Wat is mobiliteitsgarantie?

Mobiliteitsgarantie is een gratis 24/7 pechservice van de autodealer. Ze schieten te hulp bij autopech en doen reparaties. De voorwaarde is dat je onderhoud laat uitvoeren bij de merkdealer. De service is kosteloos in de periode van de garantie. Na afloop van de garantie betaal je vaak een vast maandelijks bedrag. Erg handig voor je bus in bedrijf! Laat je informeren door Hellocars.

 

Profiteer nu

De mobiliteitsservice vliegt in de meeste pechgevallen jouw kant op. Van een kapotte motor tot een lekke band. Zelfs voor een sterretje in de ruit maakt de merkdealer nu snel tijd. Kortom, bij de meeste autopech gevallen komen ze al snel jouw kant op. Je hoeft alleen maar een nummer in te toetsen en de rest wordt geregeld. Voor kleine reparaties rijd je naar de garage toe. De service staat 7 dagen in de week paraat en is in de garantieperiode helemaal gratis.

 

Mobiliteitsgarantie vs. wegenwacht

De mobiliteitsservice heeft veel weg van een wegenwacht. Toch zijn er verschillen te ontdekken. De ANWB springt altijd bij en helpt bij alle soorten schade. Hoewel, mits je het meest uitgebreide pakket kiest. Dat houdt in dat jij de ANWB altijd kan bellen, voor hulp met verschillende situaties en vervangend vervoer is geregeld. De mobiliteitsservice biedt voor vaak een kleiner bedrag een vergelijkbare dienstverlening.

Gemiddeld heb je eens in de vijf jaar autopech. Vaker dan je lief is.

Wel of geen service

Mobiliteitsgarantie geldt niet voor alle pechgevallen, maar het heeft wel een ander voordeel dat de wegenwacht niet biedt. De merkdealer heeft alle kennis in huis voor jouw bedrijfswagen. Iedere bout, cilinder en bougie vinden ze in no-time. Die vakkennis resulteert in snelle reparaties, zonder fouten. Dit is erg handig voor je bedrijfswagen, zodat je snel weer verder kan met je werk of je klant bezoeken. Het allergrootste voordeel: in de garantieperiode is de service gratis. Bij een wegenwacht moet je direct in de buidel tasten.

De servicemonteur van de merkdealer helpt in sommige gevallen niet. Schade door een ongeluk bijvoorbeeld. Ook zelf veroorzaakte pech, zoals wanneer as van jouw sigaret een gat brandt in de bekleding wordt niet vergoed. Of de verkeerde brandstof in de tank, wat de beste kan overkomen. Een gestolen auto of de gevolgen van een mislukte poging horen ook in het rijtje thuis. Maar: punt 1 dit zijn allemaal situaties die gemakkelijk te voorkomen zijn. En punt 2, je verzekert jouw bedrijfswagen niet voor niets. Daar heb je dus ook de mobiliteitsservice helemaal niet voor nodig. Je hebt het immers nodig voor autopech.

Automerken met mobiliteitsgarantie

Eigenlijk hebben alle grote automerken wel een mobiliteitsgarantie bij nieuwe bedrijfswagens. Mercedes Benz noemt het Mobilo. Volkswagen gaf het de naam Mobiliteitsservice. Ieder merk heeft zijn eigen regels en voorwaarden, maar zijn in grote lijnen hetzelfde. Als jij met autopech langs de weg staat, komen ze jouw kant op om de auto te repareren. Gratis en voor niets.

Aantal automerken met mobiliteitsgarantie

Leasen en mobiliteitsgarantie

Er hangt altijd een hoog prijskaartje aan een gloednieuwe bedrijfswagen. Maar wat nou als je dat bedrag niet in een keer hoeft te betalen. Met leasen betaal je geen smak geld, maar maandelijks een bedrag. Zo houd je centen over om te investeren in jouw onderneming. Je loopt bovendien geen financieel risico. En de mobiliteitsgarantie? Daar profiteer je net zo goed van. Overweeg de mogelijkheden om je aankomende bedrijfswagen te leasen en ervaar het gemak, ook met autopech.

Ontdek alles over operational lease

 

Mobiliteitsservice bij een niet-merkdealer

Mobiliteitsgarantie krijg je als je de bedrijfswagen daadwerkelijk bij de merkdealer koopt. Dus de autodealer om de hoek kun je in dat geval links laten liggen. Dat is jammer, want die heeft juist bedrijfswagens waar hij vanaf moet. Flinke kortingen in het vizier waar jij niet van kan profiteren als je de 24/7 service wilt. Of toch wel?

Zeker wel!

