Een import auto uit Duitsland, goed idee?

Categorie:
import

Je hoort het steeds vaker, een auto importeren uit Duitsland. Je kunt dit zelf doen maar ook door een bedrijf laten doen. Maar wat zijn de voor- en nadelen hiervan? In dit artikel zetten we het op een rijtje voor je.

Vaak hoor je iemand roepen: ‘auto’s uit Duitsland zijn voller aangekleed dan auto’s uit Nederland’. Dat hoeft niet altijd waar te zijn. Niet alleen de uitrusting of motor is relevant om een auto uit Duitsland te importeren. Hier kunnen fiscale voordelen aan zitten, maar ook nadelen. Het is aan te raden om goed je research te doen in de zoektocht of een specialist in te schakelen. Wij van Hellocars kunnen dit voor jou als ondernemer ook realiseren.

Voor vragen, neem contact met ons op

De voordelen van een import auto

Allereerst staat er in Duitsland veel meer te koop, dit omdat het land velen malen groter is dan Nederland. Dus zoek je iets heel specifieks? Dan is de kans groter dat deze in Duitsland te koop staat. Ook is de prijs van een Duitse auto velen malen lager dan in Nederland. Dit komt omdat er op die auto’s geen BPM zit. Duitse auto’s zijn ook veel ‘dikker’ aangekleed. Dit betekent dat er meer opties op zitten en de auto’s vaak meer pk hebben. Verder zijn de Duitsers een secuur volk. Ze zorgen goed voor hun auto en daardoor zijn deze vaak goed onderhouden. Hierdoor is er geen achterstallig onderhoud en kom je niet voor verrassingen te staan.

Waar moet je op letten bij een import auto?

Natuurlijk zitten er altijd wat addertjes onder het gras. Een dikker aangeklede auto voor stukken minder geld? Vaak is dat wel het geval, maar er zijn punten waar je op moet letten natuurlijk. Vroeger werd er niet vermeld of er een schadeverleden was of dat de kilometerstand was terug gedraaid. Tegenwoordig kan dat bijna niet meer omdat je alle rapporten/boekjes/historie kunt opvragen. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. Als bijvoorbeeld het prijsverschil te enorm is, moet je toch even checken of het wel klopt. Als je je gezonde verstand gebruikt en wat dingen opvraagt zou er niks aan de hand moeten zijn.

Vertel mij meer!

Hellocars ontzorgt jou

Zoals eerder geschreven zijn wij een automakelaar. Onze specialisten kunnen jou helemaal ontzorgen in de zoektocht en import van een auto uit Duitsland. Dit bespaart jou veel tijd en kosten. De keuze voor een import auto hangt helemaal van jezelf af. Er staan ook in Nederland auto’s te koop die al geïmporteerd zijn.

Heb je interesse gekregen of wil je meer weten hierover? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij staan via de mail, telefoon en Whatsapp voor je klaar.