Ontdek de Mercedes-Benz bedrijfswagens

Categorie:

Mercedes-Benz bedrijfswagens zijn stijlvol en stralen luxe uit. De krachtige motoren brengen jou razendsnel van klus naar klus. Ga voor een prachtig visitekaartje en lease een Mercedes-Benz.  

 

Lees alles over bedrijfswagens

 

Luxe en stijlvol 

 

Wie denkt aan Mercedes-Benz denkt niet direct aan bedrijfswagens. Toch bracht het Duitse merk een aantal prachtige modellen op de markt. De bedrijfsauto’s onderscheiden zich als een van de veiligste op de weg. Ook hebben ze allemaal dezelfde luxe uitstraling en hoog zitcomfort van de personenauto’s. De drie varianten zijn: Mercedes-Benz Citan, Mercedes-Benz Vito en Mercedes-Benz Sprinter. Voor iedere ondernemer zit een passend model tussen. 

 

Lease een Mercedes-Benz bedrijfswagen

 

Een Mercedes-Benz kenmerkt zich ook door zijn hoge prijskaartje vergeleken met automerken. Laat je vooral niet door de prijs tegenhouden tijdens jouw zoektocht naar een bedrijfswagen. Met leasen hoef je namelijk geen flinke bankrekening te hebben. De Mercedes los je af door maandelijks een bedrag met rente te betalen. Zo hoef je ook geen grote investering te doen. Het geld dat overblijft kun je mooi weer steken in jouw bedrijf. 

 

 

Leasen is mogelijk in twee vormen: financial lease en operational lease. Het verschil is simpel. Bij financial lease ben je economisch eigenaar, bij operational lease ben je dat niet. De leasemaatschappij is dan namelijk in het bezit van jouw bedrijfswagen. Het voordeel is dat je niet verantwoordelijk bent voor de autoverzekering, onderhoud en reparaties. Voor wie die controle juist wil, is financial lease een slimme zet.

 

Mercedes-Benz Citan

 

Bedrijfswagens zijn al snel te groot en robuust voor ondernemers die vooral in de binnenstad moeten zijn. Druk verkeer en volle parkeerplekken zijn meer geschikt voor compacte bestelbussen. De Mercedes-Benz Citan is een perfecte kandidaat in dit segment. Dit model is ook een van de zuinigste van Mercedes en rijdt 4,3 liter op 100 kilometer. De Citan is in klassieke kleuren beschikbaar als inktblauw en poolwit. 

 

 

Liever een nog zuinigere bedrijfswagen? Bekijk dan eens de Citroën Berlingo. Deze bestelwagen rijdt maar 4 liter op 100 kilometer.

 

 

Cijfers van de Mercedes-Benz Citan:

  • Laadvolume tot maximaal 2,8 m3 
  • Laadvermogen tot maximaal 2200 kilogram
  • Rijdt 4 liter op 100 kilometer

 

Mercedes-Benz Vito

 

De Mercedes-Benz Vito is alweer een stuk groter dan de Citan. Ook hier staat veiligheid weer voorop. De bedrijfswagen wordt geleverd met dodehoekassistent, achteruitrijcamera en een assist die waarschuwt wanneer bijna kans is op een botsing. De ergonomische stoelen voelen heerlijk aan, net alsof je thuis op de bank zit. De Vito is dan ook Ideaal voor koeriers en taxichauffeurs die veel onderweg zijn. 

 

 

Kenmerken van de Vito:

  • Laadvolume tot maximaal 6,6 m3
  • Laadvermogen tot maximaal 3200 kg
  • Rijdt 5,7 liter op 100 kilometer

 

Ontdek meer over de Mercedes-Benz Vito

 

Mercedes-Benz Sprinter

 

De allergrootste klussen pak je het beste aan met de Mercedes-Benz Sprinter. De bedrijfswagen is behoorlijk robuust, maar rijdt toch zuinig. Na 100 kilometer verbruikt dit model maar 6,8 liter. En dat terwijl hij met gemak een lading van meer dan 3000 kilogram mee sjouwt. De laadruimte is royaal genoeg voor 5 pallets vol bloempotten of kratten. Deze krachtpatser past perfect in een bouwvakkers team. 

 

 

Cijfers over de Mercedes-benz Sprinter

  • Laadvolume tot maximaal 17 m3 
  • Laadvermogen tot maximaal 3500 kg
  • Rijdt 6,8 liter op 100 kilometer

 

Tips voor Mercedes-Benz bedrijfswagens

 

Zie je jezelf al rondrijden in de robuuste Sprinter? Of misschien ben je helemaal weg van de Vito. Welk model je ook kiest, je moet goed nadenken over onderhoud, de autoverzekering en beveiliging. Verleng de levensduur van jouw Mercedes door in deze onderwerpen in te duiken. HelloCars helpt je graag op weg en informeert jou over alles. Lees verder of laat het ons jou vertellen. 

 

Anti-dieven tips

 

Het is een flinke domper als jouw gehele lading, van laptop tot gereedschap, is gejat. Of erger nog: jouw prachtige bedrijfswagen wordt gestolen. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, ook als het gaat om diefstal. Er zijn talloze oplossingen op de markt die jou een handje helpen als het gaat om dieven weghouden. Maar in eerste instantie is het belangrijk om jouw routine een klein beetje aan te passen. 

 

Zet de bedrijfswagen altijd op een bewaakt parkeerterrein en haal de sleutel uit het slot. Stop de autosleutels vervolgens niet in jouw jaszak. Dieven liggen op de loer en slaan hun kans als je jouw jas laat hangen terwijl je het toilet bezoekt. Volg je deze tips op? Dan ben je een minder interessante prooi. Installeer een slam lock, stuurslot en extra alarm en dieven lopen jouw bedrijfswagen nog sneller voorbij.  

 

Kies de juiste verzekering

 

Jouw prachtige Mercedes bedrijfswagen rijd je liever niet in de kreukels. Helaas zijn ongelukken gewoonweg niet altijd te voorkomen. Ook als je het gaspedaal niet te hard indrukt en netjes voorrang geeft. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Het leed is gelukkig te verzachten met de juiste autoverzekering. Lees altijd de voorwaarden en dekking van de verzekering voordat je een handtekening zet. Zo voorkom je onaangename verrassingen. 

 

Een paaltje zie je soms toch over het hoofd tijdens het inparkeren. Zelfs met de meest geavanceerde parkeerhulpen. Beperk de financiële gevolgen met een All Risk verzekering. Schade die door jouw eigen toedoen is veroorzaakt, is hiermee vergoed. Het voordeel is dat jij niet in één klap een flinke rekening moet betalen aan de garage. Andere soorten autoverzekeringen zijn een WA en WA+. 

 

 

Iedereen is verplicht een basisverzekering, ook wel bekend als WA, voor zijn auto af te sluiten. Schade aan andere auto’s is hiermee gedekt. De WA+ verzekering zorgt ervoor dat de verzekeringsmaatschappij een bedrag vergoed wanneer er schade is aan jouw eigen auto. De schuld moet dan niet bij jou liggen. Voorbeelden zijn brand en diefstal.

 

Onderhoud maakt veilig

 

Mercedes bedrijfswagens staan al jaren bekend om hun veiligheid. Het Duitse merk verklaart dat onder meer aan uitvoerig en regelmatig onderhoud. Zij raden dan ook aan om eens in het jaar de Mercedes naar de garage te brengen voor klein of groot onderhoud. Zelf heb je ook invloed op de veiligheid. Bekijk regelmatig alle vloeistoffen en speur de bedrijfswagen af naar slijtage. Mercedes levert bij iedere wagen een onderhoudsboekje waar alle aandachtspunten instaan.

 

 

Een nieuwe Mercedes-Benz Vito heeft pas na de eerste 40.000 kilometer onderhoud nodig. Kom je daar niet zo snel aan? Houd dan twee jaar aan als maatstaf.

 

Occasion vs. nieuw

 

Een tweedehands bedrijfswagen is uitermate geschikt voor ondernemers die een extra bestelbus nodig hebben. Als de zaken goed gaan, is het misschien tijd voor een extra taxibus. Of zit de agenda zo vol met klussen dat een tweede bedrijfswagen voor jouw schoonmaakbedrijf geen overbodige luxe is. Het is dan begrijpelijk dat je niet nogmaals een gloednieuwe wagen aanschaft. Een occasion kan je natuurlijk kopen, maar ook leasen is mogelijk.  

 

 

Een leasecontract loopt van één tot vijf jaar. De duur verschilt per leasemaatschappij. Ook hangt het af van het soort leasecontract dat je aangaat. Financial lease duurt meestal vijf jaar, terwijl eenjarige contracten vaker voorkomen bij operational lease.

 

Kies voor leasen

 

Rij net als James Bond in stijl rond en imponeer al jouw klanten met een Mercedes-Benz bedrijfswagen. Zeg ja tegen de Citan, Vito of Sprinter en ga voor comfort, veiligheid en luxe. Rijd binnen de kortste keren in een gloednieuwe bedrijfswagen door te leasen. HelloCars geeft je graag meer informatie over de mogelijkheden van leasen. Doe de creditaanvraag en weet in no time welke kansen er op jou liggen te wachten. 

 

Doe een gratis creditcheck >

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *