Diesel steeds meer in de ban, stap over op zakelijk elektrisch rijden

Categorie:

Op het moment zijn er al vrij veel elektrische bedrijfsauto’s op de markt. Over het algemeen wordt gedacht dat die heel erg duur zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Ook fiscaal gezien is het interessant om groen te rijden. Vooral bij de personenauto’s is het aanbod groot, hier een overzicht wat er nu beschikbaar is.

1. Elektrische auto’s die nu beschikbaar zijn

opel ampera

Er zit bij elektrische auto’s een groot verschil tussen actieradius en prijs. Bijvoorbeeld, een Volkswagen e-Up! heeft een actieradius van 195 kilometer. Terwijl een Tesla Model S op een volle accu 515 kilometer kan rijden. Maar, daar betaal je ook voor. De Tesla is bijna vier keer zo duur dan de e-Up! Maar wat zijn dan interessante bedrijfsauto’s voor de zzp-er en de ondernemers? Hier een aantal bedrijfswagens met een gunstige prijs/actieradius verhouding.

  • Hyundai Kona 64 kWh, bereik: 400km, prijs: 41.595
  • Kia e-Niro 64 kWh, bereik: 370km, prijs: 44.995
  • Opel Ampera-e 60 kWh, bereik: 335km, prijs: 34.149
  • Hyundai IONIQ Electric 38 kWh, bereik: 250km, prijs: 36.995

Vraag vrijblijvende proefrit aan >

Via Hellocars kan je ook per maand betalen. Zakelijk leasen, zoals ze dat noemen. Maar waarom is het interessant om nu over te stappen op elektrisch rijden? Allereerst omdat je met een auto op diesel in steeds minder steden mag komen. De brandstof wordt ook steeds duurder en de restwaarde van de auto wordt lager. Een accu opladen kost ongeveer 0.23 euro per kWh, terwijl een liter diesel rond de 1.30 kost en benzine 1.67. Dus het is veel goedkoper om elektrisch op te laden dan op fossiele brandstof te rijden.

2. Elektrische auto’s die verwacht worden

Autofabrikanten proberen elektrische auto’s steeds beter te maken. Hiermee wordt bedoeld dat de prijzen lager worden en de actieradius steeds hoger. Dit jaar/volgend jaar komen er weer een aantal nieuwe personenwagens op de markt die interessant zijn als auto van de zaak. In het lijstje hieronder degene die blikvangers zijn.

  • Aiways U5, bereik: 335km, prijs: 35.000
  • Skoda Enyaq iV 80, bereik: 420km, prijs: 40.000
  • Sono Sion, bereik: 225km, prijs: 26.000
  • Volkswagen ID.3 Pro S, bereik: 450km, prijs: 42.000

Er zitten per auto ook nog verschillen in prijs. Dit komt door het gekozen accupakket. Bijvoorbeeld: de Volkswagen ID.3 Pure kost 30.000, maar heeft een actieradius van 275km. Dit heeft ook een effect op de leaseprijs per maand. Dus, als je besluit een elektrische bedrijfswagen aan te schaffen is het verstandig om eerst te bekijken hoeveel je rijdt. Zodat je het juiste model met de juiste accu kunt kiezen.

Weten welke bedrijfswagen het beste bij jou past? Wij zoeken het voor je uit

Ja, ik wil gebeld worden!

3. Elektrische bedrijfsbussen zijn nog schaars

Op het moment is het niet eenvoudig om over te stappen naar een elektrische bedrijfsbus. Dit omdat er nog weinig aanbod is en de actieradius in de meeste gevallen te laag is. De meeste bussen rijden op diesel en, zoals eerder aangegeven, wordt diesel rijden steeds lastiger. Hieronder een overzicht van bedrijfsbussen die beschikbaar zijn en die nog verwacht worden.

  • Nissan e-NV200 Evalia, bereik: 190km, prijs: 45.173
  • Renault Kangoo Maxi ZE 33, bereik: 160km, prijs: 38.529
  • Mercedes EQV 300 Lang (wordt verwacht), bereik: 325km, prijs: 71.500
  • Mercedes eVito, bereik: 149km, prijs: 41.990
  • Toyota PROACE Electric 75 kWh (wordt verwacht), bereik: 330km, prijs: n.n.b.

Zeker nog niet optimaal, maar er wordt door fabrikanten hard gewerkt om de elektrische bedrijfsbussen beter te krijgen.

Volg onze updates met informatie over de nieuwste modellen

Het is logisch dat mensen denken dat het spannend is om over te stappen op elektrisch rijden. Maar dat is helemaal nergens voor nodig. Zeker bij de personenauto’s is er een groot aanbod en deze hebben een flinke actieradius. Ook hoef je je zeker geen zorgen te maken over het opladen van de bedrijfswagen. In Nederland zijn er ruim 50.000 laadpalen, waarvan er meer dan duizend snelladers zijn. Dus je hoeft niet bang te zijn voor een lege tank, er is vrijwel overal in de buurt een plek om de auto op te laden.

4. Voordelen van overstappen naar elektrisch rijden

Tesla

In deze blog zijn al een aantal zaken benoemd waaruit blijkt dat overstappen naar zakelijk elektrisch rijden een logische keuze is. Hierbij een kort overzicht:

  • Er zijn genoeg laadpalen in Nederland.
  • Je mag overal komen, je ondervindt geen hinder meer als je met de jouw diesel de stad in moet
  • Opladen is goedkoper dan benzine of diesel tanken.

Onze experts hebben antwoorden op al je vragen. Meer informatie over elektrisch rijden ?

Bel mij