nog maar gaan groeien. Je ziet dit bijvoorbeeld aan de productie van autofabrikanten, omdat deze steeds vaker nieuwe elektrische of hybride modellen uitbrengen. Daarnaast heeft Nederland ook de meeste oplaadpunten van Europa en er blijven er steeds meer bijkomen. Het is dus een ontwikkeling waar we zeker aan moeten geloven.

Autonoom

Staat vooral voor de zelfrijdende auto. Deze auto kan zelf alle beslissingen maken aan de hand van vooraf ingestelde parameters en informatiebronnen. Daarnaast staat autonoom ook alleen ook voor een productieproces zonder menselijke handelingen.

Shared

Betekent in het Nederlands “gedeeld”. Dit houdt in dat ze voorspellen dat er meer mensen tegelijk gebruik gaan maken van een kleiner aantal auto’s. Niet alleen is dit duurzaam omdat er minder geproduceerd hoeft te worden, ook kan het erg voordelig zijn voor mensen die niet dagelijks gebruik maken van hun auto. Denk bijvoorbeeld aan de deelscooters in steden die ook door meerdere bestuurders gebruikt worden. In een ideale toekomst gaat dit ook met auto’s gebeuren.

Connected

Staat voor verbinding en connectie. In de toekomst is het makkelijker om verbinding te leggen tussen voertuigen zelf, maar ook voor de connectie die bestuurders kunnen leggen met de wereld om hun heen. Zo gaat het bijvoorbeeld makkelijker worden om te skypen in de auto waardoor je bijvoorbeeld kunt vergaderen onderweg.

Yearly

Houdt in dat de software jaarlijks bijgewerkt moet worden. Gedurende de jaren zal de software blijven ontwikkelen en het is dan ook belangrijk dat deze in de voertuigen up-to-date blijft. Het is alleen mogelijk om al deze trends door te voeren als de software foutloos blijft werken. Daarom is het van groot belang dat alle verbeteringen meteen doorgevoerd kunnen worden.

Samen vormen al deze trends en ontwikkelingen de afkorting EASCY. In Nederland is op dit moment alleen elektrisch rijden een zichtbare ontwikkeling. Toch betekent dit niet dat de andere ontwikkelingen niet aanwezig zijn. Vooral autonoom rijden is al heel ver in ontwikkeling en zit nu vooral in de testfase. Aan de andere kant blijft deze trend doorvoeren toch lastig omdat het wel foutloos moet functioneren om ingevoerd te worden. Het is in ieder geval wel zeker dat deze trends tot 2030 steeds meer zullen gaan groeien en als alles loopt volgens plan ook doorgevoerd zullen worden. Je hoeft er dus niet van op te kijken als jouw auto over een aantal jaren geen besturing meer nodig heeft op de snelweg.

Vond je dit artikel interessant? Bekijk hier meer artikelen!

Bekijk alle artikelen