Het is mogelijk om toch nog een slaatje te slaan uit de mobiliteitsgarantie. Zelfs als je de bedrijfswagen niet bij de merkdealer koopt. Daar moet je het volgende voor doen. Laat het onderhoud van jouw bedrijfsauto bij de merkdealer uitvoeren. Je krijgt er dan 12 maanden mobiliteitsgarantie voor terug of service tot aan de volgende onderhoudsbeurt.

Hetzelfde principe geldt voor onderhoud bij de garage op de hoek. Mobiliteitsgarantie is alleen van toepassing als jij jouw bedrijfswagen naar een van de garages van het automerk brengt. Een Volkswagen naar een Volkswagendealer en een Renault bedrijfswagen naar een officiële Renaultgarage. Doe je dit niet, vervalt de mobiliteitsgarantie. Maar laat je de grote beurt door de merkdealer uitvoeren, krijg je de mobiliteitsgarantie weer terug en word je gewoon weer geholpen bij autopech.

De mobiliteitsgarantie gaat niet altijd van kracht na een onderhoudsbeurt bij de merkdealer. Lees daarom goed de kleine lettertjes en kom niet voor onaangename verrassingen te staan. De volgende automerken geven wel mobiliteitsgaranties in de eerder benoemde situaties: Mercedes-Benz, Volkswagen, Renault, Ford en Opel.

Service- onderhoudsboekje

Een van de belangrijke voorwaarden van mobiliteitsgarantie is het bijwerken van het service- of onderhoudsboekje. Zonder boekje heb je geen recht op service. Er staat namelijk precies in wanneer jouw bedrijfsbus een grote onderhoudsbeurt heeft gehad en wat er is gedaan. Leg het boekje in het dashboardkastje. Zo vind je het altijd snel terug.

 

De voorwaarden van mobiliteitsgarantie

Je hebt een bedrijfswagen
Het onderhoud laat je uitvoeren bij de merkdealer
Je slaat geen onderhoudsbeurt over
Je bent in het bezit van een ingevuld service- of onderhoudsboekje
De pech is niet veroorzaakt door eigen toedoen

Autopech, en nu?

De auto maakt plotsklaps schokbewegingen of er komt rook onder de motorkap vandaan. Pech langs de weg kan zelfs in de nieuwste modellen overkomen. Als het noodlot toeslaat, bel je het servicenummer, meestal te vinden op de website van jouw automerk. Geef de locatie door en ze komen zo spoedig mogelijk jouw kant op. Ga alvast op zoek naar het service- of onderhoudsboekje. Maar dat is niet moeilijk met onze vorige tip.

Sla het nummer van de service op in je telefoon. Je zou maar met pech langs de weg staan zonder internet op je telefoon.

Wisseltruc

Een kapotte motor kan allerlei oorzaken hebben. Oververhitting of een defecte brandstofpomp. De reparateur weet niet altijd direct een oplossing voor het probleem. Als de auto naar de garage moet, krijg je bij sommige automerken een vervangende vierwieler. Zo lever je maar een uurtje van jouw kostbare tijd in en rijd je direct door naar jouw klant, klus of huis. Business as usual.

Kan de auto pas de volgende dag gefixt worden en je bent gestrand? Dan mag je soms in een hotel overnachten.

Autopech in Europa

Op weg naar een afhaalpunt in Frankrijk of tijdens een zakelijke roadtrip door het Oostblok begint de motor te roken. Geen paniek. In sommige gevallen is de mobiliteitsgarantie ook geldig buiten Nederland. Zo biedt Volkswagen de garantie in bijna alle Europese landen. Kijk op de website van het automerk of je zonder zorgen internationaal kan ondernemen. Dus zelfs in het buitenland kan je worden geholpen bij autopech met je bus in bedrijf!

Na de garantieperiode

Je profiteert van de mobiliteitsgarantie, zoals de naam al doet vermoeden, tot aan de afloop van de garantie. Als de service je goed is bevallen, kan je ervoor kiezen om te betalen voor de dienst. Het gaat om een maandelijks, vast bedrag waar je pechhulp en reparaties voor terugkrijgt. Is het niks voor je? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een wegenwachtservice als de ANWB.

Profiteer van mobiliteitsgarantie en mobiliteitsservice

Rijd zonder zorgen in jouw spiksplinternieuwe bedrijfswagen. Een sterretje in de ruit? Geen probleem. Langs de kant met een kapotte auto? De servicemonteur komt eraan. Met de mobiliteitsgarantie zijn reparaties geen kopzorgen meer. Laat het onderhoud dus bij jouw merkdealer uitvoeren en profiteer. Kijk voor meer informatie op de website van het automerk of laat Hellocars je helpen.

Vraag vrijblijvend meer informatie op

 

Elektrische auto leasen? 

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *