Auto’s van de toekomst

Categorie:

Auto’s veranderen constant. Het gaat van benzine en dieselauto’s tot elektrische auto’s. De ontwikkelingen maken auto’s sneller en bovenal veiliger, waardoor veel ongelukken worden voorkomen. Daarnaast hebben auto’s ook steeds meer luxe accessoires en technologie om het vervoer aangenamer te maken. In dit artikel vertellen we je over alle ontwikkelingen rondom auto’s van de toekomst.

Elektrische auto’s

De opmars van elektrische auto’s is al een tijd bezig. Zo waren er in Nederland in 2013 slechts 30.000 elektrische auto’s. Op dit moment staat de teller al op 160.000. Dit betekent dat de elektrische auto steeds populairder aan het worden is in het land. Doordat een elektrische auto minder schadelijke stoffen uitstoot, is dit beter voor het milieu. Steeds meer mensen zijn bewuster bezig met de klimaatverandering en hoe deze tegen te gaan. Dit is een van de redenen dat elektrisch rijden steeds populairder aan het worden is.

Zelfrijdende auto’s

De ontwikkeling van auto’s is altijd in beweging. Er worden elke dag nieuwe technologieën ontdekt om rijden makkelijker te maken. Zo zijn er al systemen waarbij auto’s automatisch inparkeren en uit zichzelf remmen om botsingen te voorkomen. Wanneer er een auto te dicht op een obstakel rijdt stopt de auto vanzelf.
Er worden dus steeds meer auto’s ontwikkeld die zelf kunnen rijden. Dit zou menselijke fouten moeten voorkomen en de veiligheid van rijden moeten verbeteren. Deze zelfrijdende auto’s verplaatsen zich op basis van navigatie en zullen zeker in de toekomst een grote rol spelen. Op dit moment zijn deze wagens nog volop in ontwikkeling en bevatten nog enkele fouten, maar wie weet zien we ze over een paar jaar op de weg rijden.

Benieuwd hoe jouw toekomstige auto er in de toekomst uit gaat zien? Bekijk hier onze showroom!
Bedrijfswagen aanbod 

Het milieu

Bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s staat het milieu centraal. Er zijn al veel elektrische auto’s en deze worden dan ook constant geperfectioneerd op het gebied van aantal kilometers, oplaadsnelheid enzovoorts. Daarnaast zijn er ook steeds meer hybride auto’s in omloop waardoor uitstoot van het milieu wordt beperkt. De focus zal in de toekomst dan ook liggen op de ontwikkeling en verbetering van de auto’s die minder uitstoot veroorzaken in plaats van de benzine en dieselauto’s die erg schadelijk zijn.

Databeheer en voice command

De nieuwste auto’s hebben veel functionaliteiten en bijbehorende knoppen. Denk hierbij aan handsfree bellen met verschillende knoppen die je kunt vinden op het stuur. Voor de navigatie geldt hetzelfde een groot scherm waar je je bestemming kunt invoeren om van A naar B te gaan. Uit onderzoek van de American Automobile Association is gebleken dat al deze functionaliteiten erg afleidend zijn en een gevaar kunnen vormen voor de automobilisten. Dit komt omdat ze hun ogen niet op de weg houden door hier mee bezig te zijn. Hiervoor is de digital assistent bedacht, hierdoor kunnen alle acties in de auto uitgevoerd worden door simpel een opdracht te geven met voice command. Hierdoor kun je ten alle tijden je ogen op de weg houden en de auto op de juiste manier worden bediend, dit is een technologie die veel gebruikt gaat worden in de toekomst.