Wat is BKR-registratie?

Voordat onze Hellocars-experts naar een nieuwe bedrijfswagen voor jou speuren, dienen ze eerst een creditcheck in. Zo weten zij of jij in aanmerking komt om te leasen. Ontdek hoe deze creditcheck precies werkt.

Doe een gratis creditcheck > 

BKR-registratie

Met een creditcheck zien de consultants van Hellocars wat jouw mogelijkheden zijn om te leasen. Zij toetsen dit aan de hand van jouw BKR-registratie(s). Dit is een verzameling van al jouw kredieten en leningen. Het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) houdt dit voor je bij. In dit overzicht staan niet alleen jouw telefoonabonnement en creditcard, maar ook eventuele betalingsachterstanden. Zo zien toekomstige geldverstrekkers bij wie je leent en of jij alles netjes betaalt.

De BKR geldt enkel voor leningen en kredieten die je bent aangegaan. Als je een huurachterstand hebt, dan ziet de geldverstrekker dit dus niet.

Waarom een BKR-registratie?

De leasemaatschappij vindt het natuurlijk interessant om te weten of jij je aan de gemaakte afspraken met andere bedrijven houdt. Wanneer je veelvuldig te laat betaalt of betaalachterstanden hebt, dan is dat een reden om niet met jou in zee te gaan. Logisch ook: jij gaat ook geen huizen schilderen bij een klant als je weet dat hij zijn facturen nooit betaalt.

Het is mogelijk te lease zonder BKR, maar Hellocars beslist dit aan de hand van jouw kredieten en leningen. Ook al heb je een achterstand van betalingen, kan het zijn dat je toch nog in aanmerking komt voor een BKR lease.

Zo gepiept

De consultants van Hellocars staan te popelen om jou te helpen aan een nieuwe bedrijfswagen. Zet ze voor je aan het werk en vul de creditaanvraag in. Hierna nemen ze snel contact met je op om jouw wensen te bespreken. Voor de zoektocht die volgt, hoef jij niets meer te doen. Onze experts houden je continu op de hoogte van de BKR Lease wagens en aanbiedingen die ze vinden. Zo vind je razendsnel een bedrijfsauto, waarvoor je geen vinger hoeft uit te steken.

Groen licht

Mis jij geen enkele betalingstermijn, sta je nooit in het rood en heb je weinig leningen? Dan hoef je je geen zorgen te maken. In de ogen van de leasemaatschappij ben je een betrouwbaar persoon die zijn zaakjes op orde heeft. En zelfs als je niet helemaal aan dat perfecte plaatje voldoet, hoef je niet te stressen. De regels zijn namelijk niet heel streng.

Dat zit zo: de BKR-registratie noteert alleen leningen met bedragen boven de €250,-. En dat jij meerdere leningen hebt, betekent niet dat je meteen een negatieve registratie krijgt. Dat gebeurt pas als jij te laat betaalt. En zelfs dan heb je nog de kans om het goed te maken. De geldverstrekker waarschuwt je altijd voordat hij de betalingsachterstand aan de BKR doorgeeft. Betaal dus snel het openstaande bedrag en voorkom zo een negatieve registratie. Zo staat je BKR Lease niet in de weg en kom jij in aanmerking voor het leasen van een bedrijfswagen.

Redenen dat jij geregistreerd staat bij de BKR:

 • Jij kan rood staan
 • Jij hebt een creditcard met gespreide betalingen en meerdere termijnen
 • Jij leaset een product, zoals een wasmachine, mobiel of auto
 • Jij maakt gebruik van ‘koop nu, betaal later’
 • Jij hebt een persoonlijke lening

Van rood naar groen

Een negatieve registratie is snel weer omgezet naar een positieve. Maar het blijft tot wel vijf jaar zichtbaar dat jij ooit een betaalachterstand had. Je bent er dus niet in één keer van af. De leasemaatschappij kan deze informatie alsnog meenemen in hun beslissing. Nieuwsgierig geworden naar jouw BKR-registratie? Doe de gratis creditcheck bij Hellocars of haal je eigen gegevens op en lease niet zonder BKR.

Coderingen van de BKR:

 • A-code: je loopt al enkele betalingen achter
 • H-code: je liep achter, maar hebt alles weer netjes terugbetaald
 • Code 1: je hebt een betalingsregeling getroffen nadat je niet alles op tijd terugbetaalde
 • Code 2: je moet het resterende bedrag in één keer betalen aan de geldverstrekker
 • Code 3: je achterstand is kwijtgescholden of het dossier staat on-hold
 • Code 4: de geldverstrekker kan of kon je niet bereiken
 • Code 5: je hebt een betaalregeling voor je hypotheek

Geen negatieve registratie, toch geweigerd

Dat jij altijd op tijd aan jouw betalingsverplichtingen voldoet, is helaas geen garantie dat je een auto mag leasen. De leasemaatschappij beslist dat aan de hand van verschillende factoren. Zo hebben het aantal leningen en kredieten invloed op het oordeel. Ook nemen ze jouw leengedrag in het verleden onder de loep. Daarop baseren ze of je wel of geen auto mag leasen.

Weigeren of goedkopere leaseauto

Als je veel leningen hebt en je die altijd op tijd betaalt, dan kan de leasemaatschappij ervoor kiezen om je wel een contract aan te bieden, maar voor een lager bedrag dan je misschien had gehoopt. Dan wordt het wellicht een occasion en geen nieuwe, luxe bedrijfswagen die van alle gemakken is voorzien. Ook hier kom je alleen achter als je een creditcheck doet en wellicht kom je in aanmerking voor bedrijfsauto met een BKR lease.

Negatieve registratie aanvechten

Fouten komen voor. Ook is het logisch dat je het niet altijd eens bent met de BKR-registratie. Daarom kun je beslissingen altijd aanvechten. Ga daarvoor eerst naar de geldverstrekker die de melding bij het CKI heeft gedaan. Wanneer jullie hier niet uitkomen, stap je naar de Geschillencommissie van de Stichting BKR. Zij geven een onafhankelijk oordeel waar jij en de geldverstrekker zich aan moeten houden.

Leasen als beginnende zzp’er

Ondernemers met een eigen bedrijf hebben altijd startkapitaal nodig. Als dat ontbreekt dan ga je al snel een lening aan. Als beginnende zzp’er vind je daarom soms maar moeilijk een leasemaatschappij die je helpt. Loop jij hier tegenaan? Vraag onze lease-experts om hulp. Zij denken graag met je mee.

Bel, mail of Whatsapp ons 

 

Elektrische auto leasen?

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Ben je benieuwd van welke voordelen jij gebruik kan maken met financial lease van je elektrische bedrijfsauto? Klik hier om alles te weten te komen over elektrisch rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *