Piaggio bedrijfswagens op lease

Categorie:

Piaggio bedrijfswagens zijn wendbare en compacte Italianen die jou door de smalste straten en wegen manoeuvreert. De auto’s zijn tot de dag van vandaag te herkennen aan hun klassieke, vierkante vormen. HelloCars vertelt jou alles over Piaggio.

Lees alles over bedrijfswagens

Van alle markten thuis

Het is misschien Piaggio’s bekendste ontwerp: de Vespa. De scooter is razend populair. Er werden wereldwijd maar liefst 15 miljoen verkocht. Ook Nederland staat vol met de scooter te herkennen aan de grote koplamp en smal uiterlijk. Maar het Italiaanse merk is veel meer dan dat. Piaggio stortte zich in het verleden op het maken van treinen, motorboten en zelfs militaire vliegtuigen. Naast scooters rollen er ook auto’s en bedrijfswagens uit de fabriek. Helaas wel in mindere mate.

Wie nog nooit van Piaggio’s bedrijfswagens gehoord heeft, heeft er vast en zeker al wel een gezien. Het is een van de meest compacte bedrijfswagens ter wereld. Dat is ook niet zo gek, want de wegen van Italië zijn ontzettend smal en heel wat bergen worden door de Piaggio beklommen als een enthousiaste berggeit. De wagens zijn te herkennen aan hun vierkante vorm en een wat ouderwets uiterlijk. Maar laat je niet misleiden. De Piaggio bedrijfsauto’s bieden een heleboel voordelen.

De kenmerken van Piaggio bedrijfswagens

Het is al eerder benoemd: de Piaggio bedrijfsbussen zijn ontzettend compact. Geen weg is te smal. Het bedrijfsbusje is gemakkelijk te manoeuvreren en heeft geen enkele moeite met inparkeren. Het nadeel is dat de laadruimte een stuk kleiner is dan andere compacte bedrijfsbussen. Vergelijk het bijvoorbeeld met de Fiat Doblò, ook een compacte en wendbare Italiaan. In de laadruimte passen maar liefst 30 verhuisdozen.

Bedrijfswagen met schone motor

Grote steden zijn steeds strenger als het gaat om vervuilende wagens. Denk aan milieuzones in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht waar vervuilende, oude wagens worden geweerd. Piaggio is het automerk voor de stad en beseft dat ondernemers die hier moeten zijn behoefte hebben aan schone bedrijfswagens. Het bedrijf besteedde de afgelopen twintig jaar veel tijd en energie in duurzame motoren. Kies voor een Piaggio en je weet dat je aan alle milieueisen voldoet.

Piaggio Porter

Het populairste model is de Piaggio Porter. Er zijn maar liefst 9 varianten te verkrijgen. Het is maar net welk type het beste bij jouw onderneming past. Schilders of bloemisten in de stad kiezen voor de Piaggio ‘panel’. Dit is de bestelbus zoals jij gewend bent. Voorin plek voor twee mensen en achter een laadruimte voor de eerder genoemde 30 verhuisdozen.

Talloze laaddekken

Naast de standaard bestelbus komt de Piaggio Porter ook met een laaddek. Deze variant is vooral populair onder bloemisten. De laadbak biedt voldoende ruimte voor scheppen, schoffels en planten. De bak kan je omkiepen zodat aarde, zand of stenen razendsnel zijn uitgeladen. Zzp’ers in de bouw halen ook hun hart op met de Porter El. Het laadvermogen loopt op tot 1120 kilogram wat betekent dat de wagen met gemak een kleine graafmachine meevoert.

Klassieke Piaggio

Ondernemers kiezen vaak een gloednieuwe bedrijfswagen met de slimste snufjes en een chique uiterlijk. Je wilt immers indruk maken op de klant. Piaggio geeft daar een hele nieuwe betekenis aan. Het automerk biedt jou de kans om een klassieker te kopen. Dat is nog niet alles. Het is zelfs mogelijk om een Piaggio om te laten bouwen tot mobiele verkoopwagens. Deze new vintage bedrijfsbussen zijn vooral populair bij ondernemers die hun kookkunsten of handgemaakte producten verkopen op food festivals.

Lease jouw bedrijfswagen

Een bedrijfswagen kan je leasen in plaats van kopen. Het voordeel is dat je een gloednieuwe bedrijfswagen aanschaft zonder de spaarrekening leeg te trekken. Betaal een maandelijks bedrag en je krijgt er jouw droomwagen voor terug. Je profiteert bovendien van andere leuke voordelen. Wie voor financial lease kiest, ontvangt een hoop fiscale meevallers als BTW-teruggave. Operational lease is weer ideaal als je geen omkijken wilt hebben naar de verzekering, onderhoud en reparaties. De leasemaatschappij regelt alles.

Weet of jij in aanmerking komt voor financial lease >

Onderhoud van de Piaggio

Piaggio hecht ontzettend veel waarde aan een lange levensduur van jouw wagen. Sla geen enkele onderhoudsbeurt over als jij zo lang mogelijk wilt genieten van jouw bedrijfsbus. Ieder voertuig is uitgerust met een onderhoudsboekje. Hier vind je precies wat er moet gebeuren en wanneer. Geen paniek als het schema kwijt is. Wij helpen je. Check het oliepeil iedere maand, net als het koelvloeistof en de bandenspanning. Bij twijfel over de juiste werking en slijtage, is het verstandig naar de garage te gaan.

Gebruik je jouw bedrijfswagen dagelijks en ook nog eens voor zware klussen? Dan raadt Piaggio aan om nog vaker te controleren. Deze stiptheid is noodzakelijk om jouw garantie intact te houden. Wanneer jij niet kan aantonen dat jij regelmatig onderhoud hebt gepleegd, vervalt de garantie.

Een Piaggio bedrijfsauto heeft altijd een garantie van één jaar. Het is ook mogelijk om een garantie af te sluiten voor maximaal 4 jaar. Ideaal voor ondernemers die niet voor financiële tegenvallers willen staan.

Nieuwe bestelwagen of occasion

Een bedrijfswagen kan je zowel nieuw als tweedehands aankopen. Een gloednieuwe bus is altijd voorzien van de meeste recente technologiën. Een zuinige motor en handige parkeerhulpen bijvoorbeeld. De keuze in kleur, type en ombouwmogelijkheden liggen ook in jouw handen. Er zit wel een hoger prijskaartje aan vast dan bij een occasion. Dat is ook het grootste voordeel van een tweedehands bedrijfsauto. Het scheelt in de portemonnee.

Het nadeel van tweedehands Piaggio’s is dat de onderhoudskosten vaak hoger zijn. Pech langs de weg komt vaker voor. Een telefoontje naar de ANWB is hoger dan je lief is en de garantie is meestal verlopen bij de aanschaf van een occasion. Ga daarom goed na welke kosten het hoogst zijn: een nieuwe of tweedehands bedrijfswagen. In beide gevallen is het mogelijk om te leasen.

Tip-top beveiliging

Piaggio is behoorlijk populair onder dieven, maar het zijn vooral scooters die verdwijnen. Neem toch het zekere voor het onzekere en beveilig jouw bedrijfswagen tot in de puntjes. Simpel advies helpt al flink. Parkeer de bus altijd op een plek met camera’s. Het slimste is om de wagen voor de deur te zetten of in een parkeergarage. Laat autosleutels nooit onbemand achter en neem kostbare spullen altijd mee. Jouw bedrijfswagen is direct een stuk minder interessant voor ongenodigde gasten.

Voor een nog betere beveiliging is het mogelijk om slimme tools te installeren. Een slamlock is ideaal voor klusjesmannen die vaak met de handen vol heen en weer lopen. De deur springt automatisch op slot als de deur dichtklapt. Politie gebruikt een wielklem bij verkeerd geparkeerde auto’s, maar het is ook een slimme manier om jouw wagen te beveiligen. Het stuurslot is eveneens handig om dieven weg te houden.

Lease jouw bedrijfswagen

Ga voor een compacte Piaggio, Fiat Doblo of een van de andere compacte bedrijfswagens. Het is maar net welke het beste bij jou past. Welke je ook kiest, met leasen rijd je snel in de bus van jouw dromen. Wij helpen jou bij de zoektocht naar jouw perfecte bedrijfsauto. Het enige wat jij hoeft te doen is laten weten wat jouw eisen zijn. HelloCars helpt je graag met de rest.

Ja, ik wil gebeld worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *